Kudüs’e sıcak el

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kudüs’e sıcak el
Mirasımız Derneği Mescid-i Aksa’da Filistinlilere iftar verdi. Dernek her gün Mescid-i Aksa avlusunda 3 bin 500 kişiye iftar vermeyi hedefliyor. Dernek yetkilileri Kudüs’teki Filistinlilere gıda yardımında da bulunuyor.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), Mescid-i Aksa’da yüzlerce Filistinliye iftar verdi.


Mirasımız Derneği tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda büyük bir iftar sofrası kuruldu.


Dernek tarafından Harem-i Şerif’te kurulan sofrada yüzlerce Filistinli iftarını açtı. Derneğin daveti üzerine Türkiye’den gelen birçok gazeteci ve akademisyen de iftara iştirak etti.


Mirasımız Derneği, ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa avlusunda günde 3 bin 500 kişiye iftar vermeyi hedefliyor.


15 BİN AİLEYE YARDIM


Mirasımız Derneği, işgal altındaki Doğu Kudüs’te içinde Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinde yaşayan 300 Filistinli muhtaç aileye kumanya yardımı yaptı.


Mirasımız Derneği yetkilisi Halis Mutlu yaptığı açıklamada, dernek olarak Kudüs’te ramazan boyunca 15 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı planladıklarını ifade ederek, “Her ramazanda olduğu gibi, bu ramazanda da Mescid-i Aksa’nın avlusunda iftar sofraları kurmakla beraber her gün kumanya yardımında bulunuyoruz. Türkiyeli yardımseverlerin yardımlarıyla hazırlanan kumanyalar Kudüs’te ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı” dedi.


Mutlu, derneklerinin bu yıl Türkiye’den bir grup gazeteci ve akademisyenle beraber Kudüs’e geldiklerini belirterek, grubun Eski Şehir’de yapılan kumanya dağıtımına eşlik ettiğini vurguladı.


Mirasımız Derneği gönüllüleri, sokak sokak dolaşarak Eski Şehir’de yaşayan yardıma muhtaç Filistinli ailelere kumanya dağıttı.
www.yeniakit.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Sultan Mehmet Kimdir? İstanbul'u Nasıl Feth Etmiştir?Önceki Haber

Fatih Sultan Mehmet Kimdir? İstanbul'u N...

Muharrem İnce o Sözlere Cevap VeremediSonraki Haber

Muharrem İnce o Sözlere Cevap Veremedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar