Kudüs İslam’ındır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kudüs İslam’ındır
Türkiye Kudüs için tek yürek oldu. İstanbul’daki 'Kudüs İslam'ındır’ mitinginde yüz binler terör devleti İsrail’i ve ABD’yi lanetledi. Filistin Büyükelçisi Mustafa: Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmadan asla barış gelmez

Hak-İş, Memur-Sen, İHH, Deniz Feneri, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER, Ultraaslan başta olmak üzere birçok STK’nın destek verdiği Saadet Partisi’nin çağrısıyla Yenikapı’da  düzenlenen ‘Kudüs İslam’ındır’ mitingi gerçekleştirildi. Mitinge katılan yüzbinlerce kişi terör devleti İsrail’i protesto ederek Kudüs’ün sahipsiz olmadığını haykırdı.Mitinge katılanlar Filistin’e destek mesajları içeren atkılartakarak ve Kelime-i Tevhid bayrakları taşıyarak tekbirler  getirdi.  ‘Hamas'a selam direnişe devam’, ‘İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam’, ‘Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El-Aksa’  sloganlarının atıldığı miting alanı,  kadınlar ve erkekler için ikiye bölündü.Vatandaşlar için seyyar mescitler kurulan meydanın çeşitli yerlerine dev vinçlerle hoparlörler yerleştirildi.Alana kurulan dev platformda Kubbet'üs Sahra figürü, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in dev portreleriyle Filistin bayrağı yerleştirildi.

ZİRVEDEN ‘YAPTIRIM’ ÇIKMALI

Hak-İş, Memur-Sen, İHH, Deniz Feneri, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER, Ultraaslan başta olmak üzere birçok STK’nın destek verdiği SP’nin çağrısıyla Yenikapı’da “Kudüs İslam’ındır’ mitingi gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu,bağımsız Filistin devletinin kurulması ve İİT Zirvesi’nden bildiri değil yaptırım kararı çıkması gerektiğini söyledi.

BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ

Mitingde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mescid-i Aksa’nın muhakkak esaretten kurtarılacağını söyledi. Filistin'in Ankara Büyükelçisi FaedMustafa ise "Kudüs asla İsrail'in başkenti değildir. İsrail orada işgalcidir. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti olmadan asla barış olmaz. Tüm Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdikleri destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

İşgalci İsrail demokratik bir devlet değildir

Mitingde konuşma yapan  Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa “Mescid-i Aksa'dan, ilk kıblemizden selam olsun. Filistin halkı bu kararlı duruşunuzdan dolayı sizinle gurur duyuyor. Filistin halkıyla dayanışmanızı ilan ettiğiniz bu miting dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Kudüs asla İsrail'in başkenti değildir. Kudüs yeryüzünde mübarek bir arazidir. İsrail ise orayı zorla işgal etmiştir” dedi.Kudüs'ün durumunu tüm dünyanın bildiğini aktararakTrump'ın kararının Kudüs'ün sömürgecilerle işgaline zemin hazırladığına dikkati çeken Mustafa, “Kesinlikle bağımsız Filistin devletinin başkenti Kudüs olmadan olmaz. Ey Trump, sen de biliyorsun ki işgalci İsrail demokratik bir devlet değildir. Bunu sadece orada yaşayan Müslümanlara değil Hristiyanlara sorsan da aynı cevabı alacaksın. Bilesin ki aldığın karar, yalnızca siyonizmin tarihindeki kara lekelerine bir yenisini daha ekleyecektir   “ ifadelerini kullandı.

 

Kudüs Müslüman toprağıdır, tapusu bizdedir

Yedi Hilal Derneği'nin üniversite teşkilatında görev alan bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dev bir afiş asarak ABD'nin Kudüs'e yönelik kararı ve İsrail'in uygulamalarını protesto etti. ‘Kudüs Müslüman Toprağıdır, Tapusu Bizdedir’ ifadelerinin yer aldığı afiş asılırken yapılan açıklamada, “Müslümanların zulme karşı duran dilleri ve bedenleri olduğuna inanan gençlerin tepkilerini ortaya koydukları belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi,       Kudüs hür bir ses, topyekun mücadele, yeryüzünün insanlık miracı ve vücudumuzun azalarına ilaç, direnmenin ve dirilişin yaşayan kalbidir.  İstanbul'undan tüm dünyaya çağrımız şudur, Açtığımız pankart hafızamızdır, mefkuremizdir. Yeditepe'den, Yedikıta'ya diyerek Müslümanların Kudüs'ün yanında olduğunun işaretini İstanbul'dan veriyoruz."

Sadece Filistinlilerin meselesi değildir

 

İstanbul'da  gerçekleştirilen mitingle yeryüzünün tüm mazlumları için küresel intifadanın meşalesinin yakıldığını ifade eden SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "İşgal altındaki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa'nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin meselesi değlidir. Kudüs'ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir meselede de değildir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları İslam aleminin ve bütün İslam ümmetinin meselesidir. 'Elhamdülillah ben Müslümanım' diyen her insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmalıdır. Bu inancımızın bir gereğidir” açıklamasında bulundu.

Tekbirlerle başladı, duayla sona erdi


Konuşmalardan önce alanda ezgiler çalınırken, mehteran takımı da marşlar seslendirdi.  Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Haniye’nin canlı yayınla bağlandığı mitinge  CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Kesici, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sami Çakır ve Cemil Yaman da katıldı. Tekbirlerle başlayan m iting, Kudüs için yapılan duayla sona erdi.

 

Adana Kudüs için ayağa kalktı

İstanbul’da olduğu gibi tüm Türkiye’de Kudüs için eş zamanlı protesto gösterileri düzenlendi. . Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından düzenlenen protestoda ise Sabancı Merkez Camisi'nde bir araya gelen grup, Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan namazın ardından protestocular araçlarla konvoy halinde D-400 karayolundaki ABD Adana Konsolosluğu'nun önüne gitti. Konsolosluk yakınlarında kurulan güvenlik çemberi dışında devam eden protestoda, taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla tekbir getirdi, sloganlar attı. 

 

Kudüs ümmetin davasıdır

Rize'de Erbakan Vakfı İl Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Memişağa Parkı'nda toplanan grup, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.  Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kadın Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.Elazığ'da öğretmenevi önünde Elazığ İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, tekbirler getirerek Kudüs’ün ümmetin davası olduğunu haykırdı.

 

Yaşanan zulüm inşallah son bulacak

 

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Rüstem Ceylan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına yönelik ilçe merkezinde düzenlenen protestoya katıldı. 
Ceylanpınar çarşı merkezinde düzenlenen protestoya Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Rüstem Ceylan'ın yanı sıra AK PARTİ, MHP, HÜDAPAR ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkan Vekili Rüstem Ceylan, ''Müslüman kardeşlerim son günlerde terör örgütü İsrail başta Müslüman kardeşlerimiz ve Filistin devletinin Müslüman haklarını yok etme ve bölgeyi kan gölüne çevirmek için yaptığı çabalar Allah'ın izniyle boştur. Mazlumların ve mağdurların dualarıyla ve yüce devletimizin desteği ile inşallah bu zulüm son bulacaktır. Bizler alınan boş ve sahte açıklamayı tanımıyoruz” dedi.

www.milatgazetesi.com

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan'dan Trump'a Kudüs RestiÖnceki Haber

Erdoğan'dan Trump'a Kudüs Resti

Hainler Birbirlerine GirdiSonraki Haber

Hainler Birbirlerine Girdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar