Krizden nasıl karlı çıkılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Krizden nasıl karlı çıkılır?
İSTANBUL(CİHAN)Küresel kriz yüzünden pek çok alış veriş merkezi müşteri kaybederken, Airport Outlet Center, kapı giriş sayısını ve cirosunu 2 kat artırmayı başardı.
İSTANBUL(CİHAN)
Küresel kriz yüzünden pek çok alış veriş merkezi müşteri kaybederken, Airport Outlet Center, kapı giriş sayısını ve cirosunu 2 kat artırmayı başardı. Alışveriş merkezinin yönetim kurulu üyesi Mustafa Döğme, bu durumu, kriz yönetimi ve outlet konseptine sahip olmalarıyla izah ediyor. Mağaza kiralarını oldukça düşük tutarak, kiracılarına burdan kaynaklanan farkı tüketiciye indirim imkanı olarak sunma fırsatı tanıdıklarını vurguluyor. Kriz ile ilgili kötü senaryoların çokluğuna rağmen 2009 ile ilgili umudunu koruyan Döğme, krizden çıkış yolunun tüketimi artırmaktan geçtiğini belirtiyor. Sanayide çarkların dönmeye devam etmesi için hükümetin tüketimi artırıcı tedbirlere ağırlık vermesi gerektiğini de kaydediyor.

Airport Outlet Center, dünyayı kasıp kavuran krizin etkileri Türkiye'de de can yakmaya başlarken açıldı. Şimdiye kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarda öz kaynaklarını kullanan yatırımcılar bu yüzden banka kredisi kullanmak zorunda kalmış. Mustafa Döğme, "Böyle bir ortamda yeni bir alışveriş merkezi açmak çok riskliydi. Biz riski gördük, analiz ettik. Alışveriş merkezini, Bakırköy, Yeşilköy ve Ataköy'ün merkezinde Avrupa yakasının en kaliteli Outleti olarak konumlandırdık." diyor. Kriz ortamlarında outlet konseptine sahip yerlerin diğerlerine göre daha iyi iş yaptığına da işaret ediyor.

 

Türkiye'deki her iş adamı gibi bir hayli kriz yaşadığını aktaran Döğme, her 5-6 yılda bir yaşanan krizlerin iş dünyasında bağıklık oluşturduğunu ifade ediyor. Ancak bu kez sarsıntıların dış kaynaklı olduğuna dikkat çekerken, sahip oldukları kriz tecrübesini en iyi şekilde kullandıklarını dile getiriyor. Örnek olarak dükkanları kiralarken metrekare fiyatlarını oldukça düşük tutmalarını gösteriyor. Krizin patlakvermesinin ardından tüketim daralınca, pek çok alışveriş merkezinde dükkan sahipleri ile yönetimler, fahiş kirâlar yüzünden karşı karşıya gelmiş, yapılan müzakerelerin ardından kiralarda bir miktar indirime gidilmişti. Airport'taki mağazalar, kiralarını metrekare artı ciro üzerinden veriyor. Mustafa Döğme, bu durumun mağazalara ekstra indirim yapma imkânı tanıdığını söylüyor ve ekliyor: "Bizde metrekare kiraları eşdeğerlerimize göre 4-5 kat daha düşük. Kira düşük olunca bu ürünlerin fiyatlarına indirim olarak yansıyor."

 

2009'DAN UMUTLUYUM

 

Airport Outlet Center'in yönetim kurulu üyesi Mustafa Döğme, bu yıl için oldukça umutlu. "2009'dan umutsuz değilim." diyen Döğme, 'krizin tüketim azaltılarak aşılmasını' savunanlara karşı çıkıyor. ABD yönetiminin tüketimin azalmaması için bankalara ve büyük şirketlere yardımda bulunduğunu aktaran Döğme, "Tüketim olmazsa üretim olmaz. Bunlar birbirine bağlı. Bu nokta çok iyi dengelenirse krizi atlatırız. Biz umutluyuz. Türk insanı çalışkandır. Bu krizi atlatacaktır." değerlendirmesinde bulunuyor.

 

Airport ile Atatürk Hava Limanı ile arasındaki mesafe bir süre sonra 2 dakikaya kadar inecek. Alışveriş merkezi ile arkasındaki İstanbul Fuar Merkezi arasında kalan Ayamama Deresi üzerine, bir köprü inşa ediliyor. Bu sayede Airport Outlet Center, WOW Otel, Dünya Ticaret Merkezi ve fuar alanı yeni bir otoyol ile birbirine bağlanacak.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kızılay Gazzeye yardımlarda hız kesmiyorÖnceki Haber

Kızılay Gazzeye yardımlarda hız kesmiyor

Köşkteki zirvede ne konuşuldu?Sonraki Haber

Köşkteki zirvede ne konuşuldu?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar