Komplo belgesini yorumladı: AK Parti olarak bu iddiaların peşini bırakmayacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Komplo belgesini yorumladı: AK Parti olarak bu iddiaların peşini bırakmayacağız
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, AK Parti'nin 7 yıl önce bugün iktidara geldiğini hatırlatarak başladı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, AK Parti'nin 7 yıl önce bugün iktidara geldiğini hatırlatarak başladı.

Bugün; ülke, millet ve demokrasi için fevkalade önem arz eden bir yıldönümünü hep birlikte kutladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Tam 7 yıl önce bugün, 3 Kasım 2002'de Türkiye tercihi yaptı ve AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdı. 3 Kasım 2002 seçimleri, Türkiye için aziz milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcı, bir dönüm noktası, demokratik tarihimizde adeta bir milat olmuştur. AK Parti'yi tek başına iktidara getirirken, koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa, güvensizliğe, öngörüsüzlüğe, belirsizliğe milletimiz son vermiş, güçlü, genç, dinamik, heyecanlı, coşkulu bir kadroyu iş başına getirmiş, 'Yeter söz de karar da milletindir' demiştir.

Aziz milletimiz, 3 Kasım seçimleriyle çözüm üretemeyen siyaset tarzına son vermiştir. Çağın gerisinde, dünya gerçeklerinin gerisinde, Türkiye gerçeklerinin gerisinde kalan siyasetçi profilini reddetmiş, tedavülden kaldırmış, Meclisin dışında bırakmıştır. Türkiye'nin potansiyelini fark edemeyen, milletin arzu ve taleplerini göremeyen, dünyadaki değişimi izleyemeyen, yaşı geçmiş, heyecanı kaybolmuş, ufku daralmış siyaset anlayışının üzeri, 7 yıl önce 3 Kasım seçimlerinde milletimiz tarafından çizilmiştir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin potansiyelini fark edemeyen, milletin arzu ve taleplerini göremeyen, dünyadaki değişimi izleyemeyen, yaşı geçmiş, heyecanı kaybolmuş, ufku daralmış siyaset anlayışının üzeri, 7 yıl önce 3 kasım seçimlerinde milletimiz tarafından çizilmiştir'' dedi. Bu seçimler; rakamsal, oransal sonuçların ötesinde bir iktidar değişiminin ötesinde, bir zihniyet devriminin iç politikada, dış politikada, ekonomide ve sosyal yaşamda bir dönüşümü de beraberinde getirmiştir.

AK Parti olarak siyaset etme tarzına kazandırdığımız yeni anlayış, Türkiye'nin bundan sonra asla eskisi gibi olmayacağını ortaya koymuştur.''

Erdoğan konuşmasında şu konulara da yer verdi...

 

MİLLETE KOMPLO BELGESİ

Geçtiğimiz aylarda partimize yönelik kirli senaryolar içeren bir belge ortaya çıktı. Ben o zaman da söyledim. Gerçekse de vahim sahteyse de vahim. Sabırlı olmamız gerektiğini, sonucu bekleyeceğimizi söyledim. Nitekim hukuk işliyor. Partimizle ilgili böyle bir şey karşısında sessiz kalamayız. Hele hele parlamentonun yüzde 75'i size ekseriyetle destek verecek ve sessiz kalacaksınız. Böyle bir şey olabilir mi? Gördüğümüz şu ki hiçbir şeyin üzeri örtülmüyor. Hukuk işliyor. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak. Ama bu süreçte kurumlarımızın ve hukuk sürecinin hedef haline getirilmesini kabul edemeyiz. Birkaç zanlı üzerinden ülkemizin köklü kurumlarının yıpratılması asla doğru değildir. AK Parti olarak bu iddiaların peşini bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız. Kim olursa olsun nerede olursa olsun bunlar ortaya çıkrılmalıdır. Ama bunu yaparken de kurumlar asla ve asla yıpratılmamalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri de yıpratılmamalıdır, adli merciler de yıpratılmamalıdır. Burada da yönetici makamında olanların tutuculuk içerisine girmemesi gerekir. Getirip rahatlıkla bunları yargıya teslim etmelidir.

 

TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA YÖN MÜ DEĞİŞTİRİYOR?

İran ziyareti sonrası Türkiye'nin dış politikası eksen mi değiştiriyor sorularına muhatap olduk. Türkiye'nin dış politikası açık olarak söylüyorum yön, eksen, kulvar değiştirmiyor. Türkiye'nin dış politikası normale dönüyor. Olması gerektiği gibi oluyor.

zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İktidarın üstünde darbe kılıcını sallama dönemi artık bittiÖnceki Haber

İktidarın üstünde darbe kılıcını sallama...

Cumhurbaşkanı Gül net konuştu: Terör bu sene bitecekSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Gül net konuştu: Terör bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar