Kırgızistanın istikrarı için Türkiye devrede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırgızistanın istikrarı için Türkiye devrede
 Türkiye, Kırgızistan'da yaşanan gelişmelerin ardından istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarını sürdürüyor.
 Türkiye, Kırgızistan'da yaşanan gelişmelerin ardından istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün Kırgızistan'da yaptığı temaslar sırasında, ülkedeki yeni dönemde istikrarın kalıcı hale gelmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

İSTANBUL'DA BULUŞACAKLAR

Bu bağlamda, başta Kırgızlar, Özbekler ve Ahıska Türkleri olmak üzere bölgedeki tarafların ileri gelenlerinin Türkiye'de buluşması kararı benimsendi. Buna göre, ilgili tarafların önde gelenleri İstanbul'da düzenlenecek "Aksakallılar Zirvesi"nde bir araya gelecek. Çatışmalar sonrasında tarafları Türkiye'de buluşturacak zirveye Kırgızistan'ın yeni cumhurbaşkanının da destek verdiği öğrenildi.

DİYALOG KANALLARI AÇILACAK

Türkiye, bu zirve dışında iki toplantı için daha devrede: "Bölge Ülkeleri Platformu Toplantısı" ve "Donörler Toplantısı". Bu üç toplantı ile Kırgızistan içinde diyalog kanallarının açılması, bölge ülkeleriyle ortak hareket edilmesi ve ekonomik kalkınma amaçlanıyor.

80 bin Özbek ülkeyi terk etti

Kırgızistan'ın güneyinde 11 Haziran'da başlayan kavga iki halkın çatışmasına dönüşmüş, olaylarda 171 kişi hayatını kaybederken, bin 800 kişi de yaralanmıştı. Etnik çatışmaya dönüşme tehlikesi yaşanan olaylarda, 80 bin Özbek, Kırgızistan'dan Özbekistan'a geçmek zorunda kalmıştı. Olaylar nedeniyle ülkedeki Türk vatandaşları Türkiye'ye getirilmişti. Türkiye'nin Kırgızistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan, Kırgızistan'daki gelişmeler üzerine Bişkek'e giderek temaslarda bulunmuştu.

İlk resmi görüşme

Kırgızistan'ın 3. Devlet Başkanı Roza Otunbayeva, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Otunbayeva, devlet başkanı sıfatı ile ilk resmi görüşmesini önceki gün Davutoğlu ile yaptı. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbağlar katliamının organizatörleri SilivrideÖnceki Haber

Başbağlar katliamının organizatörleri Si...

Aynı evden ikinci şehitSonraki Haber

Aynı evden ikinci şehit

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar