KCKyı çökerten iki şube müdürü görevden alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KCKyı çökerten iki şube müdürü görevden alındı
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda etkin rol alan iki şube müdürünün yerlerinin değiştirilmesini 'rutin uygulama' olarak değerlendirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda etkin rol alan iki şube müdürünün yerlerinin değiştirilmesini 'rutin uygulama' olarak değerlendirdi. İstihbarat Şube Müdürlüğüne, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Serdar Güldalı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse getirildi. Köse'den boşalan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne de aynı şubenin müdür yardımcısı Yakup Saygılı atandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevlerinden alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayın rutin bir uygulama olduğunu söyledi. Çapkın, "Rutin bir uygulamadır, bir tür görev değişikliği yapılmıştır." ifadesini kullandı. Ani bir kararla görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün göreve getirildikleri Temmuz 2009'dan bu yana en etkili operasyonları bizzat yönetti. Ergenekon, Balyoz, KCK ve Devrimci Karargah imza attıkları en etkili operasyonlar oldu. Orgeneral rütbesindeki emekli paşalar Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Ergin Saygun, Devrimci Karargah soruşturmasında Emniyet Müdürü Hanefi Avcı gibi isimlerin yanı sıra KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan yüzlerce kişi Yurt Atayün ve Erol Demirhan döneminde emniyette ifade verdiler.

Yurt Atayün'ün görevdeyken Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin geniş çaplı operasyon yapıldı. Soruşturma kapsamında 17 emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve 1 astsubay gözaltına alındı. Ergenekon soruşturması kapsamında ise 10. dalgadan sonra yapılan operasyonlara Demirhan ve Atayün bizzat imza attı. Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik en etkili operasyonlar da Yurt Atayün ve Erol Demirhan döneminde yapıldı. KCK/PKK operasyonları ikilinin döneminde daha da hız kazandı. Atayün ve Demirhan döneminde İstanbul'u kana bulamaya hazırlanan canlı bombalar da yakalanmıştı. Son olarak PKK'lıları takip eden Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesi ekipleri, Başakşehir Olimpiyat Stadı yakınlarına gömülmüş 7 kilo plastik patlayıcıyı ele geçirmişti.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yargı skandalıÖnceki Haber

Yargı skandalı

Tarihçi Yılmaz Öztuna, Sultan Abdülhamidin öldüğü gün defnedilecekSonraki Haber

Tarihçi Yılmaz Öztuna, Sultan Abdülhamid...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar