Kartaldan hüzünlü veda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartaldan hüzünlü veda
Beşiktaş, CSKA Moskova'ya evinde 2-1 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Beşiktaş, CSKA Moskova'ya evinde 2-1 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. Siyah-Beyazlılar İnönü'de 3-0 kaybettiği Wolfsburg maçıyla Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma şansını yitirmişti. Geçen hafta Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenmesi UEFA Avrupa Ligi'ne devam etme adına bir umut olmuştu. Artık Avrupa serüveni CSKA Moskova ile İstanbul'da oynanacak son maça göre şekillenecekti. Beşiktaş'ın Rus takımını yenmesinin yanında kulaklar Almanya'da olacaktı. Wolfsburg'un ManU'dan en az bir puan alması gerekiyordu ki puan tablosu üçlü averajdan kurtulabilsin. Tüm bu ihtimallerle Kartal daha ilk dakikadan itibaren baskısını kurdu. Teknik Direktör Mustafa Denizli mücadeleci bir orta saha oluşturmuştu. İbrahim Toraman özel görevli olarak Dzagoev'i kontrol ediyordu. Beşiktaş ilk ciddi atağını 12. dakikada yakaladı. Fink'in harika pası Tello'yu kaleci Akınfeev ile karşı karşıya bıraktı. Şililinin üstten aşırttığı top fileleri bulmadı. Oyunu ileride kuran Kartal geri dönüşlerde ağır kalınca CSKA'nın en önemli silahı Krasiç'le İbrahim Üzülmez mücadelesi öne çıktı. Beşiktaş'taki geriş dönüş sıkıntısı CSKA adına golün habercisiydi. 41'de Krasiç sağdan girerek golünü attı: 1-0.

Beşiktaş oyunu geride beklediği maçlarda daha etkili oluyor. Ofansif oynamak zorunda kaldığında ise bocalıyor. Dün CSKA'da golü attıktan sonra maçı istediği tempoya taşıdı. Nihat'ın oyuna girmesi de bir sonuç getirmedi. İkinci yarıda gol pozisyonu adına Toraman'ın şutu ve Ferrari'nin iki kafa vuruşu vardı. 86'da Bobo'nun golü ise geç geldi: 1-1. Manchester'ın Wolfsburg'u yenmesi Beşiktaş'ın UEFA kapısına kilit vurmuştu. Aldonin uzatmalarda skoru 2-1 yaparken Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi tahminleri de tutmadı. Grubun en zayıfı olarak görülen CSKA, Denizli'ye nazire yaparcasına ikinci tur biletini cebine koydu.

 

Mustafa Denizli'den defans ağırlıklı kadro
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, mutlak galibiyete ihtiyaçları olan CSKA Moskova maçında, savunma ağırlıklı bir kadro sahaya sürdü. Siyah-Beyazlılarda, ilk 11'de savunma ağırlıklı 9 futbolcu yer alırken, hücum yönü yüksek oyuncular olarak sadece Tello ile Bobo forma giydi. Savunmayı İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari ve İbrahim Üzülmez'den oluşturan Denizli, savunmanın önünde Ernst, İbrahim Toraman ve Fink'i görevlendirdi. Sağda Ekrem, solda da Tello forma giyerken, Bobo tek forvet oynadı. Yedek kulübesinde Korcan, İsmail, Nihat, Nobre, Tabata, Uğur ve Yusuf yer alırken Serdar Özkan, Rıdvan, Erhan, Necip, Erkan ve Batuhan 18 kişilik kadroda yoktu.

Üzülmez, tribünleri ateşlemeye çalıştı
Beşiktaş için büyük önem taşıyan karşılaşmada, Siyah-Beyazlı taraftarların İnönü Stadı'nı tamamen dolduramaması dikkat çekti. Özellikle bilet fiyatlarının 60 lira olduğu kale arkası tribünlerde yer yer boşluklar gözlendi. Beşiktaş'ın takım kaptanı İbrahim Üzülmez ise karşılaşmanın 10. dakikasında tribünlere doğru dönüp el hareketleriyle taraftarların tezahürat yapmasını istedi. Bu arada karşılaşmayı yaklaşık 500 Rus taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takip etti. Siyah-Beyazlı taraftarlar, CSKA Moskova seyircilerini kızdırmak için zaman zaman, bu sezon Rus Ligi'nde şampiyon olan Rubin Kazan lehine tezahüratta bulundu.

[Maçın Analizi - Ali Aydın]

İsveçli Hansson yorum hataları yaptı
İsveçli hakem Martin Hansson, gergin başladığı maçta sonuca etki etmese dahi çoğu kez anlaşılmaz kararlar verdi. Orta alan mücadelesi halinde geçen karşılaşmada oyuncular futbol oynama niyetinde olunca işi daha da kolaylaşmıştı. Ancak İsveçli hakem özellikle ceza alanı dışında çaldığı düdüklerde önemli yorum hataları yaptı. Kafa topu mücadelelerinde çoğu kez yanlışlıklar yaparken topun ele çarpmalarında genellikle doğru değerlendirmelerde bulundu. Yardımcı hakemleri ofsayt pozisyonlarında genelde başarılıydı. 55. dakikada İbrahim Toraman'ın, 61. dakikada Tello'nun vuruşlarında çok dikkatliydi. Rakiplerin saklamaya çalıştıkları kollarına çarpan toplarda 'devam' kararı verirken haklıydı. Burnu kanayan Rüştü'nün hakem tarafından forması değiştirildi. Bunun sebebi ise 'futbolcular oyun alanının içinde kanlı ya da yırtık formayla oyuna devam edemezler' kuralıydı.

İki rakip arasındaki güç dengesi CSKA'dan yanaydı. Çünkü CSKA Moskova genç, dinamik, hızlı koşan ve dün akşamki maçı isteyen bir yapıdaydı. Beşiktaş'ın önemli futbolcularının büyük bir bölümü ise dün gece kötü günündeydi. Özellikle Ferrari, kornerden gelen toplara boş alanlarda rahat bir şekilde vurdu. Ancak bunlarda meşin yuvaklak auta giderken skor tabelası da uzun süre değişmedi. Bu toplar, bir anlamda oyunun kaderini etkiledi. Böylesine rahat vuruşları gole çeviremezseniz maalesef uzatma dakikalarında yediğiniz golle sahadan mağlup ayrılıyorsunuz. Avrupa defterini kapatan Beşiktaş, lige sarılacak.?

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rakibe yardım ettikÖnceki Haber

Rakibe yardım ettik

Sezonun ilk yarısının son puan durumuSonraki Haber

Sezonun ilk yarısının son puan durumu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar