Karanlık cinayet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karanlık cinayet
TSK'ya insansız hava aracı üreten Özdemir Bayraktar'a ait Baykar Grup şirketinde muhasebe departmanında çalışan yeğeni Mehmet Mert Bayraktar, önceki gün Sarıyer'deki evinde öldürüldü.

TSK'ya insansız hava aracı üreten Özdemir Bayraktar'a ait Baykar Grup şirketinde muhasebe departmanında çalışan yeğeni Mehmet Mert Bayraktar, önceki gün Sarıyer'deki evinde öldürüldü. İddialara göre cinayet öğle saatlerinde Sarıyer, Maden Mahallesi, Emlak Konutları Sitesi A-11 Daire 9'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 8 ay önce Merve Bayraktar ile evlenen muhasebeci 28 yaşındaki Mehmet Mert Bayraktar hasta olduğu için sabah işe gitmedi. Sabah saatlerinde eşini işe yollayan ve hasta olduğu içinde ilaçlarını alıp uyuduğu belirtilen Bayraktar, eve giren iki kişi tarafından önce darp edildi. Daha sonra boğazı kesilerek öldürüldü. Bayraktar'ı, telefonlara cevap vermeyince durumundan şüphelenerek çilingirle eve giren babası Ömer Bayraktar buldu. İhbar üzerine gelen polisler evden herhangi bir şey çalınmadığını tespit etti. İki kişi tarafından önce darp edilen sonra boğazı kesilerek öldürülen muhasebeci Mehmet Mert Bayraktar'ın insansız hava uçakları projesi üzerinde çalışıp geliştiren ve üretim için büyük çalışmalar yapan Özdemir Bayraktar'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ İDDİASI

Cinayet için 1990'lı yıllarda Bayraktar'ın siyaset yaptığı arkadaşı olan Başbakan Erdoğan'ın devreye girdiği, otopsisi ve olayın aydınlatılması için yetkililere talimat verdiği iddia edildi. Konu İstanbul Polisi tarafından incelendikten sonra bilgiler Başbakan Erdoğan'a iletildi. Ankara'dan gelen emirle Bayraktar'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adalet Bakanlığı'nın konunun hassas olduğunu bildirmesi üzerine yapılan otopsiye Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de katıldı. Polis evde yaptığı inceleme sonrasında cinayetin ne sebeple işlendiğinin araştırılması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde evden bir şey çalınmadığı öğrenildi. Mehmet Mert Bayraktar'ın cenazesi sabah saatlerinde Adli Tıp Morgu'ndan alınarak Sarıyer Merkez Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Bayraktar ailesinin yanı sıra Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yazar Yalçın Bayer ve çok sayıda akraba ve yakını katıldı. Oğlunun tabutuna sarılan anne Handan Bayraktar dakikalarca gözyaşı döktü. 8 aylık eşi Merve Bayraktar'ın ise güçlükle ayakta durabildi görüldü.

İŞİMLE İLGİLİ TEHDİT YOKTU

Amca Özdemir Bayraktar habercilerin cinayetle ilgili soruları üzerine 'Polis araştırıyor, bakalım ne olacak. İşimle ilgili somut bir tehdit yoktu' diye konuştu. Taziyeleri kabul eden baba Ömer Bayraktar ise, 'Cesedi ben buldum. Yatağın içinde katletmişler. Kalkmasına fırsat vermeden katletmişler. Herhangi bir tehdit almıyorduk. Polis araştırıyor. Şu an bilmiyoruz' diye konuştu. Cenaze namazına katılan yakınları cinayetin şüpheli olduğunu ve insansız hava aracı projesi kapsamında, gözdağı vermek amacıyla, profesyonelce işlenmiş olabileceğini öne sürdü.

İlk Türk İnsansız Hava Aracı onların

Baykar Grubu adını Kale ile ortak geliştirdikleri insansız hava aracı 'Bayraktar' ile duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 400 adet sipariş alan Bayraktar pilotsuz uçaklar halen başta Güneydoğu olmak üzere aktif olarak kullanılıyor. Elden atılan uçak, elektrik motoru ile sessiz uçarak 20 kilometre menzili ile yer istasyonuna yüksek çözünürlükte görüntü yolluyor.

Polis özel ekip kurdu

Mehmet Mert Bayraktar cinayetini araştırmak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Ekip arasında Münevver Karabulut olayını çözen polislerin olduğu öğrenildi. Polis, Bayraktar'ın ölü bulunduğu dairenin kapısında herhangi bir zorlama olmadığını tespit ederken, bu nedenle cinayeti işleyen kişinin Bayraktar tarafından tanınan ve eve alınan bir kişi olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Bayraktar'ın telefonda son konuştuğu kişiyi arayan polis, bu kişinin cinayetle bağlantısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Polis, cinayetin İHA'yla bağlantısı olup olmadığını da araştıracak. yenişafak


  • 6
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 10
    KIZGIN
Meşru mazeret olmadıkça, kürtaj yaptırmak haram ve cinayettirÖnceki Haber

Meşru mazeret olmadıkça, kürtaj yaptırma...

CMK 250yi hazırlayan hukukçulardan Prof. Özgenç: Özel yetkili mahkemeler gerekliSonraki Haber

CMK 250yi hazırlayan hukukçulardan Prof....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar