Karabağ çözülmeden sınır açılmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabağ çözülmeden sınır açılmaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ermenistan sınırının açılmasının Karabağ sorununu çözümüne bağlı olduğunu tekrarladı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ermenistan sınırının açılmasının Karabağ sorununu çözümüne bağlı olduğunu tekrarladı. Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in 65. doğum günü davetine katılmak amacıyla Hannover kentinde bulunan Başbakan Erdoğan, dün sabah kaldığı otelde yabancı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, Schröder'e daveti için teşekkür etti ve “Schröder'le olan dostluğum ölene kadar sürecek” dedi.

İŞGAL BİTMEDEN OLMAZ

Son aylarda gelişen Türkiye ile Ermenistan ilişkilerine de temas eden Erdoğan, “Temaslarımız sürüyor. Ancak sınırımızı açmamız Karabağ sorununun çözümüne bağlı. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarına yönelik bir çözüm getirilmezse sınırımızı açmayacağız” diye konuştu. Bir soru üzerine Ortadoğu'da İsrail-Suriye yakınlaşmasına da değinen Başbakan Erdoğan, “İsrail-Suriye arasında -şayet iki taraftan da davet gelirse- arabuluculuk yapabiliriz” dedi.

RASMUSSEN'E ÇAĞRI

NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in İslam kuruluşlarını davet ederek bir basın toplantısı düzenlemesi gerektiğini de kaydeden Başbakan Erdoğan, “Biz Türkiye olarak bunu talep etmiştik. Ancak henüz bu talebimiz yerine getirilmiş değildir” diye konuştu. Kıbrıs konusuna da temas eden Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, referandumla Annan Planı'na 'Evet' demiş, Güney Kıbrıs ise 'Hayır' demişti. Türk tarafı, iyi niyetine rağmen Güney Kıbrıs AB'ye alınarak cezalandırılmıştı” diyerek Kuzey Kıbrıslı Türklere yapılan haksızlığa dikkat çekti.

 

Alman vatandaşlığına geçmekten çekinmeyin

Almanya'da yaşayan Türkler'in Alman vatandaşlığına geçmekte hiçbir şekilde tereddüt etmemesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, vatandaşlık almanın, hakların garantisi olduğunu söyledi. Eylül ayında Almanya'da yapılacak seçimlere dikkat çeken Erdoğan, Türk kökenli tüm seçmenlerin mutlaka sandık başına gitmesini istedi. Başbakan Erdoğan, “Bu seçimlerde kesinlikle buradaki soydaşlarımız, kardeşlerimiz sandığa gitmelidir. STK'lar olarak seferber olmalı. Burada öyle anlar gelir ki, birkaç oy ülkenin mukadderatında, sizlerin gönlünüzden geçen bir sonucun ortaya çıkmasına neden olur” dedi.

 

Bu ekonomik faşizmdir

Başbakan Erdoğan, Türk dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin ekonomisine değinen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı etkileyen finans krizi karşısında güçlü bir duruş sergilediğini belirterek, “Ancak ülkemizde maalesef hedef saptırmaya yönelik hastalıklar var” dedi. Yabancı sermayenin o ülkeye yatırım yapacağını ve kuracağı fabrikada çalışacak kişilerin de o ülkenin insanları olduğunu belirten Erdoğan, “Orada kazanmak için sürekli yatırımlar yapacaksınız. Kazandığınız sürece vergi ödeyeceksiniz. Kime? Gittiğiniz ülkeye. Ama bunu kasıtlı olarak görmezden gelenler var. Bir taraftan işsizlik diyeceksin, diğer taraftan buna karşı çıkacaksın. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde artık buna prim verilmiyor. Komünist ülkelerde bile böyle bir mantık yok. Onlar bile küresel sermayeyi çekmeye gayret ediyorlar. Biz de ise öyle şeyler anlatılıyor ki, eyvah ülke elden gidiyor, deniliyor. Bunun adı hiçbir zaman milliyetçilik olamaz. Bu aslında ekonomik bir faşizmdir, bundan kurtulmak lazım” şeklinde konuştu.

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Krizin gidecek yolu var gibi görünüyorÖnceki Haber

Krizin gidecek yolu var gibi görünüyor

Nükleer güç olmak için Çin katliamıSonraki Haber

Nükleer güç olmak için Çin katliamı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar