Kalleş saldırının arkasında kim var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalleş saldırının arkasında kim var
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na dün geceyarısı teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateş sonucu 6 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na dün geceyarısı teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateş sonucu 6 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Deniz İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi sırasında meydana geldi. Amanos dağlarında yuvalanan terör örgütü mensuplarınca otoyoldan nöbet değişimi için askerleri götüren askeri araca önce RPG-7 roketatar, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 1 asker şehit olurken, 12 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanede tedavi gören askerlerden 5'i yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye kaldırılan askerlerin sırtlarından vurulduğu görüldü. Hatay Valiliği, İskenderun'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerin Serhat Aslan (Mardin), Kerem Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun) olduğunu açıkladı.

3 ASKER GATA'YA GÖNDERİLDİ

Teröristlerce roketatarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 3 asker, Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi.

İskenderun Askeri Hastanesi'nden alınan şehitlerin cenazeleri ise İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'na götürüldü. Törene Hatay Valisi Mehmet Celalelettin Lekesiz'in yanı sıra askeri ve mülki erkan katıldı. Törenin ardından saldırıda şehit olan Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme'nin cenazeleri helikopterle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyon başlattı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Bu arada, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında bulunan MHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup, parti flamaları açarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Bir süre sonra Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak, saldırıda şehit olan askerler için törenin düzenleneceği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'na doğru yürüyüşe geçti.

'TESADÜF DEĞİL'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'İsrail'in saldırısıyla İskenderun'da 6 şehit verdiğimiz saldırının eş zamanlı olması tesadüf değil' dedi. Çelik, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması ve İskenderun'da 6 şehit verdiğimiz saldırının eş zamanlı olmasına dikkati çekti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Genelkurmay Başkanlığı, İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığı'na düzenlenen saldırının 'terör örgütünün sözde Amanoslar Saha Sorumlusuna bağlı bir grup tarafından yapıldığının değerlendirildiğini' bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki bilgi notunda, şunlar kaydedildi:

'Nöbetçi personeli taşıyan askeri araca, kışlanın doğusunda Adana-Hatay otobanına yakın kışla tel örgüleri dışında yakın mesafeden, roketatar ve uzun namlulu silahlarla bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından kısa süreli silahlı saldırıda bulunulmuştur. Silah seslerinin duyulması üzerine Kışla Ani Müdahale Kıt'ası derhal olay yerine intikal etmiş ve olaya müdahale etmiştir. Ancak teröristlerin kısa süre içerisinde Adana-Hatay Otobanını geçerek ormanlık alana girdiği ve saldırının terör örgütünün sözde Amanoslar Saha Sorumlusuna bağlı bir grup tarafından yapıldığı değerlendirilmektedir.'

Teröristlerin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Birliği'nce (JÖH) operasyona başlandığı belirtilen bilgi notunda, 'Olay üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gerekli soruşturmaya saat 01.15'te başlanmıştır' denildi.

Birkaç saat arayla

Dün gece İskenderun'da yapılan saldırının, İsrail'in insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde yaptığı katliamdan yaklaşık 3 saat önce olması dikkati çekti. İskenderun, Türkiye'nin savaş gemilerinin bulunduğu, İsrail'e en yakın yer olması açısından stratejik öneme sahip. İki saldırının birkaç saat aralıklarla gerçekleşmiş olması saldırının arkasında İsrail'in olabileceği şüphelerini beraberinde getirdi. Uzmanlar, saldırının, TSK'nın İsrail'in Akdeniz açıklarındaki korsan saldırısına müdahalesini engellemek için MOSSAD tarafından taşeron örgütlere yaptırılmış olabileceğini belirtiyor. Bir kaç yıl önce PKK'lılara Kandil'de canlı bomba eğitiminin İsrail gizli servisi MOSSAD tarafından verildiği bilgisi Türk istihbarat servislerince doğrulanmıştı.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Ümit Akbulut'un şehit olduğunu televizyondan öğrenen ailesi acı haberle yıkıldı. 3 erkek, 5 kız kardeşi olan Ümit Akbulut'un annesi Ayşe Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ümit Akbulut ile 4 gün önce telefonla görüştüğünü, oğlunun herkese selam söyleyerek, askerlik yaptığı yerin çok iyi olduğunu söylediğini anlattı. Şehit Akbulut, dün akşam saatlerinde düzenlenen askeri tören sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Saldırıda şehit düşen Erol Tavukçu'nun cenazesi ise Van'da toprağa verildi.

Baba ocağını yakan ateş

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi Babacan Sokakta oturan Şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme'nin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla süslendi. Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Avcu ile komşuları Terletme'nin evine gelerek, şehit erin annesi Fatma, babası Necati Terletme'ye taziye ziyaretinde bulundu. Önceki akşam internetten yakınlarıyla görüşen 3 aylık asker olan Terletme'nin ailesinin tek çocuğu ve bekar olduğu öğrenildi. Terletme bugün törenle toprağa verilecek.

Oğlumu vatan için verdik

İskenderun'daki hain saldırıda şehit olan Er Kerem Oğuz Erbay'ın İzmir'deki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Kerem Oğuz Erbay'ın şehit düştüğü haberi üzerine, Üçyol 340 Sokak'ta yaşayan annesi Gül Makine'nin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Oğlunun şehit haberini alan anne Gül Makine sinir krizi geçirirken, yakınları ve komşuları teselli için eve geldi. Acılı anne, terör örgütüne lanet ederek, 'Oğlumu vatan için verdik. Bu savaş değil terör. Teröre kurban gitti' diye gözyaşı döktü. 4 aylık asker olan Erbay'ın, dün akşam yakınlarıyla telefon görüşmesi yaptığı, nöbete gideceğini söyleyerek telefonu kapattığı öğrenildi.


Kürtçe ağıtlar yükseldi

Terörist saldırıda şehit düşen 20 yaşındaki Er Serhat Aslan'ın, kirada oturdukları İzmir'in Konak İlçesi İkiçeşmelik 844 Sokak'taki evinden de ağıtlar yükseldi. Mardinli olan aile, televizyonlarda saldırıyı öğrenince ulaşmaya çalıştıkları çocuklarının şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi. Çanta imalatçılığı yapan baba Hamit Aslan, 'Bu bir oyun, 30 yıldır bitmiyor. Hepimiz bir oyuna kurban ediliyoruz. Türk-Kürt fark etmiyor. Aslında çözümü yok değil var. Bu sorunun bir an önce çözümünü istiyoruz' diye konuştu. Anne Hanife Aslan ile yakınları, Aslan'ın şehit olduğunu öğrenince Kürtçe ağıtlar yakarak ağladı.

Kuzeni gibi şehit oldu

İsmail Kartal'ın Erzincan'ın Kemah İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Önceki akşam nöbet öncesi ailesini arayarak annesi Neriman Kartal ile görüşen 5 aylık asker olan şehit Kartal, durumunun iyi olduğunu ve, "Anneciğim seni çok özledim" dediği öğrenildi. Karacalar Köyü'nde yaşayan Kartal'ın annesi Neriman Kartal oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaştı. Kemah Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne Neriman Kartal'a burada sakinleştirici verildi. 6 kardeşin en küçüğü olan İsmail Kartal'ın elektrikçilik yapan babası Duran Kartal, oğlunun şehit haberinin ardından şoka girdi. Bu arada şehit erin amcasının oğlu Nurettin Kartal'ın da 1992'de Hakkari Şemdinli'de teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

Anneyi yıkan haber

Şehit Erol Tavukçu'nun Van'ın Muradiye İlçesi'ndeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer, Erol Tavukçu'nun şehit olduğu haberini vermek üzere, Tavukçu'nun Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine gitti. Baba Mehmet Emin Tavukçu ile eşi Naciye Tavukçu, acı haberle yıkıldı. Haberin duyulmasıyla komşuları ve yakınları, Tavukçu ailesinin evine akın etti. Kaymakam Metin Esen de aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet terörüne tepkisiz kalmayacağızÖnceki Haber

Devlet terörüne tepkisiz kalmayacağız

Saldırı Türkiyenin 11 EylülüdürSonraki Haber

Saldırı Türkiyenin 11 Eylülüdür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar