Kadıköy-Kartal bayramda 29 dk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadıköy-Kartal bayramda 29 dk
Anadolu yakasında Kadıköy ile Kartal arasındaki 22 kilometrelik metro hattının 8 aydır süren test seferleri başarıyla tamamlandı.

Anadolu yakasında Kadıköy ile Kartal arasındaki 22 kilometrelik metro hattının 8 aydır süren test seferleri başarıyla tamamlandı. İBB tarafından yapılan Anadolu yakasındak ilk metro olan Kadıköy- Kartal hattında Bayramda yolcu taşınmaya başlanacak. Günde 1.5 milyon yolcu kapasitesi olan metro hattı 1,6 milyar liraya mal oldu. Metro ile Kadıköy-Kartal arası 29 dakikaya inerken yolcu yoğunluğuna göre 1-1,5 dakikada bir sefer yapılabilecek.

VAGONLAR AKILLI

Kadıköy-Kartal metrosunda kullanılacak vagonlar, akıllı denilen dijital sistemle kontrol edilecek. Hatta çalışacak vagonlar, sürücüsüz kullanım özelliğine sahip. Geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, merkezdeki bir operatör vasıtasıyla yapılacak. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren dijital göstergeler yer alacak. Vagon içinde kapı üstlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, hattan aldığı on-line bilgi ile yolculara farklı ışıklarla gösteren 'Dinamik Yol Haritası' bulunacak. Ayrıca bu yol haritası üzerinde diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları gösterilecek.

MARMARAY VE METROBÜSLE ENTEGRE SİSTEM

Kadıköy-Kartal metro hattı Ayrı-lıkçeşme'de Marmaray ile, Ünalan istasyonunda Uzunçayır Kavşağı'ndaki metrobüs durağıyla, Kadıköy'de tüm deniz ve otobüs hatlarıyla, Kaynarca istasyonunda ise yapımı planlanan metro bağlantısı ile Sabiha Gökçen'e aktarma yapılacak. Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, Otogar'a 66, Hacıosman'a 79, Atatürk Havalimanı'na 79, Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşabilecek. .

Başbakan test etmişti

Temeli 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Kadıköy - Kartal metro hattında Kasım 2011'den beri deneme sürüşü yapılıyordu. 2011 Mayıs ayında Başbakan Erdoğan tarafından deneme sürüşleri başlatılan hatta test seferlerinin başarı ile tamamlanması üzerine Ramazan Bayramı'nda yolcu taşınmaya başlanacak. Başbakan Erdoğan'a deneme sürüşünde AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etmişti. yenisafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dikkat Bankadan alacaklısınızÖnceki Haber

Dikkat Bankadan alacaklısınız

Kirli plana Gomanda amansız takipSonraki Haber

Kirli plana Gomanda amansız takip

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar