Kaddafi, gitmeden Libyanın 29 ton altınını satmış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaddafi, gitmeden Libyanın 29 ton altınını satmış
Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin rejimin son günlerinde Libya altın rezervlerinin bir kısmını sattığı ortaya çıktı.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin rejimin son günlerinde Libya altın rezervlerinin bir kısmını sattığı ortaya çıktı. Açıklama yapan Libya Merkez Bankası Başkanı Kasım Aziz, satılan altının miktarının tüm rezervin yüzde 20'sine tekabül eden 29 ton civarında olduğunu söyledi. Altının yerel tüccarlara satılarak dinara çevrildiği sanılıyor. Aziz, satılan altınlardan gelen paranın bir kısmı ile devlet personelinin maaşlarının ödendiğini söyledi.

Geçiş Konseyi'nin Sağlık Bakanı Naci Bereket de, Kaddafi'ye bağlı güçlerle isyancılar arasında yaşanan iç savaşta ölenlerin toplam sayısının en az 30 bin olduğunu, yaralıların da 50 bine ulaştığını açıkladı. Daha önce gayri resmi sayılar dillendirilmesine rağmen bu ilk resmi açıklamada söylenen sayıya hastane kayıtları, yerel yetkililer ve isyancıların komutanlarından alınan bilgilerle ulaşıldığı ifade edildi. Nüfusu yaklaşık 6 milyon olan Libya'da ölenlerin dışında 4 bin kadar da kayıp olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin ise ya ölmüş olduğu ya da hâlâ Kaddafi'nin elinde olan Sirte gibi yerlerde hapiste olabileceği tahmin ediliyor. Çatışmalarda ölen birçok kişinin öylesine gömüldüğünü belirten Sağlık Bakanı, kimlik tespiti için de mezarların açılmakta olduğu bilgisini verdi. Arama ekiplerinin de Kaddafi güçlerince öldürülen kişilerin gömülmüş olabileceği toplu mezarların arayışlarını sürdürdüğünü kaydetti. Günün bir diğer önemli gelişmesi ise Kaddafi'nin bir Suriye televizyonuna telefon ederek bazı açıklamalar yapması oldu. Trablus'un muhaliflerin eline geçmesinden beri nerede olduğu belirsiz olan Kaddafi hâlâ Libya'da olduğunu belirterek muhalifleri ve onlara destek olan NATO'yu yenilgiye uğratacaklarını savundu. Kendisine bağlı güçlerin muhalifleri ve Libya'ya hava saldırıları düzenleyen NATO'yu yenmek için harekete geçeceğini ifade eden Kaddafi, "Gençler şimdi Trablus'taki farelere (muhalifler) karşı direnişi yükseltmek ve paralı askerlerini bitirmek için hazır. NATO'yu yeneceğiz ve NATO Libya halkı tarafından reddedilecek." diye konuştu. Diğer yandan Kaddafi'ye bağlı güçlerin elindeki son şehirlerden olan ve salı günü yapılan müzakereler sonunda muhaliflere teslim edilen Beni Velid şehrinde roket saldırısı düzenlendi. En az 10 roketin ateşlendiği iddia edilirken saldırıyı yapanların Kaddafi destekçileri olduğu savunuldu. Saldırıların Kaddafi'nin sesli mesajının yayınlanmasından sonra yapılmış olması dikkat çekerken yetkililer, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın Beni Velid'de olduğunu tahmin ediyor.  zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsraile şımarık oğlan diyen Erdoğan:Donanmamız Akdenizde daha fazla görünecekÖnceki Haber

İsraile şımarık oğlan diyen Erdoğan:Dona...

70 dakikalık mesafe 6 dakikada aşılacakSonraki Haber

70 dakikalık mesafe 6 dakikada aşılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar