İTO-MÜSİAD Gerginliğinin De Etkisiyle: 364 Oda Ve Borsanın Seçim Süreci Ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İTO-MÜSİAD Gerginliğinin De Etkisiyle: 364 Oda Ve Borsanın Seçim Süreci Ertelendi
364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendiğine dair karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Erteleme kararında, bazı büyük odalarda yaşanan anlaşmazlıkların etkili olduğu öğrenilirken, yeni seçim takvimi önümüzdeki yılın nisan ayında başlayacak.

Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre, 1 Ekim itibarıyla resmi olarak seçim süreci başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçimleri için başta İstanbul Ticaret Odası (İTO) olmak üzere bazı odalarda aday olmak isteyen kesimler arasında anlaşmazlık yaşandığı ve anlaşmazlık yaşanan tarafların konuyu hükümete taşıdığı ifade edildi.

Hükümetin de talebi olumlu bulmasının ardından seçimlere 6 aylık erteleme geldi. Ekim-kasım döneminde yapılması gereken seçimlerde yeni takvim önümüzdeki yılın nisan ayında başlayacak.

İTO-MÜSİAD gerginliği

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, ağustos ayındaki meclis toplantısında gelişmelerden rahatsızlığını dile getirerek, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine şöyle seslenmişti: “Temiz, ilkeli, dürüst üyelerinin çirkin bir oyuna çekilmelerine benim gönlüm asla razı olmaz, olamaz. Bu değerli Meclis önünde ifade ediyorum ki, mertlikle gelmeyen hiçbir makam varsın gelmesin.”

Çağlar’ın konuşmasından sonra MÜSİAD’ın İTO için temayül yoklaması yaptırdığı haberleri çıkmıştı.

Haberlerde ‘İTO’da kimi başkan görmek istersiniz’ sorusuna yanıt arandığı ve İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve MÜSİAD’ın eski başkanlarından Ömer Bolat’ın adının öne çıktığı belirtilmişti.

ATO seçimleri de ertelenmişti

 

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) seçimleri de, geçen hafta ertelenmişti. Kararın gerekçesi ise ATO’yla ilgili ortaya atılan iddiaların incelenmesi ve odanın seçimlerinde herhangi bir şüpheli duruma izin vermemek olarak belirtilmişti.

www.diken.com.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sofuoğlu: Sürücü alkollüymüş! Yapmayın...Önceki Haber

Sofuoğlu: Sürücü alkollüymüş! Yapmayın.....

Türkiye'den Flaş Kudüs HamlesiSonraki Haber

Türkiye'den Flaş Kudüs Hamlesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar