İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ı Kaybettik!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ı Kaybettik!
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

11 Aralık Pazartesi sabahı iş dünyası büyük bir şok ile uyandı. İ.T.O. Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Sayın Gökan Murat Kalsın Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:    

“Kıymetli Dostlar,

İstanbul Ticaret Odası Başkanımız, Kıymetli ağabeyim, Yol Arkadaşım İbrahim Çağlar, 10.12.2017 gecesi kalp krizi geçirdi ve sabaha karşı Hakka yürüdü.

Çok üzgünüm. Başımız sağolsun.

İnna lillah ve İnna İleyhin Raciun”


“DÜN BERABERDİK”

Yine aynı sabah İ.T.O. Genel Sekreteri ve merhum  Başkan İbrahim Çağların kadim dostu  sayın Ömer Bal  ise şu açıklamayı yaptı: “10/12/2017 tarihinde  bütün gün birlikteydik. Sabah 09.00’dan akşam 21.30’a kadar. Hiçbir şeyi yoktu. Sonra evde böyle bir şey olmuş” dedi. 


İstanbul Ticaret Odası, 400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri konumunda.

Çağlar’ın cenazesi 12 Aralık 2017 Salı günü  ​Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde (Capitol karşısı) kılınıp ikindi namazına müteakip, Sahrayıcedid Aile Kabristanı’na defnedildi. 

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğan İbrahim Çağlar, baba tarafından aslen Konya-Kadınhanlı’dır.

Ticaretle yoğrulan bir ailede yetişen İbrahim Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Çağlar, aynı zamanda 2012 yılından itibaren Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanıydı.

İbrahim Çağlar evli ve 2 çocuk babasıydı. 

Geçmiş zaman olur ki ‘’Hayali Cihan Değer ‘’ derler ama bu kadar çabuk mu? 

2013 ün 3-6 Haziran’ında sayın Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeyken ve Gezi Vandalizmi sürerken hep birlikteydiler. Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı yalnız bırakmadılar. Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden dönüşlerinde Tunus da Havaalanında sayın Nail Olpak ile Merhum İbrahim Çağlar ve Mustafa Albayrak’ın çektirmiş olduğu bir Hatıra karesi...

BİR GÜN ÖNCESİNDE “PAYİTAHT ABDULHAMİD” DİZİSİNDE ROL ALMIŞTI

İş dünyasını üzüntüye boğan İbrahim Çağlar’ın ölmeden birgün önce Payitaht Abdülhamid dizisi için kamera karşısına geçtiği öğrenildi. 


Payitaht Abdülhamid dizisinin yapımcısı Yusuf Esenkal da sosyal medya hesabından dizi setinden bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı: Kıymetli İbrahim Çağlar, dün İzmit Seka Platosunda; Dersaadet Ticaret Odası’nın (İTO) kuruluşunun canlandırıldığı Payitaht Abdülhamid dizimizin sahnesinde bizzat rol alarak unutulmaz bir hatıra bıraktı ardında. Mekanı Cennet olsun.


DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Çağlar’ın hayatını kaybetmesi sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Gedikli, “İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın geçirdiği kalp krizi sonrası bu sabaha doğru hayatını kaybettiğini öğrenmiş olmaktan dolayı derin üzüntü içindeyiz. Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim” dedi.


Namazın ardından bir konuşma yapan 

Sayın Cumhurbaşkanınımız Recep Tayyip Erdoğan

“Değerli kardeşim İbrahim Çağlar’a tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim cennetiyle müşerref kılsın. Biz siyasette özellikle bu yola İbrahim kardeşimizle çıktık. Biz bu yolda yürürken, İbrahim Kardeşim de İstanbul Ticaret Odasına başkan oldu. İrtibatlarımız, ilişkilerimizi kesilmedi. İnançlı, imanlı bir kardeşimiz olduğuna bu yolculuğumuz esnasında inanıyoruz. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Biz Kaza ve Kadere iman etmiş insanlarız. Ölümün ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içindeyiz. Aslolan Mümin olarak olarak her an ölümle beraber yaşadığımız bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu” diye konuşdu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makel Misafirlerini Kutsal Topraklarda AğırladıÖnceki Haber

Makel Misafirlerini Kutsal Topraklarda A...

Dünya ‘Şımarık Zengin’den KorkmadıSonraki Haber

Dünya ‘Şımarık Zengin’den Korkmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar