İsrail, Gazzeye yardım götüren gemilere saldırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail, Gazzeye yardım götüren gemilere saldırdı
 SAAT: 09.

 

SAAT: 09.33 - İSRAİL ORDUSU: ASKERLERE ATEŞ AÇILDI
İsrail askerlerinin Gazze'ye giden yardım gemilerine operasyon düzenlemesinin ardından İsrail'den ilk açıklama İsrail Ordusu'ndan geldi. İsrail ordusu, gemiye ele geçirdikleri sırada İsrail askerlerine ateş açıldığını savundu. AP ajansı, ordu açıklamasına ilişkin haberinde saldırıda en az 4 Filistin eylemcisinin öldüğünün açıklandığını belirtirken, Reuters ise aynı açıklamada ölü sayısının 10'dan fazla olarak duyurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusununu açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Deniz kuvvetleri, Gazze kıyılarındaki ablukayı delmeye çalışan altı gemiyi kontrolü altına almıştır. Askerlerin gemiyi kontrol altına çalışmaları sırasında askerler, kendilerine ateş eden göstericilerin ciddi fiziksel şiddetine maruz kalmıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca yaralıların helikopterlerle İsrail'deki hastanelere kaldırıldığı aktarıldı. Açıklamada göstericilerden birinin de askerlerin birinden silahını aldığını, ardından da askerlerin ateş açtığı iddia edildi. Göstericilerin de bıçak ev sopalarla saldırdığı savunuldu.

SAAT: 09.23 - HAMAS'TAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİKLERİ ÖNÜNDE "BAŞKALDIRI" ÇAĞRISI
Hamas, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından Araplara ve Müslümanlara, İsrail büyükelçiliklerinin önünde "başkaldırı" çağrısında bulundu.

Gazze'deki Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Tüm Araplar ve Müslümanlara dünyanın her yerindeki siyonist büyükelçiliklerin önünde başkaldırı çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye daha önce, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınamış ve İsrail'in müdahalesini "acımasız bir saldırı" olarak nitelemişti.

SAAT: 09.17 - -İSRAİL SANAYİ VE TİCARET BAKANI: GÖRÜNTÜLER HOŞ DEĞİL
İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer, İsrail donanmasının Gazze'ye yardım taşıyan filoya saldırısının ardından, meydana gelen ölümlere üzüldüğünü söyledi.

Ben Eliezer, Ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Görüntüler kesinlikle hiç hoş değil. Ben ancak ölümlere üzüldüğümü söyleyebilirim" dedi.

SAAT: 08.56 - İSRAİL POLİSİ ALARMDA
İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere gerçekleştirdiği operasyonun ardından, İsrail polisinin de olası protesto gösterilerine karşı alarma geçtiği belirtildi. İsrail radyosu, İsrailli Arapların ve Filistinlilerin olası protesto gösterilerine veya şiddet eylemlerine karşı polisin alarma geçtiği kaydedildi.

İsrail, olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, saldırı Türkiye'de de protesto ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde çok sayıda gösterici toplandı.

İsrail'in Ankara'daki Büyükelçiliği önünde de protestocuların toplandığı kaydedildi.

SAAT: 08.52 - SALDIRIDA YARALANAN SİVİLLER HAFYA'DA
İsrail askerlerinin Gazze'ye giden Türk yardım gemilerine düzenlediği operasyonda yaralanan iki sivilin, İsrail'in Hayfa kentinde hastaneye kaldırıldığı bildirildi. İsrail kaynakları, Rambam Sağlık Merkezi'ne kaldırılan kişilerin sağlık durumlarının belirsiz olduğunu duyurdu. Yaralıların bilinçlerinin ise açık olduğu bildirildi.

SAAT: 08.33 - KONSOLOSLUK ÖNÜNDE KALABALIK ARTIYOR
İsrail'in ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına tepki göstermek için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananların sayısı artıyor. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail Başkonsolosluğunun önüne gelerek, gece saatlerinden itibaren konsolosluk önünde bekleyen gruba katılan vatandaşlar, İsrail'i protesto eden sloganlar atıyor. Grup zaman zaman okunan Kur'an-ı Kerim dinledikten sonra dua ediyor.

Çevredeki duvarlara ''Katil İsrail elini gemilerden çek'' yazılı pankart asan protestocular, ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'' sloganı atıyor. Çevik kuvvet polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, trafik polisleri de protestocuların trafik akışını etkilememesi için yoğun çaba gösteriyor. Bu arada geceden kalan bazı yaşlı protestocuların konsolosluk binası önünde battaniyelere sarılarak uyuduğu görülüyor.

SAAT: 08.23 -İSRAİLLİ BAKAN: KAYIPLARDAN DOLAYI PİŞMANIM
İsrail kabinesinden bir bakanın, İsrail askerlerinin Türk yardım gemisine saldırısından dolayı "pişmanlık duyduklarını" söyledi. İsrailli bakan, geminin ele geçirilmesinden ve yaşanan kayıplardan dolayı "pişman olunduğunu" dile getirdi.  zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamas lideri Haniye: Acımasız saldırıÖnceki Haber

Hamas lideri Haniye: Acımasız saldırı

Devlet terörüne tepkisiz kalmayacağızSonraki Haber

Devlet terörüne tepkisiz kalmayacağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar