İranla 30 milyar dolar için ortak şirket kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İranla 30 milyar dolar için ortak şirket kurulacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekim sonunda gerçekleşen İran gezisi sırasında söylediği, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarılabilir' tarzındaki sözlerini hedef kabul eden iki ülke işadamları, sonut adımlar üzerindeki çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekim sonunda gerçekleşen İran gezisi sırasında söylediği, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarılabilir' tarzındaki sözlerini hedef kabul eden iki ülke işadamları, sonut adımlar üzerindeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısı için İstanbul'a gelen İran Ticaret, Sanayiler ve Madenler Odası (ICCIM) Başkanı Dr. Mohammed Nahavandian, ikili temaslarla adımları sıkılaştırıyor.

EN İYİ DÖNEM, KULLANALIM…

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini milad olarak kabul ettiklerini belirten Mohammed Nahavandian, Albayrak Şirketler Grubu CEO'su Dr. Ömer Bolat'ı da ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticaretin nasıl geliştirilebileceğini masaya yatırdı. “Siyasi alanda en iyi dönemi yaşıyoruz” diyen Nahavandian, iş dünyasının bu fırsatı kullanması gerektiğini vurguladı. Mohammed Nahavandian, Bender Abbas limanı ile Trabzon limanı arasındaki taşıma kapasitesini artırmanın öncelikleri arasında bulunduğunu kaydetti.

HAVAYOLU ŞİRKETİ KURULACAK

Mohammed Nahavandian, ziyaret sonrasında gündeme aldıkları somut projeleri de şöyle sıraladı: “İki ülke arasında ortak havayolu şirketi kurulacak. Sınır bölgesinde serbest bölge oluşturulacak. Türkiye'den 3 banka İran'da, İran'dan da 3 banka Türkiye'de şube açacak. Hangi bankaların olacağı konusunda çalışmalar sürüyor. Bunun akabinde milli paralarla ticaret geliştirilecek. TürkAlman Ticaret Odası gibi Türk-İran Ticaret Odası da kurularak iki ülke ticari ilişkileri geliştirilecek.”

 

Turizm heyeti gidecek

Turizm ve sağlık alanında da işbirliğini geliştirmek istediklerini anlatan Nahavandian, bu amaçla Türkiye'den turizm yazar ve akademisyenlerinden oluşan bir heyeti ülkelerine davet edeceklerini söyledi. Yabancı yatırımlarla ilgili kanunları yeniledikleri bilgisini veren Mohammed Nahavandian, “Tebriz'de Türkler 22 fabrika kurdu. Yenileri geliyor. İranlılarla ortak veya yüzde 100 yabancı sermayeli şirket kurmak mümkün” diye konuştu.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alevîler memnun: Cumhurbaşkanı cemevi ziyaretiyle tarihe geçtiÖnceki Haber

Alevîler memnun: Cumhurbaşkanı cemevi zi...

PKKdan Mahmura dönmeyin baskısıSonraki Haber

PKKdan Mahmura dönmeyin baskısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar