İki el silah sesi çığı tetikledi: 10 ölü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki el silah sesi çığı tetikledi: 10 ölü
YENİ ŞAFAK İNTERNET - AJANSLARGümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda günübirlik yürüyüşe çıkan 17 kişilik grubun üzerine çığ düşmesi sonucu 10 kişi öldü, 7 kişi kurtarıldı.
YENİ ŞAFAK İNTERNET - AJANSLAR
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda günübirlik yürüyüşe çıkan 17 kişilik grubun üzerine çığ düşmesi sonucu 10 kişi öldü, 7 kişi kurtarıldı.

 

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği'nin (TEDAK) organize ettiği günübirlik bir yürüyüş için bir araya gelen 17 kişi, saat 08.00'da Trabzon'dan yola çıkarak, Zigana Dağına ulaştı.

 

Derneğin her hafta düzenlediği etkinliklerden biri olan bu yürüyüşe katılanlar, saat 11.00 sıralarında Kadırga Yaylası'na doğru yürüşe geçti. Yoğun kar nedeniyle tek sıra halinde yolu açarak yürüyen grubun üzerine, yaklaşık 500 metre yukarıdan kopan çığ düştü.

 

Çığı gören vatandaşların haber vermesiyle Trabzon ve Gümüşhane'den jandarma ve sivil savunma ekipleri bölgeye sevk edilirken, Zigana tesislerinde bulunan dağcılar, çığ altında kalanlara ilk müdahaleyi yaptı.

 

Çığ altından çıkartılanlardan 9'u olay yerinde 1'i de kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile birlikte, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da, bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

 

SAVCI AÇIKLADI: 10 KİŞİ ÖLDÜ 7 KİŞİ YARALANDI

 

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Zigana'daki tesislere yakın bir bölgede yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık İhtisas Kulübü Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grubun üzerine, saat 11.00 sıralarında çığ düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 16.30 da sona erdirildiğini belirtti.

 

Başsavcı Bozkan, çığ nedeniyle ölen ve yaralananların, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kesinliğe kavuşturulabildiğini belirterek, bu saate kadar isimlerin karıştırılması nedeniyle yanlış bilgiler aktarılabildiğini kaydetti.

 

ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ

 

Bozkan, son tespitleri göre olayda Burçak Sevim (25), Davut Akdeniz, Erhan Terzi (36), Özlem Timurcuoğlu (26), Hüseyin Karaosmanoğlu (69), Gülhanım Piyale (49), Yasemin Aktaş (35), Hasan Ali İsoğlu (55) Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık'ın da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde saat 16.20'de hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Çığ düşmesinde yaralanan Rahmi Keleş'in (61) Farabi Hastanesi'nde, Yonca Yılmaz'ın da Maçka Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü belirten Bozkan, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek'in ise çığdan fazla etkilenmediğini kaydetti.

 

"ÇIĞ GELDİ KAÇAMADIK"

 

Olaydan yaralı olarak kurtulan ve KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Rahmi Keleş, Trabzon Tenis ve Dağcılık İhtisas Kulübü olarak her hafta bir etkinliklerinin bulunduğunu söyledi. Bugün de yürüyüş yapmak için saat 09.15'te Zigana'ya ulaştıklarını ve Kadırga Yaylasına doğru yürüyüşe geçtiklerini belirten Keleş, fazla kar bulunduğu için tek sıra olarak yürüyüşü sürdürdüklerini belirtti.

Keleş, sözlerine şöyle devam etti:

“Yukarıdan aşağıya doğru çığ geldi ancak kaçamadık. Ben orta sıralardaydım, çığ beni sürükledi. Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım. Nefes almaya başladım ve imdat diye bağırmaya başladım. “İmdat” seslerim üzerine grupta bulunan Yonca Yılmaz yanıma geldi. Bilincimi kaybetmemiştim ve tek başıma çıkma imkanım yoktu. Elleriyle karı eşeleyerek önce sol bacağımı sonra da sağ bacağımı kurtardı. Yonca olmasa kurtulamazdım. Melek gibi yetişti Allah'a şükrediyorum. Vücudum tamamen kardan çıktığında kar üstünde 6-7 kişi gördüm. Benim kurtulduğumu görenler de diğerlerini kurtarmaya doğru gittiler. Erhan Terzi'yi çıkardılar. Ona kalp masajı yaptılar, ancak kurtarılamadı. Çok üzgünüm.”

Keleş, silah sesi nedeniyle çığ meydana gelen iddialara ilişkin olarak ise “Herhangi bir ses duymadık. Böyle bir şey yok” dedi.

 

“DAĞLAR BENİ ÇAĞIRIYOR, AMA KIZIM BIRAKMIYOR"

 

Çığ faciasında hayatını kaybeden KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda okutman olan Erhan Terzi'nin, internetteki bir paylaşım sitesindeki notları, yakınlarını büyük üzüntüye boğdu.

Üniversitedeki öğrencilik yıllarından itibaren dağcılık faaliyetlerine katılan Terzi, çeşitli dağcılık kulüplerinde yöneticilik yapıyordu. Yaklaşık 3 yıl önce evlenen ve 1.5 yaşında kızı olan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine “Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...” şeklinde not yazdığı ortaya çıktı.

Terzi'nin yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları, ailesinin Yenicuma Mahallesi'ndeki evinde toplandı. Oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenince fenalık geçiren anne Remziye Terzi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

"17 KİŞİLİK EKİPLE ZİGANA'YA GİTMİŞTİK"

 

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar, Trabzon'dan 17 kişilik ekiple Zigana'ya gittiklerini belirtti.

 

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Zigana'daki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Genel Müdür Özdemir tarafından sürekli bilgilendirildi.

 

ÖZAK: OLAYDA 10 KİŞİ ÖLDÜ 7 KİŞİ KURTARILDI

 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Zigana'daki çığ düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü, 7 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Öte yandan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

 

NURİ OKUTAN: İKİ GRUPTAN BİRİNİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

 

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana'da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti.

 

Okutan, Gümüşhane ve Trabzon'dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydetti.

 

ASKERİ HELİKOPTERLER YARDIMA KOŞTU

 

Zigana'da dağcıların yürüyüşü sırasındaki çığ düşmesinin ardından Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarına, Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı bir ekip de destek vermek üzere askeri helikopterle bölgeye hareket etti.

 

İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi, Zigana'da meydana gelen olayın ardından Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'in başkanlığında bölgedeki çalışmaları koordine etti. Arama kurtarma çalışmalarına Trabzon ve Rize'den katılan profesyonel ekipler de destek verdi.

 

ÇIĞ ÖNCESİ İKİ EL SİLAH SESİ DUYULDU

 

17 dağcının çığ altında kaldığı olaya, bölgede duyulan iki el silah sesinin neden olduğu ileri sürüldü. Olaydan sağ olarak kurtulan Emel Şimşek, silah seslerinin çığı tetiklediği ve faciaya neden olduğunu söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ateşkes bitti İsrail tünelleri bombalayacakÖnceki Haber

Ateşkes bitti İsrail tünelleri bombalaya...

Alex geri döndüSonraki Haber

Alex geri döndü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar