Hüzünlü kurultay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hüzünlü kurultay
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından yapılan Büyük Birlik Partisi'nin 4.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından yapılan Büyük Birlik Partisi'nin 4. Olağanüstü Kurultayı gözyaşları içinde yapıldı. Kurultaya Yazıcıoğlu'nun çoçukları Firuze ile Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Sinevizyon gösterimi sırasında ve Yazıcıoğlu'nun "Üşüyorum" şiiri okunurken salondakiler gözyaşı döktü.

BBP'nin Atatürk Spor Salonu'ndaki Kurultayı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı damgasını vurdu. Salona sabah erken saatlerden itibaren gelen partililer, ellerinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun posterlerini taşıdı, yakalarına Yazıcoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu rozet taktılar.

Kongreye, Muhsin Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Salona, Yazıcıoğlu'nun, "Başını örtenle açanın üniversitede yasaksız, kavgasız, kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum", "Türk, Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı olmadan kaynaşmış bir Türkiye istiyorum" sözlerinin yazılı olduğu afişler ve Yazıcıoğlu'nun posterleri asıldı.

BAŞKAN TEŞRİF ETTİ

Partililer, sık sık tekbir getirerek, "Başbuğ Muhsin", "Muhsinler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Kürsüden "Sayın Genel Başkanımız Yazıoğlu salonu teşrif etmiştir" anonsu yapıldıktan sonra sinevizyonda, Yazıcıoğlu'nun önceki kongrelere gelişi gösterildi. Bu sırada, ağlayanların olduğu gözlendi.

KUR'AN OKUNDU

Kurultay'ın açılışında Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Destici de Kur'an-ı Kerim okudu. Yazıcıoğlu'nun ardından partinin başkanlığını üstlenen Yalçın Topçu, bu kurultayın diğer kurultaylardan farklı olarak hüzün taşıdığını ifade etti. "Aslında içimden konuşmak gelmiyor, hatta evden çıkmak bile istemiyorum" diyen Topçu, delegelerin çağrısı üzerine genel başkan adayı olarak kongreye katıldığını bildirdi.

 

Resimlerine hergün bakıyoruz

Divan Başkanı Hasan Çağlayan, Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu'nu "Bizim emanetlerimizsiniz" diyerek kürsüye davet etti. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise kurultaya katılmadı. Yazıcıoğlu gönderdiği mesajda, "Sağlık durumum oradaki duygusal ortamı taşıyamayacağı için orada olamıyorum" dedi. Firuze Yazıcıoğlu, salondan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, “Babamı çok güzel uğurladık” dedi. Bir gazetecinin “Babanızı görmeyeli uzun zaman oldu neler hissettiniz?” sorusuna, Yazıcıoğlu “Uzun zaman geçmedi, her gün bakıyoruz resimlerine” diye cevap verdi.

 

BBP'nin yeni lideri Yalçın Topçu

Yazıcıoğlu'nun vefatıyla kurultaya gidilen BBP'de Genel Başkan Yalçın Topçu, eski Alperen Ocakları Başkanı Tuna Koç ve Sivas parti örgütünden Adem Işık da genel başkanlık için yarıştı. Seçimlerin ilk turunda 1093 delegeden 860'ı oy kullandı. Geçerli 845 oyun 455'ini Topçu, 387'sini Tuna Koç ve 3'ünü de Adem Işık aldı. İkinci turda 757 delege oy kullandı. İkinci tur oylamada, Yalçın Topçu 404, Tuna Koç 348 oy aldı. Yeni oylama başlamadan Koç ve Işık adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. 3. tur oylamaya tek aday olarak giren Yalçın Topçu aldığı 507 oyla BBP'nin yeni genel başkanı seçildi. Kurultayda genel başkanlık dışında 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri de seçildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan yeni genel başkan Topçu'yu kutladı.

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İdam edilmesinden sonra, 37 bin çocuğa Menderes adı verildiÖnceki Haber

İdam edilmesinden sonra, 37 bin çocuğa M...

İşgal Afganistana Ortaçağı yaşatıyorSonraki Haber

İşgal Afganistana Ortaçağı yaşatıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar