Hakkaride mayınlı saldırı: 8 şehit

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkaride mayınlı saldırı: 8 şehit
Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi.

Askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker hayatını kaybetti, çok sayıda asker de yaralandı.

Yaralı askerlerden 7'sinin hayatını kaybetmesi üzerine şehit sayısı 8'ye yükseldi.

9 askerin de yaralı olduğu gelen bilgiler arasında.

BİRİ BİNBAŞI

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda biri binbaşı, 8 asker şehit düştü. Olayda 9 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden binbaşının tabur komutanı olduğu belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi. C-4 ve amonyum nitratla güçlendirilmiş mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Terör örgütü mensupları, uzaktan kumandalı mayını patlattıktan sonra askeri konvoyu yoğun ateş altına aldı. Olayda 1'i binbaşı, 8 asker şehit düştü, 9 asker de yaralandı. Olaydan sonra Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede geniş çağlı operasyon başlatıldı.

VALİ: 2 AYRI PATLAMA OLDU

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen patlamayla ilgili ''şehit sayısı konusunda henüz kesin bilgiye ulaşamadık'' dedi.

Vali Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde askeri birliğin geçişi sırasında 2 ayrı patlama meydana geldiğini belirterek, ''şehit sayısı konusunda kesin bilgiye ulaşamadık. Olayla ilgili açıklama daha sonra yapılacak'' diye konuştu.

Vali Türker, olay sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldığını bildirdi.

BAKAN DA AÇIKLADI

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari-Çukurca karayolundaki patlamada 8 askerin şehit olduğunu bildirdi. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Somaliye aynı anda 100 bin SMS atıldıÖnceki Haber

Somaliye aynı anda 100 bin SMS atıldı

Genelkurmay: Hava harekatında 60 hedef vurulduSonraki Haber

Genelkurmay: Hava harekatında 60 hedef v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar