Giresunu yine sel aldı kent artık afet bölgesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresunu yine sel aldı kent artık afet bölgesi
Giresun başta olmak üzere, dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan yağışlar, Doğu Karadeniz'de yaşamı olumsuz etkiledi.
Giresun başta olmak üzere, dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan yağışlar, Doğu Karadeniz'de yaşamı olumsuz etkiledi.

Giresun'da, önceki akşam saat 20.00 sıralarında başlayan ve etkisini artıran yağışla birlikte, kent merkezinde, denize dökülen Aksu Deresi ile Boğacık Sütlaş, Küçükgüre ve Büyükgüre derelerinin taşması sonucu özellikle Hacı Hüseyin Mahallesi'nde ev ve iş yerlerini su bastı. Giresun İtfaiye Müdürlüğüne, 111 adet ev ve iş yeri su baskını ihbarı yapıldı. Eğimli yerlerdeki sokak ve caddelerde, akıntının kaldırım taşlarını sökmesi nedeniyle maddi hasar oluştu.

BU KEZ ARAÇLAR SÜRÜKLENMEDİ

Yetkililer, çok sayıda ev ve iş yerini su basmasına rağmen, birkaç gün önceki selde dere yataklarının açılması nedeniyle, araçların sürüklenmesi gibi bir durumun yaşanmadığını söyledi. İtfaiye ekipleri, bölgede yağışın etkisini sürdürmesi nedeniyle tahliye çalışmalarında yeterli sonuç alamadı. Çevre illerden, takviye vidanjör ve motopomp istendi. Kentin alçak kesimlerindeki ev ve iş yerlerine dolan suları tahliye etmek için ekipler, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

TEDBİRLİ OLUN ANONSU

Kent merkezindeki bazı mahallelerde, tedbir amaçlı olarak elektrik kesildi. Belediye hoparlöründen ilk saatlerde yapılan anonsta, yağışın sabah saatlerine kadar devam edeceği duyurularak, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. Giresun merkeze bağlı Çalda ve İnişdibi belde yolu ile Giresun Dereli ilçesi bağlantı yolunda çökmeler oldu. Dere taşkınları sonucu tedbir amacıyla Karadeniz sahil yolunun Giresun giriş ve çıkışlarında ağır tonajlı araçların geçişi kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Gece boyu sürdürülen çalışmalar sonucunda Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım dün sabah saatlerinde normale döndü.

BENZİNLİĞE SIĞINDILAR

Keşap ilçesinden Yolağzı köyüne gitmek isteyen bazı vatandaşlar, köprünün kullanılamaz hale gelmesi sonucu, ilçedeki bir benzinlikte bekledi. Köprünün kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle yöredeki yaklaşık 15 köyle ulaşımın kesildiği bildirildi. Kentin Bulancak Durağı mevkisinde, kanalizasyon sisteminin tıkanması nedeniyle yollar hala sular altında bulunurken, bazı mahallelere, su birikintileri ve sel suyunun sürüklediği parke taşları nedeniyle ulaşım sağlanamadı.

 

Bakan şikayet dinledi söz verdi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Giresun'da sel nedeniyle zarar gören bazı yerlerde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Bakan Demir'in yanına gelen Yüksel Güzel adlı bir kadın, evinin bugün de 4 yıl önce olduğu gibi selde zarar gördüğünü, yetkililerin gerekli önlemleri almadığını iddia etti. Yüksel'e ilgilenen ve yardım sözü veren Demir, 'Giresun, 7269 Sayılı yasaya istinaden, afet bölgesi ilan edildi' dedi. Bakan Demir, yoğun yağış nedeniyle toprağın suya doyduğunu ve bundan sonraki yağışlarda heyelan tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

 

Araçlar toprak altında kaldı

Selin en fazla etkilediği bölgelerden olan merkeze bağlı Duroğlu'da hayat adeta felç oldu. Duroğlu ve Aksu derelerinin taşması sonucu beldenin tüm sokakları sular altında kaldı. Beldede yaşayan Rasim Aydın adlı vatandaşın evinin yanından geçen derenin taşıdığı toprak ve ağaçlar otomobilini tamamen çamur altında bıraktı. Otomobilinin sadece tavan kısmı görünen Rasim Aydın, “Gece aşırı yağış var diye bizi aradılar. Buraya geldiğimizde eve su girmesini son anda önledik ama otomobili kurtaramadık. Dere birden taştı ve otomobili çamurun altında bıraktı” dedi.

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Murat Göğebakan için uygun ilik bulundu, yüzler güldüÖnceki Haber

Murat Göğebakan için uygun ilik bulundu,...

Sarkisyan: Sınır açılırsa geleceğimSonraki Haber

Sarkisyan: Sınır açılırsa geleceğim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar