Genelkurmay, ıslak imzalı belgeyi kabul etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genelkurmay, ıslak imzalı belgeyi kabul etti
Askeri savcılık, belge fotokopi olduğu gerekçesiyle daha önceki soruşturmada 'kovuşturmaya gerek yok' kararı vermişti.

Askeri savcılık, belge fotokopi olduğu gerekçesiyle daha önceki soruşturmada 'kovuşturmaya gerek yok' kararı vermişti. Belgenin aslının ortaya çıkması üzerine yeniden soruşturma açan ve orijinal belgeyi talep eden askeri savcı incelemesini tamamladı. Belgenin gerçekliğine dair delillerin elde edilmesi üzerine de altında imzası bulunan Dursun Çiçek için tutuklama talebinde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde dün akşam saatlerinde konuyla ilgili bir bilgi notu yayımlandı. Notta, 'yürütülen bir soruşturma kapsamında, bir şüphelinin bürosunda yapılan aramada ele geçirilen ve bilahare 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetedeki habere konu olan fotokopi belgeye ilişkin yapılan inceleme sonucunda, Genelkurmay Askerî Savcılığı tarafından 24 Haziran 2009 tarihinde 'kovuşturmaya yer olmadığı kararı' verildiği hatırlatıldı.

Şu ifadeler kullanıldı: "Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından, 26 Haziran 2009 tarihinde yapılan basın toplantısında; 'Kovuşturmaya yer olmadığı kararı kesin değildir. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti ilkelerine de sadığız. Bu belgenin doğru olduğuna ilişkin yeni delil, bilgi, emare vs. çıkarsa elbette bu soruşturma tekrar açılabilir' şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu. 26 Ekim 2009 tarihinde bazı gazetelerde söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının bulunduğuna ilişkin haber ve iddiaların yer alması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından yeniden soruşturma başlatılmıştı. 16 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'belge'nin Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderilmesini müteakip, söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının mevcudiyeti iddialarını doğrulayabilecek bazı delillerin elde edilmesi nedeniyle, 24 Haziran 2009 tarihli karara esas teşkil eden gerekçelerin yapılmakta olan soruşturmada geçerliliğini yitirmiş olduğu dikkate alınmış ve Genelkurmay Askeri Savcılığınca verilen 'kovuşturmaya yer olmadığı kararı' kaldırılmıştır. Bu kapsamda devam olunan soruşturma sırasında, ifadesi Askerî Savcılık tarafından yeniden tespit edildikten sonra, Dz.P.Kur.Alb. Dursun Çiçek tutuklama talebiyle Askeri Mahkemeye sevk edilmiş ve 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verilmiştir. Soruşturmaya Askerî Savcılık tarafından devam edilmektedir."

Hiçbir belgenin gerçekliği bu kadar onaylanmadı

Masum insanlara suç isnat edip, askerî mahkemelerde yargılamayı öngören 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altındaki imzanın gerçekliği bugüne kadar birçok resmi kurum tarafından rapor edildi. Son olarak, orijinal belge üzerinde inceleme yapan Jandarma Kriminal, imzanın Çiçek'e ait olduğu hükmüne vardı. Öncesinde de Emniyet, Adli Tıp, TÜBİTAK ve Jandar-

ma aynı kapsamda raporlar hazırlamıştı.

Jandarma Kriminal: Belgedeki imza ile Çiçek'in mukayese imzaları arasında genel şekilleri yönünden benzerlik var.

Adli Tıp: Belgedeki imzayla Albay Çiçek'in mukayese imzaları arasında biçimsel olarak benzerlik saptandı.

TÜBİTAK: Belgenin orijinalinde bulunmayan unsurların belgeye sonradan eklendiğine ilişkin olağan dışı bir görüntüye rastlanmadı.

Emniyet Kriminal: İmza Albay Çiçek'in elinin mahsulü.

Belgenin orijinalinin ortaya çıkması üzerine yeniden Adli Tıp'ın kapısı çalındı.

Adli Tıp: İnceleme konusu belge 4. sayfasında, Dursun Çiçek'e atfen atılı basit tersimli imza ile Dursun Çiçek'in basit tersimli polimorf mukayese imzaları arasında tersim tarzı, işleklik derecesi, istif, eğim, doğrultu, hız, seyir, alışkanlıklar ve baskı derecesi bakımından uygunluk ve benzerlik saptandığından inceleme konusu belgelerdeki söz konusu imzanın Dursun Çiçek'in el ürünü olduğunun kabulü gerek.'

Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu: 11 kişilik heyet tarafından incelendi. 4'e karşı 7 oyla belgedeki imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğu burada da doğrulandı.

Jandarma Kriminal: İmza, Dursun Çiçek'in elinin ürünüdür.

Jandarma Kriminal: İmza Dursun Çiçek'e ait

'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altındaki imzanın Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı tarafından da tescillendi. Askerî savcılığın talebi üzerine hazırlanan raporda, yapılan karşılaştırma ve analizler sonrası 'kaos belgesinin' altındaki imzanın 'Dursun Çiçek'in elinin ürünü' olduğu sonucuna varıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 'İrticayla Mücadele' adı altında 2009 yılının Nisan ayında yeni bir eylem planı hazırladığı yönündeki iddialar gündemi sarstı. Taraf Gazetesi, 12 Haziran 2009'da 'AKP ve Gülen'i bitirme planı' manşetiyle belgenin detaylarını yayımladı. İddiaya göre 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde hazırlanmıştı. Altında ise Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek'in imzası vardı. Dursun Çiçek, planın altındaki imzanın kendisine ait olmadığını savundu. Bazı kesimler ise sürekli planın fotokopi olduğunu, bu sebeple delil sayılamayacağını ileri sürdü. Askerî savcılık başlattığı soruşturma kapsamında Emniyet, TÜBİTAK ve Adli Tıp'tan belgeyle ilgili rapor istedi. Söz konusu kurumlardan gelen raporlar imzanın Çiçek'in imzasına büyük oranda benzediğini ortaya koydu. Fakat askerî savcı, bütün bu raporlara rağmen kovuşturmaya gerek olmadığına hükmetti.

zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yargı mensubunu etkileme suçundan yargılanacakÖnceki Haber

Yargı mensubunu etkileme suçundan yargıl...

Yahudiler tasarıya 7’de 7 onay verecekSonraki Haber

Yahudiler tasarıya 7’de 7 onay verecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar