Gazze için tek yürek oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazze için tek yürek oldular
 Gazze'ye Avrupa'dan demir alan gemilerin gecikmesi yüzünden Türkiye'den hareket eden kafile Antalya'da beklemeyi sürdürüyor.
 

Gazze'ye Avrupa'dan demir alan gemilerin gecikmesi yüzünden Türkiye'den hareket eden kafile Antalya'da beklemeyi sürdürüyor. Türkiye, Cezayir, İrlanda, Kuveyt, dahil 50 ülkeden Gazze'ye gitmek üzere Türkiye'ye gelen yüzlerce Gazze gönüllüsü Antalya'da son hazırlıkları yapıyor. Gazze gönüllülerinin konakladığı Antalya Kepez Kapalı Spor Salonu, renkli görüntülere sahne oldu. Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların olduğu grupta dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce aktivist, Avrupa'dan diğer gemiler geldikten sonra yola çıkacak. Grup hazırlıklarını tamamlayıp Perşembe akşamı Gazze'ye doğru yola çıkmayı hedefliyor.

GERİ DÖNMEK YOK

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gemilerin yola çıkmasıyla İsrail'in büyük bir panik yaşadığını söyledi. Yıldırım,"İsrail bize yardımları Aşkelon limanına götürmemizi ve yardımları kendilerinin Gazze'ye ulaştıracağını söylüyor. Ancak orada çocukları öldüren, Gazze'yi yerle bir eden siz değil miydiniz" diye konuştu.

Yıldırım gemilerin Gazze'ye ulaşması için gerekirse denizde aylarca bekleyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Biz dini, dili ve ırkı sorulmayan mazlumlar için yola çıkıyoruz. Bu konvoyda 50 ülkeden insanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar var. Hepsi insanlığın onuru için bir araya geldi" şeklinde konuştu.

4 PAPAZ GAZZE İÇİN YOLDA

Yabancı yardım gemileri ile birlikte 20'den fazla yabancı milletvekilinin Antalya'ya geldiğini ifade eden Yıldırım, "Gemilerde Kudüs'ten gelen 4 papaz da var. Kendileri bir an önce Gazze'ye gidelim diye bize baskı yapıyor" dedi. Toplam 9 gemiden oluşan yardım konvoyunda yüzlerce insan hakları savunucusunun yanısıra birçok yazar ve milletvekili de bulunuyor. Konvoyda Kuveyt'ten 1, Cezayir'den 10, Ürdün'den 1, Yemen'den 3, Bahreyn'den 1, Fas'tan 1, Mısır'dan 2, İrlanda'dan 3 milletvekili katılacak. Gazeteci yazar Ahmet Varol ile Mustafa Özcan'ın da katıldığı yardım filosu Avrupa'dan diğer gemiler geldikten sonra Gazze'ye hareket edecek.

İsrail ambargosu altındaki Filistin'e insani yardım götürecek konvoya Türkiye'den katılan 3 gemiden Mavi Marmara Cumartesi günü İstanbul'dan dualarla uğurlanmıştı. Antalya Limanı'na demir atan gemilere yardım malzemelerinin yüklenmesi ise dün tamamlandı. Yunanistan'dan gelecek yardım gemisinin bürokratik sorunlar nedeniyle gecikmesi nedeniyle Perşembe gecesi Gazze'ye doğru yola çıkılacak.

50 ülkeden her din ve dilden insan buluştu

İsrail'in yardım gemilerine mühadale edeceğini söylemesine rağmen insanların Gazze'ye gitmekte kararlı olduğunu belirten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz dini, dili ve ırkı sorulmayan mazlumlar için yola çıkıyoruz. Bu konvoyda 50 ülkeden insanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar var. Hepsi insanlığın onuru için bir araya geldi. İsrail müdahale ederse 50 ülkeye müdahale etmiş olacak ve 50 ülkede protesto edileceklerdir" diye konuştu.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kore yarımadasında gerginlik tırmanıyorÖnceki Haber

Kore yarımadasında gerginlik tırmanıyor

İsrail gemileri Gazze filosu için açıldıSonraki Haber

İsrail gemileri Gazze filosu için açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar