Galatasaraydan sıcak başlangıç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaraydan sıcak başlangıç
Netanya'yı Ali Sami Yen'de yedek ağırlıklı bir 11'le 6-0 yenen G.

Netanya'yı Ali Sami Yen'de yedek ağırlıklı bir 11'le 6-0 yenen G.Saray, ligde G.Antepspor maçı öncesi iyi bir hava yakaladı. Teknik Direktör Rijkaard, bu karşılaşmada dinlendirdiği Sabri, Servet, Gökhan, Mustafa, Ayhan ve Baros'u yeniden sahaya sürdü. Yaklaşık 35 derece sıcaklık altında başlayan maçta orta sahada forma giyen Mustafa Sarp ve Ayhan savunmaya yardım ederken Keita, Aydın ve Arda ise gol yollarında Baros'a destek verdi.

Netanya maçında olduğu gibi G.Saray, dün de G.Antepspor karşısında golü erken buldu. Henüz 8. dakikada hızlı gelişen atakta Baros'un çizgiden ortaya çıkardığı pasta ev sahibi takımın savunma hatasını da iyi değerlendiren Arda Turan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Rijkaard'ın gelişiyle birlikte Sarı-Kırmızılılar, artık duran topları daha etkili kullanıyor. Karşılaşmanın 21. dakikasında Arda'nın kullandığı serbest atışta Mustafa Sarp, yakın mesafeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Netanya maçının yıldızı Aydın ile Keita dün gece kanatları etkili kullanamayınca Sarı-Kırmızılılar, etkili gol pozisyonları üretemedi.

Ev sahibi G.Antepspor, Ayhan'ın da ileri çıktığı pozisyonlarda kazandığı toplarla hızlı ataklar geliştirdi. Tabata ve Beto bu pozisyonlarda biraz daha dikkatli olsaydı ev sahibi takım gol üretmekte zorlanmazdı. 37. dakikada Da Silva'nın uzaktan attığı güzel gol, Kırmızı-Siyahlıları yeniden ümitlendirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçti. G.Saray, skor avantajını korumaya çalışırken ev sahibi takım ise etkili ataklar geliştiremedi. Bir gol atan ve bir asist yapan kaptan Arda'nın 85. dakikada verdiği güzel pası Nonda filelere yolladı: 3-1. 89. dakikada ceza alanı içinde Sabri'nin rakibine yaptığı ölçüsüz harekete hakem penaltı verdi. Tabata'nın golü maçın uzatma bölümlerine büyük bir heyecan getirdi. Ancak kalan dakikalarda gol olmayınca G.Saray, sahadan üç puanla ayrılmasını bildi.

Rijkaard: Takımımda yorgunluk belirtileri gördüm

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard Gaziantepspor gibi ligin güçlü bir takımına karşı galip geldikleri için mutlu olduklarını, bu galibiyet için oyuncularını tebrik etiğini söyledi. Rijkaard, "Karşılaşmanın ilk 35 dakikasında biz etkiliydik, ancak sonra Gaziantepspor etkili olmaya başladı. Pas hataları yaptık, oyuncularım bir an konsantrasyonlarını kaybetti. Bunun skordan kaynaklandığını sanmıyorum. Yorgunluk belirtileri gördüm." diye konuştu.

Coucerio: G.Saray'a iki gol ikram edince maçı çeviremedik

Ligin ilk haftasında sahasında ligin güçlü ekiplerinden G.Saray'a 3-2 yenilen G.Antep'in teknik direktörü Jose Coucerio, maçı kendi hataları yüzünden kaybettiklerini söyledi. Coucerio, G.Saray gibi büyük bir ekibe maçın henüz başında iki gol ikram ettiklerini, bu nedenle maçı çevirmekte zorlandıklarını belirtti. Coucerio, "Da Silva'nın attığı mükemmel gol olumlu etki yaptı ve ikinci yarıda oyunu beraberliğe getirebilirdik. Maçı çevirmeyi başaramadık." dedi.

Fanatik G.Antepli,

yaka paça dışarı atıldı

Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde Kamil Ocak Stadı'nda ilginç anlar yaşandı. Takımını desteklemek amacıyla sahaya giren bir taraftar, polis tarafından yaka paça dışarı atılırken; bu olaya sinirlenen diğer G.Antepli taraftarların bir kısmı da tribünden inerek arkadaşlarını polisin elinden kurtarmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin zor anlar yaşadığı olaylar yatıştırıldı ve maç öncesi başka bir olay yaşanmadı.

Keita'nın dili boğazına kaçınca panik yaşandı

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Abdul Kader Keita, 40. dakikada Julio Cesar ile çarpıştı ve bir anda yerde kaldı. Kamil Ocak Stadı'nda korku dolu onlar yaşandı. Rakibiyle çarpışan ve dili soluk borusunu tıkayan Keita, yerde kıvranmaya başlayınca, futbolcular da büyük telaş yaptı ve hemen sağlık görevlileri sahaya girdi. Korku dolu bekleyiş kısa sürdü ve Keita tedavisinin ardından kendine geldi. Yıldız oyuncu oyuna devam etti.

Galatasaray, G.Antep'le 35 derecede karşılaştı

Gaziantepspor-Galatasaray maçının 19.30'da oynatılması çeşitli tepkilere sebep olmuş, özellikle Sarı-Kırmızılı camiadan eleştiri sesleri yükselmişti. Havanın aşırı sıcak olacağı gerekçesiyle mücadelenin 21.45'te oynatılması gerektiğini savunan G.Saraylılar, TFF'yi eleştirmişti. G.Antep'e karamsar şekilde gelen G.Saray, G.Antep'le 35 derecede karşılaştı. Hava sıcaklığı ilerleyen dakikalarda biraz daha düşünce zor anlar yaşanmadı.

Maçın analizi

Maçın adamı

Arda 1 gol 2 asistle yıldızlaştı

Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan, dün gece G.Antepspor karşısında takımının galibiyetinde başroldeydi. Henüz 8. dakikada güzel bir gole imza atan yıldız futbolcu, Mustafa Sarp ve Nonda'ya da asist yaptı. Genç kaptan, takımını adeta bir maestro gibi yönetti.

Hayal kırıklığı

Yozgatlı, hiçbir varlık gösteremedi

Yılların hücum oyuncusu Mehmet Yozgatlı, dün Galatasaray karşısında maça savunmanın sağında başladı. Oyunda kaldığı 45 dakikalık bölümde ne savunmada ne de hücumda hiçbir varlık gösteremeyince ikinci yarıda yerini Ümit'e bıraktı.

Hakemin notu

Hakem, 'Gezer'ek

maç yönetti

Maçın hakemi Bünyamin Gezer, hem bu sezonki ilk maçı hem de sıcaklığın 35 dereceyi bulması sebebiyle maça hakimiyette zorlandı. Pozisyonlara uzak kalan ve futbolcuların ritmine ayak uydurmakta zorlandığı görülen Gezer'in G.Antep lehine çaldığı penaltı düdüğü de çok tartışıldı.

Kırılma noktası

Gaziantep'te işler 'Sarp'a sardı!

G.Saray'ın golü erken bulması G.Antep'in oyun planını bozdu. Yeniden oyunda dengeyi sağlamaya çalışan Kırmızı-Siyahlı evsahibi ekip, bu kez Mustafa Sarp'ın attığı golle 2-0 geriye düştü.

Maçın notu

8

Sıcak hava skorbordu etkilemedi

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde yaklaşık 35 derece sıcaklıkta oynanan maçta hem G.Saray hem de G.Antepspor ortaya zevkli bir mücadele çıkardı. İlk yarıda atılan goller karşılaşmaya ayrı bir heyecan getirirken özellikle maçın son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu.

GAZİANTEPSPOR: 2

GALATASARAY: 3

STAT: Kamil Ocak

GAZİANTEPSPOR: Mahmut 5, Murat Ceylan 4, Mehmet Yozgatlı 4 (Dk. 46 Ümit 5), Zurita 4, Tabata 4, Deumi 5, Olcan 6, Hakan Bayraktar 5 (Dk. 68 Erman Özgür 3), Beto 5, Julio Cesar 6, Da Silva 6 (Dk. 83 İbrahim Ferdi ?)

GALATASARAY: Franco 7, Gökhan Zan 7, Aydın 5, Arda Turan 8 (Dk. 89 Barış Özbek ?), Keita 6 (Dk. 55 Kewell 4), Milan Baros 5 (Dk. 68 Nonda 5), Mustafa Sarp 7, Ayhan Akman 8, Hakan Balta 5, Sabri 6, Servet Çetin 7.

GOLLER: Dk. 37 Da Silva, Dk. 89 Tabata (Pen.) / Dk. 8 Arda Turan, Dk. 21 Mustafa Sarp, 85 Nonda.

SARI KART: Arda Turan

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldıray Baştürk Beşiktaşla anlaştıÖnceki Haber

Yıldıray Baştürk Beşiktaşla anlaştı

Böyle heyet görmedimSonraki Haber

Böyle heyet görmedim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar