Futbolun yeni patronu Demirören

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Futbolun yeni patronu Demirören
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla boşalan Futbol Federasyonu başkanlık koltuğuna Yıldırım Demirören oturdu.

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla boşalan Futbol Federasyonu başkanlık koltuğuna Yıldırım Demirören oturdu. TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda seçime tek aday olarak giren Demirören, 229 geçerli oyun 221'ini aldı ve Federasyon'un 41. başkanı unvanını aldı. Delegelere teşekkür konuşması yapan Demirören, "Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara'daki JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen kongre saat 11.30 civarında başladı. Özellikle taban birlikleriyle 2 ve 3 lig kulüplerine güvenen Ata Aksu, beklediği desteği bulamayınca adaylıktan çekildi. Bunun üzerine Genel Kurul Divanı'na sadece Yıldırım Demirören'in listesi verildi. Oylama sona erince Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, Demirören'in TFF'nin yeni başkanı olduğunu bildirdi. Ardından yönetim kurulu ve denetleme kurulu belirlendi. Demirören'in yönetim kurulu asil ve yedek listesi, kullanılan 219 oydan geçerli 216 oyun hepsiyle göreve geldi. Denetleme kurulu da 220 oydan, geçerli 217 oyun tamamını aldı. Sonuçların açıklanmasıyla kürsüye gelen Demirören, sözlerine TFF başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli'ye teşekkür ederek başladı. Demirören şunları kaydetti: "Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahcup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar, aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun." Demirören, sonrasında tebrikleri kabul etti.

Yıldırım Demirören, delegeler sandığa gitmeden önce yaptığı konuşmada ise zor bir görev aldıklarını bildiklerini vurguladı. Ata Aksu ile birlikte Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçerken tek aday çıkmanın daha doğru olacağını düşündüklerini belirten Demirören, "Bu düşünceyle Sayın Ata Aksu da çekildi ve bu yolu açtı. Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Zorlukların, aşmak için var olduğuna dikkati çeken Yıldırım Demirören şöyle devam etti: "Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız."

Geminin içinde hep birlikte olduklarının, geminin batması halinde hep beraber kurtarmak zorunda olduklarının altını çizen Demirören, Türk futbolunun son dönemde seyredilmez hale geldiğini, taraftarların ve sponsorların kaçar olduğunu, kendilerinin de onları geri çekmek zorunda olduklarını kaydetti.

UEFA TOPLANTISINA TERTEMİZ ÇIKMAK İSTİYORUZ

Yıldırım Demirören, eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarına işaret etti: "Fenerbahçe'miz dedim, eleştirildim. Hayır efendim. Trabzonspor'umuz, Bursaspor'umuz, Elazığspor'umuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına da tertemiz çıkmak istiyoruz."

TFF'nin yönetiminde sarı kırmızılı üye yok

-Yönetim kurulu asil üyeler: Servet Yardımcı, Mehmet Ufuk Özerten, Arif Koşar, Fethi Heper, Ergün Tekin, Hakan Kanık, Cengiz Zülfikaroğlu, Mehmet Baykan, Selim Koray, Taylan Üner, Faruk Öksüz, Mustafa Beyazlı, Talat Yılmaz, Edip Eren. Yönetim kurulu yedek üyeler: Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu. Denetleme kurulu asil üyeler: Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Birol Acar. Denetleme kurulu yedek üyeler: Kazım Çalışkan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan, Mustafa Öcalan, Veysel Ekmen. Demirören'in yönetim kurulu listesindeki isimlerden 5'inin Fenerbahçeli, 4'ünün Beşiktaşlı, 2'sinin de Trabzonspor'a yakın olduğu ifade ediliyor. Öte yandan TFF'nin yeni başkanı Demirören'in, Fenerbahçeli yöneticilere, "Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) UEFA'ya açtığınız davayı geri çekin, 45 milyon Euro'yu TFF olarak biz karşılayalım." dediği iddia edildi. Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Lig TV muhabiri Ömer Güvenç, bu ifadelerinin arkasında olduğunu belirtti.

Ata Aksu: Kaosun bitmesi için çekildim

-Başkan adaylığından çekilen Ata Aksu, gerekçelerini açıkladı. Türk futbolunu belirsizlik kaosundan çıkarmaya çalışırken, bir başka belirsizliğe sokmaya ve tartışmaya gerek olmadığına inandığını bildiren Aksu, Federasyon eski başkanları, kulüp başkanları, teknik direktörler, hakemler ve futbolcu delegelerle istişarelerde bulunduğunu kaydetti. Aksu, "Sayın Yıldırım Demirören'in, Türk futboluna içinden çıkılmaz bir hal aldıran şike ve teşvik iddialarını karara bağlarken, Türk futbolunun gücünü de göz ardı etmeden, karşılıklı uzlaşmayla FIFA ve UEFA normlarına uygun hareket edeceğini bize ve kamuoyuna ifade etmesini taahhüt kabul ederek, her türlü eleştiri ve tenkit haklarımızı saklı tutarak, TFF başkan adaylığından çekiliyorum." dedi. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHPli muhaliflerin kurultay planı tutmadıÖnceki Haber

CHPli muhaliflerin kurultay planı tutmad...

ABD Kongresinde ilginç Türkiye raporuSonraki Haber

ABD Kongresinde ilginç Türkiye raporu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar