Fikret Orman'dan bomba açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fikret Orman'dan bomba açıklamalar
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bütçelerini de dikkate alarak 2 önemli transfer yapacaklarını söyledi.

 

Kulübün televizyonuna konuÅŸan BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Fikret Orman, bütçelerini de dikkate alarak 2 önemli transfer yapmak istediklerini belirterek, "BeÅŸiktaÅŸ’ın 1. önceliÄŸi kendi oyuncularının parasını ödemektir. Biz o açıdan çok gayret içerisindeyiz. Transfer yapmak istiyoruz. Ama mış gibi transfer yapmak istemiyoruz. Åžu anda 2 tane muhteÅŸem transfer geliyor. Veli ile Tolgay... Futbola 1., 2. ve 3. bölge diye bakacak olursanız, 2. ve 3. bölgede BeÅŸiktaÅŸ’ın kadrosu inanılmaz. 1. bölgede de çok iyi bir kadromuz var. Sporting maçı ve arkasından olan Galatasaray maçı kaleyle alakalı bir güvensizlik oluÅŸturdu. Oyuncu güvensizliÄŸi deÄŸil. Tolga’da sakatlık durumu olduktan sonra Günay’daki tecrübe sıkıntısı ile beraber, ÅŸampiyonluk sürecinde ne yaparız endiÅŸesi oluÅŸturdu. Onun için de kaleciyi çok önemsiyoruz. Stoper ile ilgili de çalışmalarımız var. Hayırlısıysa, bizim bütçemize uyacaksa yapacağız. Hangisi uyarsa onu yapacağız. Uyarsa ikisini de yapacağız. Belki bir üçüncüsünü de yapabiliriz ama bizim için önemli olan mali kriterlerimiz. Bu mali kriterler bütün rakiplerimiz için var. Biz o kriterleri kırmanın stadyumla beraber son noktasına geldik. O kriterlerden sonra da yolumuza bakacağız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"BAZI OYUNCULARIMIZI KÄ°RALIK OLARAK, BELKÄ° SATIÅž OLARAK GÖNDEREBÄ°LÄ°RÄ°Z"
Devre arasında bazı oyuncuların kiralık olarak gönderilebileceÄŸini aktaran Orman, "Sezon sonu ile ilgili bir ÅŸey söyleyemem ÅŸu anda. Devre arasıyla alakalı olarak takımımızda forma ÅŸansı bulamayan, bazı oyuncularımızı kiralık olarak, belki satış olarak gönderebiliriz. Çünkü oyuncuların da oynamayıp, körelmesi bizi rahatsız eden bir ÅŸey. Böyle niyetlerimiz olabilir" diye konuÅŸtu.

"EVSÄ°Z MÜCADELE VERMEK ÇOK ZOR"
Siyah-beyazlı takımın bu sezon bazı maçlarını Vodafone Arena’da oynaması için çalıştıklarını belirten BaÅŸkan Orman, "Camianın bütünleÅŸmesi ve bir futbol takımının arkasında oluÅŸan sinerjiyi eviniz olmadan saÄŸlaması çok zor. Geçen sene ve ondan önceki sene onu hissettik. Samet hocayla oynadığımız o seneyi stadımızda oynamakla bence çok doÄŸru bir strateji yaptık. Dar kadromuzla da önemli bir baÅŸarı elde ettik. Çok zor bir seneydi çünkü o. Sonra Slaven hocayla birlikte, ÅŸu anda Åženol GüneÅŸ hocayla bu süreçte evsiz mücadele vermek çok zor. Bizim bütün gelirlerimiz stadyum baÅŸladıktan sonra baÅŸlıyor. Åžu anda yaptığımız bütün masraflar borç hanemize yazılıyor. Bir futbol takımı var ve bunların giderleri var. Transfer beklentileri var. Nereden geliyor bu kaynaklar? Zaten yayın gelirlerimiz temlik altında, kira gelirimiz temlik edilmiÅŸti. Stadyum geliri yok. Satmış olduÄŸumuz locaların ve VIP koltukların bedellerini stadyuma harcadık. O zaten borç hanesinde yazıyordu. Bir tek elde edebildiÄŸimiz gelir sponsorluk gelirleri. Orada da elde ettiÄŸimiz baÅŸarılar ortada zaten. Bunları aşıp normal bir seviye çıkabilmemiz için stadyumun bitmesi gerekiyor" dedi.

"DÜNYA SIRALAMASINDA DA Ä°NANILMAZ DERECEDE LÜKS BÄ°R STAT"
Vodafone Arena’nın son durum hakkında da bilgi veren Orman, "Artık zemin çalışmalarına baÅŸladık. Orada 3 tane vinç var. 2 tanesinin sökülmesi 1 hafta gibi bir süre alacak. O vinçlerin sökümüne baÅŸlandı. Artık zemine baÅŸladık. Koltuk montajına üst tribünlerden baÅŸladık. Ä°nce iÅŸler devam ediyor. Elektro manyetik olarak epey yol kat ettik. Artık finale gelmeye baÅŸlıyoruz. Dünya sıralamasında da inanılmaz derecede lüks bir stat. Biz burayı mesela Granit Mermer falan da yapabilirdik yerleri, seramikten 6-8-10 Euro metre kare fiyatı yapabilirdik, biz terazo yaptık. AVM'lerde kullanılan ve metre karesi 65 Euro olan. Her ÅŸeyi çok özenle yaptık. Burası bir stat gibi deÄŸil saray gibi olacak. Bunun yaÅŸayan bir stat olması önemli olan. Burada düÄŸünler olacak. BeÅŸiktaÅŸlılar burada evlenecek. Kulübümüz buraya geliyor. Kulüp baÅŸkanı, BJK TV, BJK divanı ve kurulları. Müze de buraya gelecek. Ä°nanılmaz bir müze yapıyoruz. 7/24 çalışacak restaurantlar buraya gelecek. Arkamızda BeÅŸiktaÅŸlıların övüneceÄŸi bir eser bırakmaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum sonlarına geldik. Bundan sonrası branda ile çatıyı kapatmak. Bir hafta 10 güne çatıya elektrik lambalarını takmayı hedefliyoruz. Akıllı bir stat olacak 43.000 kiÅŸi aynı anda Wi-Fi'ye baÄŸlanabilecek" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"MUHTEÅžEM BÄ°R OYUNCU KADROMUZ VAR"
Fikret Orman, muhteÅŸem bir oyuncu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, "Normalde oyunu çirkinleÅŸtirmeden, bir sakatlığa, çirkefliÄŸe, oyun içerisinde bir terbiyesizliÄŸe dokunmadan, sadece futbol oynamaya, pas yapmaya çalışan bir takım var. BeÅŸiktaÅŸ futbol takımını seyrettiÄŸimiz zaman büyük keyif alıyoruz. BeÅŸiktaÅŸlı olan, olmayan. Bursaspor’a atmış olduÄŸumuz gol bir ders niteliÄŸindedir. Kerim’in Konyaspor’a attığı golün çıkış noktasından geldiÄŸi noktaya kadar 12-13 pas var örneÄŸin. Ders niteliÄŸindedir" dedi.

"ÅžENOL HOCAYLA Ä°LK GELDİĞİMDE DE ÇALIÅžMAK Ä°STEMÄ°ÅžTÄ°M"
Teknik Direktör Åženol GüneÅŸ'ten övgüyle söz eden BaÅŸkan Orman, "Beni en çok geçtiÄŸimiz hafta duygulandırdı. Hocamıza taraftarımızın tezahürat etmesi, hocamızın da eliyle saÄŸ olun demesi. Çok mütevazı ÅŸekilde. Gerçek bir BeÅŸiktaÅŸlı gibi. Açıkçası beni çok duygulandırdı. Çok titiz bir adam. Zor tarafları da var Åženol hocamızın ama iÅŸine aşık, çok titiz, çok namuslu, iyi niyetli ve adil. Çok önemli hocalık ve insani vasıfları olan bir kiÅŸi. Ä°yi bir yönetici. Ben Åženol hocayla ilk geldiÄŸimde de çalışmak istemiÅŸtim. Sonra o sırada olmadı. Slaven hocayla baÅŸlamadan evvel de aklımda vardı, olmadı. Kısmet bu zamanaymış. Biz hoca diye çağırıyoruz ama aynı zamanda bir öÄŸretmen, felsefi yanı çok güçlü, kendini iyi yetiÅŸtirmiÅŸ bu konuda. BeÅŸiktaÅŸ’ı tarif etti. Kartallar yalnız uçar. O da bizden birisi. Bize çok iyi uyum saÄŸladı. Ben hep ÅŸunu söylerim; Bazı insanların bedeni bizle beraber iyi bir elbise oluÅŸturuyor. Veya BeÅŸiktaÅŸ bedenine onun elbisesi yakışıyor. Bence Slaven Bilic’e de BeÅŸiktaÅŸ elbisesi veya bedeni iyi oturmuÅŸtu. Slaven hocayla iyi iliÅŸkilerimiz hala devam ediyor. Allah nasip etsin Åženol hocayla daha uzun yıllar çalışacağız" diye konuÅŸtu.

"LÄ°VERPOOL MAÇI ACAYÄ°P BÄ°R MAÇTI"
Unutamadığı maçların sorulması üzerine Fikret Orman, "Liverpool maçı acayip bir maçtı. Tolgay’ın attığı gol olacak iÅŸ deÄŸildi. Ä°nanılmaz bir maçtı. Bu seneki derbileri de sayabiliriz. Galatasaray maçında da Günay’ın elinden topu kaçırması, 1 dakika sonra Mario’nun atması. Gökhan Töre’nin fenomen hareketleri. Bu sene çok güzel goller attık hakikatten" ifadelerini kullandı.

"STADIN Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE VEYA BAÅžKA BÄ°R YERDE DURDUÄžUM ZAMAN GOL GELECEK DÄ°YE HÄ°SSEDÄ°YORUM"
Totemini açıklayan BaÅŸkan Orman, "Stadın içerisinde veya baÅŸka bir yerde durduÄŸum zaman gol gelecek diye hissediyorum. Çıkıyorum. Herkes gittiÄŸimi zannediyor. BaÅŸka bir yere gidip oradan seyrediyorum, tek izliyorum bazı zamanlarda. Ama ÅŸunu söyleyebilirim, hissediyorum bazen. Ben futboldan iyi anlarım. Golün geldiÄŸini, gelmediÄŸini, ne zaman geleceÄŸini, nerede sıkıştığını hissediyorum" dedi.

"BEŞİKTAŞ DİVAN TOPLANTISI ŞOV YAPILACAK BİR YER DEĞİLDİR"
Orman, Beşiktaş Divan Toplantıları hakkında da şu yorumda bulundu:
"Bizden evvel Divan Kurulu toplantıları bu kadar ÅŸeffaf yayınlanmıyordu. Bizim gizli kapaklı bir gündemimiz olmadığı için yayınlansın kararını biz verdik. Ben bir Divan Kurulu üyesiyim. 31 yıllık BeÅŸiktaÅŸ kongre üyesiyim. 32. yılıma giriyorum. Daha evvel de Divan Kurulu'na gelir konuÅŸmalar yapardım, yönetimlerle alakalı. Hemen hemen her divan toplantısına da katılırdım. Divan bir istiÅŸare yeri. Akil olan uzun süre kongre üyeliÄŸi yapmış kiÅŸiler oraya gelecekler, fikirlerini, doÄŸru gördüklerini tavsiye niteliÄŸinde yönetim kuruluna iletecekler. Åžunu görüyorum, bunlar yayınlandığı için bir ÅŸov haline geldi. Önümüzdeki dönemden itibaren, seçimden önceki divan toplantısında yine aynı ÅŸekilde devam edeceÄŸiz. EÄŸer biz seçilirsek, bizim irademiz ile bundan sonraki divan toplantıları böyle yayınlanmayacak. Çünkü orasını artık bir ÅŸov haline getirmeye baÅŸladık. BeÅŸiktaÅŸ divan toplantısı ÅŸov yapılacak bir yer deÄŸildir. KonuÅŸan kiÅŸiler de hep aynı kiÅŸiler. KonuÅŸtukları konular da çok tekdüze. Son divan toplantısında da söyledim. Ä°nsanların anlaması lazım. Biz ne yapıyoruz da, yapmamamız lazım. Ne yapmıyoruz da, yapmamız lazım. Veya nasıl yapmamız lazım. Açık konuÅŸalım. BeÅŸiktaÅŸ stadını yapıyor. Yapmaması mı lazım? Yapıyorken lüks yapıyor, daha mı az lüksünü yapması lazım? Çatısını açık mı oynaması lazım? Ara transferde, transfer yapmaması mı lazım? Futbolcu satması mı lazım?"

"NEYÄ° NASIL YAPACAÄžINI ANLAT MÄ°LLET BÄ°LSÄ°N"
BeÅŸiktaÅŸ'ın borçları hakkında da konuÅŸan BaÅŸkan Orman, "Herkes BeÅŸiktaÅŸ’ın borcuyla alakalı konuÅŸuyor. Bunu konuÅŸmak kadar kolay bir ÅŸey yok. Fakat anlattığınızı, insanların algılaması lazım. Biz geldiÄŸimiz zaman, alınan avanslar borç olarak gösterilmiyordu. Siz bir sponsorluk anlaÅŸması yaptınız. Oradan 10 senelik parayı aldınız, harcadınız. Onu borç olarak göstermiyorsunuz. Bu avans diyorsunuz, nasıl olsa bunu geri ödemeyeceÄŸiz. Mesela loca sattınız. Aldınız parasını. Bu nasıl olsa geri ödenmeyecek, bu da borç deÄŸildir. Kombine sattınız, borç deÄŸildir. Ä°stikbal ile alakalı ne sattıysanız borç olarak gösterilmiyordu. Biz bunu deÄŸiÅŸtirdik. Aldığınız avans bir borçtur. Siz bir iÅŸyerinde çalışıyorsunuz. 5 lira maaşınız var. Birisine de 50 lira borcunuz var. Patronunuza gittiniz. 10 aylık maaşımı bana ver diyorsunuz. Borcunuz kapandı. 1 ay geçti evin kirası geldi. MaaÅŸ yok. Nereden ödeyeceksin bunu? Yani ÅŸirketten aldığın avansta bir borçtur diyoruz biz. Stat açılmadan locaları sattık, bunu borca yazdık. Kombine sattık, borca yazdık. Sponsorluk anlaÅŸmasından bir para aldıysak borca yazdık. O bir artı olarak gözüküyor. BeÅŸiktaÅŸ’ta oynayan yerli-yabancı tüm sporcular Avrupa paralarıyla oynuyorlar. Kur artınca, artıyor. Kullanılmış olan krediler, dolar bazında alınmış. Åžu anda bir seçim sürecine gidiyoruz. Peki sen ne yapacaksın? Ben zaten diyorum ki aday olanlar devre arasında adaylıklarını açıklasınlar. BeÅŸiktaÅŸ takımı ÅŸampiyonluÄŸa giderken, son dakikalarda, oldu mu, olmadı mı diye aday olmayacaklar. Stat bitti mi, bitmedi mi diye aday olmayacaklar. Åžimdi diyecekler ki, ben adayım. Bu arkadaÅŸlarımız, konuÅŸanlar, her kimse borcu bu ÅŸekilde arttırdılarsa, onlar da nasıl indireceklerini, neyi nasıl yapacaklarını anlatsınlar. Proje olarak anlatsınlar, fikir olarak anlatsınlar. Desinler ki, 'ben BeÅŸiktaÅŸ’ın borcunu kapatacağım. Fulya’yı satacağım' Bir fikir bu. DoÄŸru fikir, yanlış fikir. Nasıl yapacaksan çık anlat. Neyi nasıl yapacağını anlat millet bilsin. Çıkacaksın kendi resmini göstermeye, demogoji yapmaya. Hayır. Her zaman söylüyorum tenkit edilen iÅŸler yapıyoruz. Ä°nsanlar bizi tenkit edebilirler, etmeliler. OturduÄŸumuz makamlar, rakibi olacak makamlar. Artık BeÅŸiktaÅŸ 2012 senesinde deÄŸil. 2012 senesinde aday olmaktan çekinenler ÅŸu anda niçin çekinsinler ki? Stadın izni yoktu. Aldık, yaptık. BeÅŸiktaÅŸ’ın geliri 130 milyon TL’ydi. 500 milyon TL’ye çıkarttık. Ümraniye’yi, Fulya’yı yaptık. Akatlar’ı yapıyoruz. Pendik’i yaptık, bitiriyoruz. Daha önemli projelerimizi anlatacağız. Ancak bize karşı aday olmak isteyen arkadaÅŸlar varsa, olmalıdırlar. Ben adayım diyorlarsa bugün diyecekler. Geçen sene BeÅŸiktaÅŸ ÅŸampiyonluÄŸu son 3 maçta kaybedince herkes bir anda aday reaksiyonuna çıktı. Ben diyorum ki hiç çekinmeyin arkadaÅŸlar. BeÅŸiktaÅŸ divanında konuÅŸmalar olmalıdır. Orası çay, kahve içme yeri deÄŸildir. Ama divanda aynı 10 kiÅŸi konuÅŸmasın. Duyuyorum Divan BaÅŸkanımız aday olmak istiyormuÅŸ. Olmalıdır. Neden olmasın? BeÅŸiktaÅŸ baÅŸkan adaylığı kimsenin tekelinde deÄŸildir. Kendinde BeÅŸiktaÅŸ BaÅŸkanlığı potansiyeli gören herkes olsun. Zaman içerisinde tabi ki söyleyeceklerim var. KonuÅŸacaklarım var. Günü geldiÄŸinde konuÅŸurum. Ben bu mahallenin çocuÄŸuyum, bu mahallenin içinde doÄŸdum. Bu görevi bitirdikten sonra da bu mahallenin içinde gezeceÄŸim. Gidecek bir yerim yok. Ben o maça gideceÄŸim. O genel kurula geleceÄŸim. Bir baÅŸkası gibi deÄŸilim. Süleyman aÄŸabey gibi aynı mahallenin çocuÄŸuyum. Bu insanların içerisinden geldim, baÅŸka insanları da tanımıyorum, baÅŸka dostluklarım da yok" açıklamasında bulundu.

"BÄ°R GÜN GELDİĞİNDE BEŞİKTAÅž HAKKINDA BÄ°R KÄ°TAP YAZMAK Ä°STÄ°YORUM"
BaÅŸkanlık dönemin ardından BeÅŸiktaÅŸ hakkında bir kitap yazmak istediÄŸini söyleyen Fikret Orman, "Öyle bir niyetim var. Pek çok anım var, paylaÅŸtıklarım ve paylaÅŸmadıklarım var. Allah rahmet eylesin Süleyman aÄŸabeye söylüyordum. Süleyman Seba’da pek çok gizli bilgi de vardı. Süleyman Seba’ya derdim hep yaz diye. Bir gün geldiÄŸinde BeÅŸiktaÅŸ hakkında bir kitap yazmak istiyorum. Adı ne olur diye düÅŸünmedim. 'Bilinmeyen Gerçekler' olabilir. Ben BeÅŸiktaÅŸ’ı çok seviyorum. BeÅŸiktaÅŸlı olmaktan acayip derecede keyifliyim. DoÄŸduÄŸum günden beri böyleyim. BeÅŸiktaÅŸlılığın bir ayrıcalık olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Siyah ile beyazın insanda bırakmış olduÄŸu farklılık BeÅŸiktaÅŸ’ta vardır. Biz herkesten farklıyız, farklı olduÄŸumuz için de çok mutlu olduÄŸumuzu söyleyebilirim. Bir BeÅŸiktaÅŸ taraftarı olarak çok mutluyum. Allah'a hamdolsun bu camiaya hizmet etme fırsatı buldum. Hayatımda elde ettiÄŸim en önemli görevdir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 



Kaynak : Haber7


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN
Pereira'nın raporu Diego'yu şoke etti!Önceki Haber

Pereira'nın raporu Diego'yu şoke etti!

Çalhanoğlu: Gönlümde Galatasaray var!Sonraki Haber

Çalhanoğlu: Gönlümde Galatasaray var!

Yorum Yazın

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-deneme bonusu veren siteler-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar