ERSE KABLO İMZASI AKASYA PARK ÜMRANİYE’DE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERSE KABLO İMZASI AKASYA PARK ÜMRANİYE’DE
Akasya Yapı Elektrik Grup Müdürü İsmail Işıklar ile yaptığımız röportajda kendisiyle, Akasya Park Projesi için Erse Kablo ile olan çözüm ortaklığı üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Kablo sektöründe kaliteli, güvenli çözümler üretmeyi hedefleyen, paydaşlarıyla olan ilişkilerinde iletişimin temelindeki şeffaflık ve doğruluk ilkeleriyle ilerleyen, müşteri memnuniyetini kalıcı kılmak için müşteri odaklı yaklaşımı benimseyen Erse Kablo, yer aldığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Uluslararası kalite standartlarından geçmiş ürün yelpazesi ile zayıf akım kablo sektörünün lider üreticilerinden olan Erse Kablo, Akasya Park Ümraniye Projesi ile işbirliği gerçekleştirdi. Projede, HFFR Tipi Sinyal Kabloları, Ervital Yangına Dayanıklı Kabloları ve Koaksiyel Kablolar kullanıldı.


Erse Kablo, üretimindeki çözümlerde, “VDE, MPA, RS, Gümrük Birliği Sertifikası (Rusya), Yangın Sertifikası (Rusya), Türk Loydu, ABS, RINA, BV, DNV, LR, RoHS, CE, TSEK, TSE ve ALSz” normlarında ürünlerini belgelendirmiştir. Ulusal Kalite Hareketi ve Kalder’e üye olan Erse Kablo, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistem standartlarının gereklerini yerine getirmeyi ve bu standartların etkinliğini sürekli geliştirmeyi taahhüt eder.


Sayın İsmail Işıklar sizin sektörde yapmış olduğunuz başarılardan biliyoruz ama sizi biraz daha detaylı tanıyabilir miyiz?

20 yılı aşkın bir süredir elektrik mühendisi ve proje yönetmeni olarak çalışmaktayım. Mesleğe savunma sanayi sektöründe başlamış olmam proje yönetimi becerileri artırmam da ve şirketimin eğitime verdiği önem sayesinde yönetsel eğitim süreçlerimi tamamlamamda çok faydalı oldu. Bu dönemde de PMI/USA tabanlı Project Manager sertifikasına da sahip oldum. Askeri birçok uluslararası modernizasyon projesinde, aktif olarak yer aldım. (1995-2003)


İnşaat Sektörüne aktif olarak başladığım 2003 yılından itibaren Rusya’da; otel, konut, endüstriyel tesis, Kazakistan’da; konut, ilaç fabrikası, Romanya’da iş merkezi, AVM, arıtma tesisi ve market sektöründe 2008 yılında başlayacak iş hayatıma kadar Türkiye de; 30-35 adet araç muayene istasyonu, villa yaşam alanı ve enerji üretim projesi tesisi yaptım. Market sektöründe çalıştığım 2013 yılına kadar 3-4 AVM ve 100 üzerinde market yapımında bulundum. Yapmış olduğum enerji verimliliği çalışmaları ile European Awards ödüllerinde projem short-liste kaldı. Bu süre içinde enerji bakanlığının official etüt-proje yapacak seviye de enerji yöneticisi altyapımı tamamladım. Türkiye’nin ilk yüz firmasında yer alan holding ile 2013 yılında Çanakkale’de otel ve fabrika inşaatı tamamladım.


Halen Ümraniye’de yapılan çok prestijli ve içinde konut, otel, iş merkezi ve AVM olan proje de elektrik grup müdürü olarak çalışmaktayım. Bu arada akademik olarak kariyerimi sürdürmekteyim. Yüksek lisansımı Gedik Üniversitesi’nde tamamladım. Doktora çalışmalarıma da devam etmekteyim. 


Akasya Park AVM yatırımınız hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Projemiz 180 bin metrekare AVM ve 3 tane iş kulesinden oluşuyor. Kulelerimizi 25 katlı yaklaşık 30 bin metrekare, 15 katlı 18 bin metrekare, 8 katlı 18 bin metrekare olarak hayata geçiriyoruz. Konut yatırımımız ise 42 katta 625 daireden oluşuyor. Bütün insanların hem çalışma ortamının, hem yaşam alanlarının, hem de dinlendiği, eğlendiği, alışveriş alanlarının bulunduğu bir proje hazırlıyoruz. Bulunduğumuz bölgede Bank Asya, TEB, Vakıfbank, Albaraka Türk’ün bölge müdür lükleri bulunuyor; alternatif finans merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. 


Projenizde ERSE Kablo ile ilgili nasıl ürünler kullandınız?

Biz yatırımcı olarak; güçler ayrılığı şeklinde birbirimizi organize ettik. Elektrik-mekanik ve inşaat sistemlerini ayırdık ve bunları da ayırırken tüm satın almaları yatırımcı üzerinden yaptık. Genelde bu tercih edilmeyen bir sistem ama biz bu sistemde çalıştık. Burada kaliteye çok önem verdiğimiz için herhangi bir suistimal olmasın, gözümüzden kaçan bir kısım olmasın diye özen gösteriyoruz, çünkü yatırımcı olarak biz satın alıyoruz. Burada da sektörde uzun yıllar hizmet vermiş, belli bir kalite yakalamış, tekniğe önem veren firmaları tercih ettik. Bunlardan biri de tabi ki Erse Kablo... Biz projemizde süreçleri kısaltacak, kaliteyi arttıracak inovatif yaklaşımı yansıtmak istiyorduk. Bu sebeple aynı yeri besleyen iki ayrı kabloyu birleştirmek suretiyle tek bir kablo hale getirdik, bu sistem projemizde inanılmaz işçilik kolaylığı sağladı, bağlantı hatalarını ve eksiklerden doğan bekleme sürelerimizi azalttı hem de binamıza getirecek yükü minimalize ettik. İki kablo yerine tek kablo ile çözüm üretiyor olmak hammadde olarak da az kullanmamızı sağlaması suretiyle küçükte olsa ülke ekonomisine ithal edilen ürün azalımı anlamında katkı sağlamış oldu.


ERSE Kablo hakkında…

Akasya Park projemizde kullandığımız markaların fark yaratması için, söyleyebileceğimiz yegâne nokta, markaların pazarlama alanından sonra teknik çözüm ortağı bakış açısı ile yaklaşması çok önemli. Çözüm ortağımız Erse Kablo’nun inovatif, kaliteli ürün ve müşteri memnuniyetiyle birleşen proje bakış açısı ile yaklaşması bizim projelerimizdeki gelen kablo, gelecek kablo ve stok yönetimi konusunda da bize katkı sağlamış oldu. Erse Kablo, kablo alımlarımızda, minimum sipariş taleplerimizde müşteri memnuniyetini kalıcı kılmak için gösterdikleri müşteri odaklı yaklaşımı ve kablo teslim süreçlerinde hızlı aksiyon almalarıyla göstermiş oldukları performans ile fark yaratmışlardır. 


Sayın İsmail Işıklar’a değerli röportajı için teşekkür ederiz. 


Kablo sektöründeki deneyimiyle, kaliteden ödün vermeyen, gelişime açık, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çözüm ortakları için katma değer yaratan Erse Kablo’nun yurtiçindeki başarı hikayelerine bir yenisi daha eklenirken, alanında birçok yeni ve önemli projeye imzasını atmaya devam eden Erse Kablo, koaksiyel, sinyal-kontrol, veri iletişim, haberleşme, yangına dayanıklı kablolar, enstruman, silikon, gemi kabloları ve özel kablolarıyla inşaat sektöründeki başarılarına devam ediyor. 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TASARIMDA İTALYAN ETKİSİ İLE SİMON NEA, SİZE RENKLERİN ALFABESİNİ SUNUYORÖnceki Haber

TASARIMDA İTALYAN ETKİSİ İLE SİMON NEA,...

VİKO, KONYALI MÜŞTERİLERİNİ İSTANBUL’DA AĞIRLADI…Sonraki Haber

VİKO, KONYALI MÜŞTERİLERİNİ İSTANBUL’DA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar