Erdoğandan, geleceğin komutanlarına mesaj: Demokrasideki kesintiler, on yılları heba etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğandan, geleceğin komutanlarına mesaj: Demokrasideki kesintiler, on yılları heba etti
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 23 Mart'ta Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğrenci subaylara verdiği basına kapalı konferansın içeriği ortaya çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 23 Mart'ta Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğrenci subaylara verdiği basına kapalı konferansın içeriği ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre Erdoğan, geleceğin komutanlarına seslenirken, askerî müdahalelerin ülkeye verdiği zararları anlattı. Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışının olamayacağını vurgulayan Başbakan, "Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Mart'ta İstanbul Harp Akademileri Komutan-lığı'nda genç subaylara seslenmişti. Basına kapalı gerçekleşen konferasta Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın içeriği öğrenildi. Erdoğan, konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da 'demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti' olarak tanımlandığına işaret ederek, "Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz." sözlerine yer verdi. Her askerî müdahalenin de ülkeyi on yıl geriye götürdüğünün altını çizdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaretin takdire şayan olduğunu da belirten Erdoğan, "Silahlı Kuvvetlerimizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Terör sorununun salt güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğini de vurgularken, güvenlik tedbirleriyle eşzamanlı olarak, kalkınma ve demokratikleşme adımlarını da atmaya devam edeceklerini, terörün beslendiği bataklığı da kurutacaklarını kaydetti.

Erdoğan, terörle mücadelenin yanı sıra TSK'nın yurtdışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara, Harp Akademileri Komu-tanlığı'nın eğitim faaliyetlerine de temas etti. Hükümet olarak başlattıkları kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayii alanında kaydedilen ilerleme ve başarılara da geniş yer ayırdığı konuşmasında, "Silahlı Kuvvetlerimizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz." sözlerine yer verdi. Türkiye'nin AB'ye tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürdüğüne işaret ederek, "Yüzümüzün Avrupa'ya dönük olması, Doğu'ya, Güney'e, Kuzey'e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor." diye konuştu. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hastayı acile kabul etmeyen hastaneyi kapatırızÖnceki Haber

Hastayı acile kabul etmeyen hastaneyi ka...

Beşiktaşta şüpheli çantadan bomba çıktıSonraki Haber

Beşiktaşta şüpheli çantadan bomba çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar