Erdoğan: İzmirdeki bölücü pankartlara sıcak bakmayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: İzmirdeki bölücü pankartlara sıcak bakmayız
Libya'ya hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, bu tür görüntülerin, süreci olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Libya'ya hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, bu tür görüntülerin, süreci olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Habur'daki görüntülerin tekrarlanmasına da kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, taşlayanlarla ilgili ise "Karşı grupların da tavırlarıyla, hareketleriyle, işaretleriyle, sloganlarıyla neyi temsil ettiklerini de herhalde anlıyorsunuz. Burada böyle bir çatışma ortamını hazırlama gayretleri de var. Bunlara da biz fırsat vermek istemiyoruz." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İzmir'de taşlı saldırıya uğrayan DTP konvoyunun içinde terör örgütünün bayrakları olmasına ve bölücü terörist başının posterleri bulunmasına sıcak bakmasının mümkün olmadığını söyledi. Bu tür görüntülerin, süreci olumsuz etkilediğine dikkat çeken Erdoğan, taşlayanlarla ilgili ise "Karşı grupların da tavırlarıyla, hareketleriyle, işaretleriyle, sloganlarıyla neyi temsil ettiklerini de herhalde anlıyorsunuz. Burada böyle bir çatışma ortamını hazırlama gayretleri de var. Bunlara da biz fırsat vermek istemiyoruz." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu. Bir gazetecinin, DTP konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu: "Konuyla ilgili olarak gerek güvenlik güçlerimiz gerekse bu noktada yargı, tabii ki çalışmalarını yapmaktadır, yapacaktır. Bu tür görüntüler süreci bizim olumlu bakışımızın aksine etkilemektedir. Kesinlikle daha önce yaşadıklarımızı asla yaşayamayız. Buna da müsaade edemeyiz."

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile de dün bu konuyu ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Kendisine de bunları açık, net söyledik. Herhangi bir yerde bu tür görüntülere asla müsaade edilmeyecektir, edilmemelidir. Müdahaleler de anında yapılacaktır." diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Mahmur Kampı'ndan yeni gelecek grupla ilgili de, "Mahmur'dan gelişte, ancak yakınları tarafından karşılanmaları mümkün. Bundan önce olduğu gibi bir karşılamaya müsaade etmemiz kesinlikle mümkün değil. Onun da bütün tedbirlerini, her şeyini bakanlığımız güvenlik güçleriyle alıyor, alacak. O şekilde bir kabul söz konusu olabilecek." ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, memurların bir günlük iş bırakma eylemini hatırlatması üzerine Erdoğan, "Türkiye demokratik bir ülkedir. Ancak yapılan iş yasal değil, sonuçlarına katlanılır." karşılığını verdi.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ecevit Ceviz Kabuğuna emanetÖnceki Haber

Ecevit Ceviz Kabuğuna emanet

Erdoğanı İslam aleminin lideri sayıyorSonraki Haber

Erdoğanı İslam aleminin lideri sayıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar