Erdoğan: AB8217;ye girersek Euro8217;yu değil, TL8217;yi tercih edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: AB8217;ye girersek Euro8217;yu değil, TL8217;yi tercih edeceğiz
Erdoğan, AB hedefinden vazgeçmediklerini belirterek, “Kendimizi geleceğin Avrupa Birliği’ne tam üye olacak şekilde hazırlıyoruz.

Erdoğan, AB hedefinden vazgeçmediklerini belirterek, “Kendimizi geleceğin Avrupa Birliği’ne tam üye olacak şekilde hazırlıyoruz.” dedi. Berlin’de yeni Türkiye Büyükelçiliği binasının açılışına da katılan Başbakan, Almanya’nın Ankara’ya Alman vatandaşı bir Türk’ü büyükelçi göndermesini istedi. Başbakan Erdoğan, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun Almanya’da doğup büyüdüğünü hatırlatarak, “Yarın Şansölye Merkel’e de söyleyeceğim. Siz de aynı şekilde burada doğmuş büyümüş Türklerden Alman vatandaşı birini Ankara’ya büyükelçi atayabilirsiniz.” teklifinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Avrupa genelinde ekonomik krizle bağlantılı olarak yabancı düşmanı ve İslam karşıtlığı eğilimlerin artış gösterdiğini hatırlattı. Norveç’te yaşanan ve 77 insanın ölümüne neden olan menfur olayları örnek göstererek, bu tür eğilimlere önlem alınması gerektiğini vurguladı. “Almanya’da aşırı sağcı saldırıların hedefinde yer alan Türk toplumunun beklentilerini de her fırsatta dile getiriyoruz.” diyen Başbakan, Müslümanlarla Hıristiyanlar arasındaki önyargıların yıkılması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında bir kez daha Almanya’daki Türklere, ‘entegrasyon’ çağrısı yaptı. Gurbetçilerden çocuklarına çok iyi eğitim vermelerini isteyen Erdoğan, “Sizler daima diyaloğa önem vermeli açık fikirli olmalısınız. Sizler Necip Fazıl’ı, Mehmet Akif’i anladığınız gibi Goethe’yi, Kant’ı, Hegel’i de okuyup anlayabilmelisiniz. Kendinizi buralarda misafir olarak görmeyin eğreti durmayın. Kolay değil 50 yıldır buradasınız.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasında Alman Milli Takımı’nın Türk oyuncusu Mesut Özil’i de örnek gösterdi.

    Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) projesinin başlangıç noktası ve başarı hikayesi olması dolayısıyla özel bir konuma sahip olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Dünyada önemli bir aktör olmaya devam eden AB’nin Türkiye ile ilişkilerini de aynı şekilde stratejik bir bakış ışığında ele alması gerektiğine inanıyoruz. Birliğin genişleme sürecinin devam ettirilmesi suretiyle barış, huzur ve refahın daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının sağlanmasını diliyorum.”diye konuştu.

Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük elçilik binası

Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı Berlin’deki büyükelçilik binasının, Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük diplomatik misyonu olduğu belirtildi. Açılış töreni, bayrağın göndere çekilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra büyükelçilik binasının açılış kurdelesini kesti. Yaklaşık 4 bin metrekare alana inşa edilen yeni büyükelçilik binasının arsasında, 1918 yılında Osmanlı döneminin büyükelçiliği bulunuyordu. 1945 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçiliği olarak hizmet veren bina, İkinci Dünya Savaşı’nda hasar gördü. Büyükelçilik, 1949’da Almanya’nın ikiye ayrılmasının ardından yeni başkent Bonn’a taşındı. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İLKLERİN BAYRAMIÖnceki Haber

İLKLERİN BAYRAMI

Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulunSonraki Haber

Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulun

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar