Erbakan, aktif siyasete döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan, aktif siyasete döndü
Böylece Türk siyasetinin en önemli isimleri arasında yer alan Erbakan, yıllarca ara vermek zorunda kaldığı aktif siyasete geri dönmüş oldu.

Böylece Türk siyasetinin en önemli isimleri arasında yer alan Erbakan, yıllarca ara vermek zorunda kaldığı aktif siyasete geri dönmüş oldu. Partiye kayyum atanmasından sonra yapılan toplantılar eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş'u istifaya götürmüştü. Dün yapılan olağanüstü kongrede tek aday olarak seçime girip 684 delegenin oyunu alan Erbakan, teşekkür konuşmasında, "Bizde vazife istenmez verilir, vazifenin teklifini hazırlayan arkadaşlar çok iyi bilirler ki tek kelime kendilerine söylenmemiştir." dedi. Erbakan, kısa zamanda iktidara geleceklerine olan inancını ise "Biz partiyi iktidara taşımanın ustasıyız." sözleriyle dile getirdi. Kongrede partinin yeni Genel İdare Kurulu da belirlendi. Listede Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz ile Oğuz Asiltürk, Ayşenur Tekdal, Mustafa Kamalak, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Yasin Hatipoğlu, Recai Kutan yer aldı. Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz ise Yüksek Disiplin Kurulu'na seçildi.

11 Temmuz'daki kongre, partide kopuşun da başlangıcı oldu. Kongredeki liste krizinin ardından Erbakan'a yakın isimler yönetimin dışında kaldı. Ardından 650 delege kongrenin yenilenmesi için başvurdu. Daha sonra mahkeme, partiye kayyum atadı. Bunun üzerine Kurtulmuş genel başkanlıktan istifa ederek partiden ayrıldı. SP, olağanüstü kongreye bu ayrılığın gölgesinde gitti. Genel başkan adayı, son ana kadar açıklanmadı. Erbakan, erken saatlerde kongrenin yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Erbakan'ın kürsüye çıkması için özel bir sandalye ayarlandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Erbakan, sömürgeci kapitalizmin ve Siyonizm'in Türkiye'yi ve Milli Görüş'ü yok etmeye çalıştığını savundu. AK Parti'ye sert eleştiriler yönelterek, "Dünya Siyonizmi, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlere büyük önem gösterdi. Medyayı, bankaları, sanayi tesislerinin kontrollerini ve inancı sömürerek AKP'yi iktidara getirmek için var gücüyle çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Salonda sık sık, 'Hoca'ya sadakat şerefimizdir', 'Erbakan nerede, biz oradayız' şeklinde sloganlar atıldı. Erbakan, 88 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi. Bin 231 delegeden 687'si oy kullandı. 684'ünün oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Erbakan daha önce de 11 Mayıs 2003-30 Ocak 2004 tarihleri arasında SP'nin genel başkanlığını yürütmüştü. Kesinleşen hapis cezası nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Oluşturulan 75 kişilik Genel İdare Kurulu'na Milli Görüş'ün önde gelen isimlerine yakın kişiler seçildi. Bunlar arasında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz ile Oğuz Asiltürk, Ayşenur Tekdal, Mustafa Kamalak, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Yasin Hatipoğlu, Recai Kutan da bulunuyor. Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz ise Yüksek Disiplin Kurulu'na seçildi. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 yılda 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlanacakÖnceki Haber

3 yılda 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağl...

YARSAVdan kimse HSYKya giremediSonraki Haber

YARSAVdan kimse HSYKya giremedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar