El bebek gül bebek okşanacak ülke değiliz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
El bebek gül bebek okşanacak ülke değiliz
Başbakan Recet Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki AK Parti 50.
Başbakan Recet Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki AK Parti 50. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. ABD Başkanı Obama'nın, 24 Nisan'da Ermenilerin soykırım iddialarıyla ilgili yaptığı konuşmada kullandığı Ermenice "Meds Yeghern" açıklamasına tepki gösterdi.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte bölgede "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz göreve geldiğimizden bu yana hiçbir zaman düşman kazanmaya gayret etmedik, hep dost kazanmaya çalıştık. Ancak Türkiye'nin gösterdiği bu hassasiyetin iyi algılanmadığını da zaman zaman görüyoruz, buna şahit oluyoruz. 1915 olaylarıyla ilgili önceki gün yapılan açıklamaları gerçeği yansıtmayan, kabul edilemez bir tarih yorumu olarak görüyoruz. Açıklama metninin olayların bir bölümünü ağır bir yorumla değerlendirecek mahiyette kaleme alınmış olduğunu görüyoruz. Tarihe ve tarih bilimcilere bırakılması gereken böyle hassas bir uzmanlık konusunun sürekli olarak politik malzeme olarak kullanılması her yıl lobilerin istismar meselesi haline getirilmesi halklar ve ülkeler arasındaki ilişkilerin normalleşmesini de engelliyor."

MEKTUBA HALEN CEVAP GELMEDİ

Türkiye olarak 1915'de yaşanmış olayların tarihçiler tarafından bütün boyutlarıyla incelenmesi ve gerçeğin açığa çıkarılmasını istediklerini tekrarlayan Erdoğan, 2005'de Ermenistan Cumhurbaşkanı'na yazdığı mektuba halen cevap gelmediğini vurguladı. Türkiye'nin "Ortak Tarih Komisyonu kurulması" yönündeki iyi niyetli önerilerinin karşılık bulmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Siyasetçilerin görevi geçmişi ön yargılarla yargılamak değil, geleceği barış üzerine kurmaktır. Kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere karşı barış ve sevgi fidanlarını yeşertmeye çalıştık" dedi.

ALDATILACAK ÜLKE DEĞİLİZ

1915 olayları üzerinden bir çok siyasetçinin oy kazanma yarışı içine girdiğini vurgulayan Erdoğan, "Tarihin tarihçilere bırakılmasını tekrar arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Konuyla ilgisi olmayan ülkelerin durumdan vazife çıkarmaktan vazgeçmesi ilişkilerin normalleşmesini sağlayacak, tarihi aydınlığa kavuşturacağı gibi barışa da zemin hazırlayacaktır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Obama'nın Başkan seçilmeden önce kampanya döneminde Ermeni seçmenlerine verdiği sözlere atıfta bulunarak, "Yapılan açıklamayı asla bizleri tatmin eden bir açıklama olarak görmü-yoruz. Bunu bu şekilde de kabul etmiyoruz. Ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bu açıklama sadece seçim meydanlarında verilmiş sözün adete yerine geti-rilmesi anlamında bir denge niteliği taşıyan bir açıklamadır" ifadelerini kullandı. "Biz her türlü ifadenin, söylemin adaletle yapılmasından yanayız. Yoksa basit bir seçim çıkarını sağlama ve yahut oyu garantiye alınmasından yana değiliz" diyerek Obama'yı eleştiren Erdoğan, "Ve Türkiye bu noktada el bebek gül bebek

okşanacak veya aldatılacak bir ülke de değildir. Bunu da söylemek zorundayız" diye konuştu.

 

Bu açıklama normalleşmeye ciddi zarar verir

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasıyla ilgili, 'Bu tür açıklamalar, Türkiye ile Ermenistan arasında Türkiye tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan normalleşme sürecine ciddi şekilde olumsuz etki yapmaktadır' dedi. Toptan, 2005 yılında Başbakan Erdoğan'ın 'Biz bütün arşivlerimizi açmaya hazırız' dediğini hatırlatarak, bu çağrıya kimseden bir cevap gelmediğini söyledi.

 

YANİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bostancıda silah ve patlama sesleri sürüyorÖnceki Haber

Bostancıda silah ve patlama sesleri sürü...

Aliyeve mesaj: Oyuna gelmeSonraki Haber

Aliyeve mesaj: Oyuna gelme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar