Doğru değilse vahim doğruysa daha vahim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğru değilse vahim doğruysa daha vahim
TBMM BÜROSU - ERHAN SEVEN / ANKARA Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi bitirme andıçı hazırlandığına ilişkin iddiaların üzerine kararlılıkla gideceklerini söyledi.
TBMM BÜROSU - ERHAN SEVEN / ANKARA
Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi bitirme andıçı hazırlandığına ilişkin iddiaların üzerine kararlılıkla gideceklerini söyledi. Taraf gazetesinde yer alan iddiaların her halükarda vahim olduğunu belirten Erdoğan, “Eğer bu iddialar gerçek dışıysa devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek, devletin kimi kurumlarını yıpratmak, bir tahrik ortamı oluşturmak gibi niyetler taşıyorsa, evet bu vahimdir. Eğer iddialar doğruysa mesele daha vahimdir” diye konuştu. Grup toplantısında konuşan Erdoğan, millet iradesini zayıflatmaya, yok saymaya niyetlemiş her türlü girişimin karşısında milleti ve temsilcilerini bulacağını ifade etti. Erdoğan şunları söyledi:

MİLLETE BEDEL ÖDETMEYİZ

“Geçmişte demokratik iradeye yönelen her teşebbüs; aslında milletimize yöneldi, hukuk sistemimize yöneldi. Kaybeden hep Türkiye oldu. Hep Türk milleti, milletimiz oldu. Ekonomide kaybettik, demokraside kaybettik, dış politikada kaybettik. Bu ülkenin itibarı, gücü ağırlığı zedelendi. Bu ülkeye tekrar bu bedeli ödetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur ve olamaz. Bizim üzerimize yüklenen ağır faturaları, ağır bedelleri, yeni nesillerin üzerine yüklemeye hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de olamaz.”

GENELKURMAY DUYARLI

“Doğrusu, Genelkurmay Başkanlığımız haberin çıktığı ilk andan itibaren sorumlu ve duyarlı bir tavır sergilemiştir. Tartışmaya konu olan belgenin sahte veya gerçek olduğunun askeri yargı tarafından en kısa zamanda ortaya çıkartılması için soruşturma talimatı verilmiş ve yapılan açıklamada konunun takipçisi olduklarını ifade etmişlerdir. Herkese düşen iddiaların soruşturulmasının araştırılmasının neticesini tabii ki beklemektir.”

ARAMIZDAKİ GÜVEN TAM

“Bu tür iddialar demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin saygınlığına gölge düşürmeye matuftur. Hiç kimse böyle bir cüret ve sorumsuzluk, sapkınlık içinde olamaz, olmamalıdır. Bu yüzden yargının titiz bir çalışma yürüterek, ivedi olarak kamuoyunu rahatlatacak sonuca ulaşması, tüm toplumumuzun beklentisidir. Yine hiç kimse, bu olayı ve süreci istismar ederek, kurumları birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Tüm kurumlarımız anayasal sisteme ve demokratik yapıya bağlıdır, bu konuda tam bir inanç içindedir. Kurumlar arasında güven bunalımı oluşturmaya dönük gayretler tüm Türkiye'ye zarar verir.

 

ANDICI KONUŞTULAR

Başbakan Erdoğan, Başbuğ'u Başbakanlık'ta kabul etti. Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen “AK Parti'yi ve Gülen cemaatini bitirme planı”nın sızmasından sonra yapılan görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Herhangi bir açıklama yapılmayan görüşmenin Erdoğan'ın isteği üzerine yapıldığı öğrenildi.

 

Geri adım atmayız

AK Parti'ye yönelik iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Erdoğan geri adım atmayacaklarını söyledi: “Parti olarak bunun takipçisi olacağız. Bunu ortada bırakamayız. Diğer partiler net bir duruş sergilemese de tek başına da kalsa demokrasiyi savunmak AK Parti'nin vazifesidir ve AK Parti bu vazifesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en küçük bir ricat sergilemeden ifa edecektir. İddiaların sonucu hangi yönde olursa olsun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Partiden suç duyurusuÖnceki Haber

AK Partiden suç duyurusu

Kart aidatlarının kalıcı olmasına tüketiciler tepkiliSonraki Haber

Kart aidatlarının kalıcı olmasına tüketi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar