Diyarbakır ziyaretinin diğer illere yaptığım gezilerden bir farkı yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır ziyaretinin diğer illere yaptığım gezilerden bir farkı yok
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, "Nasıl Türkiye'yi geziyorsam, nasıl bütün illerimizi ziyaret ediyorsam, aynı çerçeve içinde bir seyahat.

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, "Nasıl Türkiye'yi geziyorsam, nasıl bütün illerimizi ziyaret ediyorsam, aynı çerçeve içinde bir seyahat. Nasıl bütün şehirlere gittiğimde vilayet, belediye, garnizon, üniversite ziyaretleri yapıyorsam o çerçevede önem verdiğim bir şehir." dedi. TÜBİTAK tarafından 18 ayrı dalda ödüle layık görülen yılın bilim adamları ödülleri, dün Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından verilen bu ödüllerin özellikle Çankaya Köşkü'nde takdim edilmesini istediklerini, bilimsel çalışmalara devletin en büyük organının desteğini ortaya koymayı amaçladıklarını dile getirdi. Bilim alanında önemli mesafeler kat edilse de diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin geride kaldığının altını çizen Cumhurbaşkanı, bunun sebebi konusunda şu tespiti yaptı: "Kendimizi başkaları ile mukayese ettiğimizde daha çok mesafe almamız gerektiğine inanıyoruz ama bunu gerçekleştiremediğimizi de açıkça itiraf ediyoruz. Bunun sebebi enerjimizi biraz farklı yönlere harcamamızdır. Önceliklerimizi ciddi olarak tespit edemedik. Enerjimizi iç sürtüşmelerle çok fazla harcadık. İstikrardan uzak kaldık. İstikrarın olmadığı yerde uzun vadeli programlar, çalışmalar söz konusu olamaz."

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ise, 40 yılı aşkın süredir verilen bu ödüllerin bilim insanlarını teşvik etmek ve genç bilim insanlarına da örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Yetiş, son 5 yılda bilimsel çalışmalar ve Ar-Ge konularında önemli gelişmelere imza atıldığını da kaydederek, "2009 istatistiklerine göre ülkemizdeki Ar-Ge personel sayısı 74 bine ulaşmış durumdadır. Bu gelişmeler sonunda 2002 ve 2008 yılları arasında Türkiye OECD ülkeleri içinde Ar-Ge personelini en hızlı artıran ülkelerden biri olmuştur." ifadelerini kullandı.


Gül, Diyarbakır'da herkesi dinleyecek

Diyarbakır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı ziyarete hazırlanıyor. Valilik, emniyet ve büyükşehir belediyesi yoğun bir çalışma yürütüyor. Yarın sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelmesi beklenen Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de ziyaret edecek. Şehirdeki bazı sanayi tesislerini gezmesi beklenen Cumhurbaşkanı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı, cuma günü ise halkla direkt temas kuracak. Dağkapı'daki tarihi Nebi Camii'nde cuma namazı kılacak olan Abdullah Gül, çıkışta esnafı ziyaret ederek vatandaşları dinleyecek.

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretini sorunların çözümü konusunda bir şans olarak görüyor. STK'ların görüşleri özetle şöyle:

Galip Ensarioğlu (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanı): "Bölgenin sorunlarını masaya yatıracağız. Amacımız artık bölgede bir istikrarın oluşmasıdır."

Alaaddin Korkutata (Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği başkanı): "Kendilerine, demokratik açılımın bölgeye getirdikleri ve daha nelerin yapılması hususundaki görüşlerimizi aktaracağız. Yatırımcıların bölgeye çekilmesi birçok sorunu ortadan kaldıracaktır."

Fahrettin Akyıl (Diyarbakır Ticaret Borsası başkanı): "Şiddetin son bulması ve bölgede kalıcı bir huzur ortamının sağlanması için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da önemli görevler düşmektedir."

Vahdettin Bahadır (MÜSİAD Diyarbakır başkanı): "Özellikle bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının yanında ekonomik göstergelerin de iyiye gitmesi açısından mesajların verileceği kanaatini taşımaktayım." zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezaevinden çığlıkları yükseliyorÖnceki Haber

Cezaevinden çığlıkları yükseliyor

Şilanın yüzünü güldüren telefonSonraki Haber

Şilanın yüzünü güldüren telefon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar