Diyaloğa dahi tahammül yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyaloğa dahi tahammül yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kirli oyunların deşifre edilmeye başlandığını ifade ederek, "Türkiye'de yaşanan nedir, yaşanan normalleşmedir, kurumların görevini yapmasıdır, demokrasinin güçlenmesidir, kirli oyun ve senaryoların deşifre edilmesi, bunlara hukuk önünde hesap sorulmasıdır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kirli oyunların deşifre edilmeye başlandığını ifade ederek, "Türkiye'de yaşanan nedir, yaşanan normalleşmedir, kurumların görevini yapmasıdır, demokrasinin güçlenmesidir, kirli oyun ve senaryoların deşifre edilmesi, bunlara hukuk önünde hesap sorulmasıdır. Yaşananların demokrasi ve hukukun sözde değil özde hayata geçmesidir. Sistemin sağlıklı şekilde işlemesidir" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yaşanan sürecin yanlış lanse edildiğini ifade ederek, "Öyle bir lanse ediliyor ki, kurumlar çatışıyor, gerilim hat safhada, ölüyoruz bitiyoruz, tükeniyoruz, bölünüyoruz. Böyle bir havada kasıtlı bir karamsarlık pompalanıyor. Yaşananlar Türkiye'nin ne kadar lehine ise kopartılan fırtına Türkiye'nin o kadar aleyhinedir" diye konuştu.

BUNLAR DİYALOĞA BİLE TAHAMMÜLSÜZ

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kendisi ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesiyle ilgili eleştirilere değindi. Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanı; Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile haftalık olağan görüşmesini birlikte yapıyor, ortalık ayağa kalkıyor. Kurumlar arası kavgadan, çatışmadan bahsedenler, normal bir görüşmeye, normal bir diyaloğa bile tahammül edemiyor."

TAKSİTLE DEMOKRASİ OLMAZ

Türkiye'nin artık birilerinin menfaatine göre keyfine göre değil, milletinin menfaatine göre yol alacağını vurgulayan Erdoğan, "Hak ve özgürlüklere ulufe gözüyle bakılamaz. Taksit taksit demokrasi anlayışı çağdışıdır. Birileri 21. yüzyılda dünyanın geldiği bu noktada demokrasi taksit taksit gelişsin istiyor" dedi.

ANAYASA İÇİN MİLLETE GİDECEĞİZ

Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara değinen Başbakan Erdoğan, "Bakın anayasayla ilgili ne düşündüğümüz belli olmadan bu mini paket mi derseniz ne derseniz deyin daha ortaya çıkmadan asla görüşmeyiz, öbürü kalkıyor asla görüşmeyiz. Bu nasıl demokrasi? Hani uzlaşma diyordun hani uzlaşmacıydın ya, daha ortada bir şey yokken ne bu kin ne bu nefret. E işte biz diyoruz ki sizinle bu iş olmaz, o zaman biz sahibine gidiyoruz. Siz vekilsiniz, asıl millet millete gidiyoruz. Biz Türkiye'ye yeni bedeller ödetmeyecek, bedel ödetmek isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz. Kuru gürültüye pabuç bırakmayacağız, puslu havadan nemalanmaya çalışanlara da izin vermeyiz" dedi.

MİLLETİN SOFRASINDAYIZ

Erdoğan, muhalefetin 'hesap vermeden kaçmak istiyorlar' şeklinde söylemlerine, "Son günlerde tutturmuşlar 'bunlar kavga çıkaracak hesap ödemekten kaçacaklar' diyor, işte muhalefetin göremediği ve hiç bir zaman da göremeyeceği şu biz milletin sofrasındayız. O sofrada da hizmetkarız, biz milletten başka hiç kimseye hesap ödemeyiz, hiç kimsenin de hesap ödettirmesine izin vermeyiz" diye karşılık verdi.

CİĞERİ MUHALEFETE TESLİM ETMEDİ

CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Kediye ciğer emanet edilmez' sözlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Millet en kutsal değerini kime emanet edeceğini partimizi kurduğumuz andan itibaren 16 ay sonra bildi ve bize emanet etti. Cumhuriyetten daha eskiyiz diyenler ey ana muhalefet çok partili siyasi dönemde bir kere tek başına bu ülkede iktidar olabildiniz mi? Allah aşkına bir siyasetçi, milletin oyuyla parlamentoya gelmiş bir siyasi parti için kapatma noktasında kampanya yürütür mü? Bunlar yürütür. Siyasete demokrasiye milli iradeye kedi ciğer mantığıyla bakanların müzmin muhalifliği ne kadar özümsedikleri, bu anlayışla bir kez daha ortaya çıkıyor. Evet kediye ciğer emanet edilmez. İşte onun için size bu millet iktidarı emanet etmiyor."

 

Eleştiriye değil abartıya karşıyım

Gazete patronları ve yazarlara yönelik eleştirilerin açıklık getiren Başbakan Erdoğan, "Geçen hafta medya patronlarına yönelik sözlerim çok farklı değerlendirildi. Ben o patronlara 'şu yazarını beğenmiyorum onu at' demedim. Benim söylediğim şu: Bu patronlar bizi ziyaret ederdi. Bize 'Gerilim istemiyoruz kavga istemiyoruz, istikrar istiyoruz. İstikrar sayesinde işlerimiz de iyi gidiyor. Tansiyonu düşürmek istiyoruz diye gerilimden gürültüden şikayet ederler.' Ben de her defasında kendilerine şunu söylüyorum, 'Bunu bana değil, lütfen her şeyi her konuyu bir gerilim bahanesi gibi takdim eden kendi gazetelerinizin yöneticilerine, yazarlarına, sunucularına söyleyin. En küçük bir olumsuzluğu şok şok şok diye abarta abarta döndüre döndüre evire çevire veren, millete durmadan karamsarlık pompalayan kendi adamlarınıza söyleyin diyorum'. O zaman da 'haklısınız ama biz bunlara sözümüzü geçiremiyoruz diyorlar'. Bugüne kadar hiçbir basın patronu kalkıp da bana şu yazarını at demiştir diyemez. O denli aşağılık oyunların içine girmem. O denli aşağılık hesapların içine girmem. Ben kalkıp da şunu at benimkini al demiyorum ki. Ortaya çıkan üründen memnun değilseniz o sizin sorumluluğunuz" diye konuştu.

 

Kıbrıs'tan asker çekebiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıslı Türk ve Rum gazetecilere verdiği mülakatta, Kıbrıs'tan bir süre sonra asker çekilebileceğini söyledi. Erdoğan, "Ancak eğer bize askerin şimdi gitmesi gerektiği söylenirse orada dururuz" diye konuştu..

Görüşmeye, KKTC'den Yenidüzen gazetesi yazarı Aysu Basri ve Haberdar gazetesi yazarı Hasan Hastürer, Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Politis ve Yunanistan'da yayımlanan Elefterotipiya gazetelerini temsilen Makarios Drusiotis, Alithia gazetesini temsilen Katherina İliadi ve Cyprus Mail gazetesini temsilen Stefanos Evripidu katıldı. Toplantıda, Güney Kıbrıs-AB Müzakere Grubu Başkanı Takis Hacidimitriu ile EDİ Partisi Başkanı Praksula Andoniadu da yer aldı.

Erdoğan, adadan asker çekilmesiyle ilgili olarak, "Askerin geri çekilmesi konusunda ise daha önce konuşmuştuk. Daha önce de söylediğimiz gibi, bir süre sonra asker geri çekilebilir. Ancak eğer bize askerin şimdi gitmesi gerektiği söylenirse orada dururuz" dedi. İki tarafın özgür iradesiyle bulunacak bir çözüme saygı göstereceklerini ve bu sonucun başarılması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sonuca ulaşılması için en iyi yol bu formüldür. Biz olumluyuz, bir çözüm için buradayız, bir sonuca ulaşılması yönünde yardım etmek için buradayız ve bunu yapmaya çalışmayı sürdüreceğiz. Çok zaman kaybedildi. Bu kadar zaman kaybedilmesinin yazık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

 

Siyasi intikam peşinde değiliz

 

Türkiye'nin bugün AK Parti ile yaşadığı gelişim ve dönüşüm on yılardır milletin hasretini çektiği özlemini duyduğu değişim ve dönüşümü yaşadığını dile getiren Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz siyasi intikam peşinde değiliz, hukuk devletinde hukukun üstün olduğu sistemlerde kan davası yoktur, şahsi ya da siyasi öç alma hırsı asla söz konusu olamaz. Ortada işlenmiş bir suç varsa bağımsız mahkemelerde bu görüşülür karara bağlanır. Eğer hukuk yerini buluyorsa yargı kararlarını veriyorsa maşeri vicdan millettir. Burada şahit olduğumuz manzara demokratik bir ülkede olması gerekenlerden ibarettir."

 

Hayır çıkarsa da erken seçim yok

Halkoylaması çalışmalarının gündeme gelmesiyle birlikte muhalefetin erken seçim beklentisi içine girdiğini anlatan Erdoğan, "Bizden başka şeyler bekliyorlar. Boşuna beklemeyin. Bize verilen yetki neyse biz bunu sonuna kadar işletiriz. Bir halkoylamasına gidilecek olursa halkoyuna sunulan metin eğer kabul görmezse iktidar erken seçime gitmesi gerekir bazıları bunu yayıyor. Senin halkoyu kültürün oluşmamışsa ben ne yapayım" diye konuştu.

yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yahudiler tasarıya 7’de 7 onay verecekÖnceki Haber

Yahudiler tasarıya 7’de 7 onay verecek

Yenikapıya müze istasyonSonraki Haber

Yenikapıya müze istasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar