Dev gibi ilerliyorlar: 65-56

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dev gibi ilerliyorlar: 65-56
 2010 Dünya Basketbol Şampi-yonası'nın ikinci gününde Türkiye, C Grubu'nda Rusya'ı 65-56 yenerek liderliğini devam ettirdi.

 

2010 Dünya Basketbol Şampi-yonası'nın ikinci gününde Türkiye, C Grubu'nda Rusya'ı 65-56 yenerek liderliğini devam ettirdi. A Milli Basketbol Takımı'mız, bir günlük aranın ardından yarın saat 21.00'de Yunanistan ile oynayacak.

Mücadelenin ilk hücumlarından her iki takım boş döndü. Milliler, Hidayet ile dışarıdan sayı şansı bulamazken, Rusya alan savunmasında etkili oldu. İlk basketi, Sergey Monya üçüncü dakikada attı. İlk periyotta özellikle hücumlarda sıkıntı yaşayan Milliler, Ersan ve Ömer'in dış şutlarıyla skorda dengeyi sağladı: 14-14. Daha sonra alan savunmasına dönen Türkiye'de Hidayet, skora katkı sağlayamadı. İlk çeyreği 16-15 önde tamamlayan Ay-Yıldızlılarda Ersan'ın her bölgeden kazandırdığı sayılar skor avantajını getirdi: 18-15. Skora katkıda Ender Aslan da devreye girince sayı farkı bir anda 9 sayıya yükseldi: 25-16. Taraftarın da desteğiyle devleşen Türkiye, soyunma odasına 33-22 üstün gitti.

İkinci devrede Milliler hücumlardan boş dönünce Rusya, sayı farkını kapattı: 33-28. Buna karşın 3. çeyreği Kerem'in attığı son saniye basketiyle 48-37 önde tamamlayan Türkiye'de final bölümünde Hidayet Türkoğlu sahneye çıktı. Son 5 dakikaya 57-46 önde giren Milliler, salondan 65-56 galip ayrılmasını bildi. Ay-Yıldızlıların galibiyetinde mücadele boyunca susmayan ve tezahüratlarıyla Ankara Arena'yı inleten basketbolseverlerin desteği büyük rol oynadı.

 

BAŞBAKAN DA TRİBÜNDE. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeminde olmamasına rağmen sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Türkiye-Rusya maçını izlemeye geldi. Başbakan, karşılaşmayı eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte takip etti. Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, GSG Müdürü Yunus Akgül ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de aynı locadaydı.

DEVLER'E BÜYÜK DESTEK. Ankaralı basketbolseverler A Milli Basketbol Takımı'mızı, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ikinci gününde Rusya ile oynadığı maçta da yalnız bırakmadı. Turnuvanın dünkü ilk iki karşılaşmasında tribünlerde yer yer boşluklar gözlenen Ankara Spor Salonu, Türkiye-Rusya mücadelesinden önce ilk günde olduğu gibi tamamen doldu. Taraftarlar, 12 Dev Adam'ı coşkuyla destekledi.

TANJEVİÇ OYUNDAN MEMNUN. A Milli Basketbol Takımı'mızın Antrenörü Bogdan Tanjeviç, takım olarak hem alan hem de bireysel savunmayı çok iyi yaptıklarını söyledi. Takım oyununu da çok iyi oynadıklarını belirten Tanjeviç, Fildişi Sahili'ni yendikleri mücadelenin ardından olduğu gibi taraftarları tebrik etti. Milli basketbolcu Sinan Güler, "Büyük bir enerjiyle oynadık. Savunmayı maç genelinde ihmal etmedik." şeklinde konuştu.

[maçın analizi]

Kırılma noktası: Alan savunması Rusları kilitledi Maça iyi başlayan A Milli Takım'ımız, 8. dakikada alan savunmasına dönünce Ruslar potayı bile görmekte zorlandı. Ömer Aşık ve Semih gibi uzunların blok tehdidiyle alan savunmasını oturtan Devlerimiz, Rusya'yı bu sayede 56 sayıda tuttu.

Maçın adamı: Hidayet Türkoğlu öldürücü darbeyi indirdi Sakatlığı sebebiyle kamp döneminde arkadaşlarından uzak kalan ve takım ritmine ayak uyduramayan Hidayet dün ilk sayısına 29. dakikada ulaştı. Son periyotta ise Milli Takım'ın attığı 17 sayının 12'sine imzasını koyarak Rusya'ya öldürücü darbeyi indirdi.

Hayal kırıklığı: Anton Ponkrashov ekmeğimize yağ sürdü. Rus basketbolunun büyük umut bağladığı genç guardı Anton Ponkrashov dün adeta savunmamız karşısında eridi. Önceki gün, Porto Riko karşısında 11 asistle oynayan genç oyuncu, dün gece 29 dakikada sadece 3 asist ve 2 sayı üretebildi.

Maçın sayısı: Ay-Yıldızlılar rakibe sayı attırmadı. Savunma temelli bir oyun anlayışına sahip olan A Milli Basketbol Takımı'mız, Fildişi'nden sonra Rusya'ya karşı da potasını adeta sayıya kapattı. Maç boyunca yüzde 51'lik bir pota dibi isabeti bulan Tanjeviç ve öğrencileri, Rusları aynı bölgede yüzde 28'de tuttu. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençler referanduma destek için yürüdüÖnceki Haber

Gençler referanduma destek için yürüdü

Hükümet kesenin ağzını açtı; en düşük memur maaşı 167 lira artacakSonraki Haber

Hükümet kesenin ağzını açtı; en düşük me...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar