Dadaşlardan mesaj: Gönlümüz de açık kepenklerimiz de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dadaşlardan mesaj: Gönlümüz de açık kepenklerimiz de
 Doğu ve Güneydoğu gezisini sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Erzurum'da moral buldu.

 Doğu ve Güneydoğu gezisini sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Erzurum'da moral buldu. Gar Meydanı'nı dolduran on binler, duygularını pankartlara yansıttı. 
 
Başbakan, ilgiden duyduğu memnuniyeti, "Yiğit, mert Dadaşların arasında bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Burada 100 bine yakın insan toplanmışsa bunun bir anlamı var." sözleriyle dile getirdi. Esnafın meydana astığı "Kepenklerimiz de açık, kapılarımız da açık, gönüllerimiz de açık" yazılı dev afiş ise Erdoğan'ı duygulandırdı: "Bu ifadeler bana çok anlamlı geldi. Siz kepenklerinizi, kapılarınızı, gönüllerini açık tuttunuz. İnşallah bu açıklık ilelebet açık kalır." Dadaşların bir başka ilginç pankartı ise son günlerdeki polemiğe gönderme yaptı: "Ne Obama'sın ne Bush'sun, sen Allah'ın bir lütfusun Sayın Başbakan'ım."

Başbakan Erdoğan, Gar Meydanı'ndaki konuşmasında gerilim ve kavganın tarafı olmayacaklarını söyledi. Kalabalığa "Karşımda ne görüyorum biliyor musunuz? 780 bin kilometrekareyi görüyorum. 70 milyonu görüyorum. Ben şu anda karşımda Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sı, Boşnak'ıyla milletimi görüyorum." diye seslenen Erdoğan, şu mesajları verdi: "Burada ayrım yok, farklı bakış yok. Burada tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devletiz. Bu yola böyle girdik, böyle yürüyeceğiz. Zaten bu dili anlayanlar inanıyorum ki bu ülkede milli birlikten, beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bunun dışında asla. Bu inançla, bu kararlılıkla bu yolculuk devam edecek."

Erdoğan, bu sırada meydandan yükselen "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin." sloganlarına, "O beyefendiye cevap verecek cevabımız yok. Yolcu yolunda gerek, biz işimize bakalım, o hakaret etmeye, o saygısızlığa devam etsin." karşılığını verdi. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini belirten Erdoğan, zenginliğin ve makamın geçiciliğine vurgu yaptı. Erdoğan, "Makam dediğin nedir ki? Bugün var, yarın yok. İstediğin kadar zengin ol, trilyoner ol gömecekler o mezara. Ve gömerken de bu Türkiye'nin 1 numaralı zengini demeyecekler, 'er kişi niyetine' diyecekler. Orada bir ayrım var mı? Mezarını bile boyuna göre kazacaklar. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili diye diyecekler mi? Hayır, er kişi niyetine. Öyleyse bu hava atmak nedir? Bu afra tafra nedir? Onun için bize tevazu, mütevazı olmak yakışır, asla gurur değil." ifadelerini kullandı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölümünün 70. yılında Atatürk saygıyla anıldıÖnceki Haber

Ölümünün 70. yılında Atatürk saygıyla an...

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUNSonraki Haber

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar