Cindoruk kıratı şaha kaldırmaya döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cindoruk kıratı şaha kaldırmaya döndü
 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan eski siyasetçi Hüsamettin Cindoruk, " Genel Başkan Süleyman Soylu seçimlerden sonra aday olmayacağını açıkladı.

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan eski siyasetçi Hüsamettin Cindoruk, " Genel Başkan Süleyman Soylu seçimlerden sonra aday olmayacağını açıkladı. Ben de arkadaşlarımın telkiniyle aday olmaya karar verdim. Demokrat Parti benim çocukluğumun partisidir. Bu bir iktidar partisidir. Aradığımız nedir? Merkezdeki siyasi boşluğu var. Siyasette bir denge partisine ihtiyaç var. Merkezde birliği Allahın izniyle sağlayacağız." diyerek adaylığını açıkladı. Cindoruk ayrıca  "Siyasetin gençlere ihtiyacı var. Ben de gencim" dedi.

Hüsamettin Cindoruk konuşmasında başlıca şunları söyledi:

- Birbirinden değerli genç arkadaşlarımızı bu dönemde yeniden siyasete getireceğiz. Daha fazlasını isteyeceğiz.

— Brikimle, tecrübeyle, genç neslin birilikte hareket etmesi halinde o siyasetin başarıya uğramama gibi bir durum söz konusu olamaz.

— Bir ülkede ekonominin iyi olması tek başına yeterli değildir. Ekonomi devlet siyasetinin sadece bir bölümüdür. O bölüm zaman zaman iyi olur. Zamanla kötü olur.

— Sadece ekonomiye endeksli siyaset bence başarılı olamaz.

— İktidarlar siyasette bir takım yenilikler yapma zorundadır. Yeni dönemde de biz, siyaseti sadece muhalefet olarak görmeyeceğiz. İyiye iyi, doğruya doğru, eğriye eğri diyeceğiz.

— Bir muhalefet partisi değil, gelecek iktidar partisi olmayı kurmaya çalışacağız.   Üretken bir siyaset yapacağız.

— Türkiye’nin birliği konusunda tartışmalara başlamıştır. Hem de Meclisimizden bazı milletvekilleri, Türkiye'de belediye seçimlerini bir kadro seçimine dönüştürmeye çalışıyorlar.

— Türkiye’yi bölgelere ayırıyorlar. O bölgelere ayırma bir federal devlet kurma anlamına gelir mi gelmez mi, kimsenin günahını almak istemiyorum.  Ama bir şey söylüyorum; Belediye seçimleri ile Türkiye'nin haritasını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.

— Türkiye’de son zamanlarda, her alanda bir ayırışım, tehlikeli noktaya gelmiştir. Dinde, siyasette, ırkta, devlet imkanlarının dağıtılmasında, belediyecilikte ayrıcalıklar ve ayrışımlar, Türkiye'yi bölmek isteyenlere bu sözleri söyleme cesaretini vermiştir.

— Demokrat Parti bunları yapmayacak. Bundan sonra geçmişte olduğu gibi uzlaşmayı arayacak. Köprü görevi görecek.

— En değerli kurumlarımız olan adalet kurumlarında, anayasa mahkemelerinde bile bu ayrışımı görüyoruz.

— 50 yıllık hukukçu olarak söylüyorum; Organize suç örgütü olur ama organize savcı olmaz. Organize mahkeme olmaz.

— Bizim geçmiş hayatımızda dönem dönem siyasi hatalar olmuştur. Ama bu siyasi hataların hiçbiri, devletimizi bölmeye, cumhuriyetimizi yıkmaya yeterli olmamıştır.

— Cumhuriyetin yeni dış politikalara ihtiyacı yok. Cumhuriyetin temel dış politikası olan, "yurtta ve dünyada barış politikasına" uygun bir dış politikayı yürütmemiz gerekir. Türkiye'nin en güçlü kurumlarından birisi olan, bu başarıyı sağlayan dışişleri bakanlığıdır. Dışişleri bakanlığımızın değerli arşivine, değerli yöneticilerine ve temsilcilerine saygı duyuyorum. Onlar Monşer değil kardeşlerimizdir.

HABER7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtte askeri birliğe saldırı: 1 asker şehitÖnceki Haber

Siirtte askeri birliğe saldırı: 1 asker...

Maske satışlarında patlamaSonraki Haber

Maske satışlarında patlama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar