CHP’de Bizans Oyunları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de Bizans Oyunları
Kılıçdaroğlu’nun en büyük rakibi Muharrem İnce, “Bir CHP’linin Külliye’ye giderek Erdoğan ile görüştüğü” iddiasını “Bizans oyunları” olarak niteledi.

Kirli bir kaset komplosuyla CHP’nin başına geçirilen Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak için aynı karanlık odakların eline verdiği senaryoyu sahneledi. CHP yönetiminin partideki mezhepçi kliğin de desteğiyle olası rakiplerini egale etmek adına kurguladıkları kumpas kendi ellerinde patlayarak ayaklarına dolandı. Kulaklarına üflenen sufleleri, siyasi ikballerinin teminatı olarak görenlerin kurduğu politik operasyon, bumerang gibi sahiplerine geri döndü.

Pensilvanya yörüngesinde

AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Kılıçdaroğlu ve ekibinin dış güçlerin gözdesi olduğunu belirterek, “Sayın Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı görevini bırakmasını sağlayan ve Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasını sağlayan güç şimdi de Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sağlama almak için ona karşı oluşan tüm tehditleri yok etmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu’nu o koltuğa oturtanlar o koltukta kalmasını istiyorlar. Çünkü halen kendileri için işlevsel bir araç olarak görüyorlar. CHP Pensilvanya’ya teslim olmuş bir partidir” ifadelerini kullandı. CHP’nin kaynayan bir kazan olduğunu kaydeden Metiner, “CHP içinde hem FETÖ’nün hem PKK’nın siyasi ayakları var. Dikkat ederseniz hem Pensilvanya’nın hem de terör örgütünün desteklediği tek parti CHP. CHP’nin de Türkiye’de ittifak yaptığı en önemli parti PKK’nın siyasi partisi olan HDP. Kılıçdaroğlu CHP’si ile ulusalcı CHP farklılaşarak iki ayrı eğilim olarak varlığını sürdüreceğe benziyor” dedi.

Ulusalcı cenah tasfiye ediliyor

Siyaset Bilimci Ferhat Çakır, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yörüngesindeki kliğin, ulusalcı cenahı sindirmek için düğmeye bastığı bir operasyondu. Ters tepti. Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına getiren üst akıl, Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sağlama alma derdinde. CHP hep karışıktı, ama ilk defa karışıklık ve koltuk oyunları bu denli kamuoyunun gündemine yansıdı” şeklinde konuştu. CHP’deki ulusalcı kesimin sindirilmek istendiğini kaydeden Çakır, “Partideki Atatürkçü kanat tasfiye ediliyor. Normalde kumpasın düğmesine basıldığında çok yayılacağını düşünmediler. Sadece hedeflenilen ismin yıpranması öngörüyorlardı. Bu şekilde olmadı. CHP müthiş bir muhalefet metal yorgunluğu yaşıyor. Bu adamlarda bir iktidar tutkusu yok. Koltuk derdi var” dedi.

 

yeniakit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlattıÖnceki Haber

Öğretmeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlatt...

ESSE MODA AYDINLATMA SAYIN BARIŞ YILMAZ İLE SÖYLEŞİSonraki Haber

ESSE MODA AYDINLATMA SAYIN BARIŞ YILMAZ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar