Birecik Belediyesine kaleşnikoflu saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birecik Belediyesine kaleşnikoflu saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediyeye giren saldırgan güvenlik güçlerinin iknası sonucu teslim oldu.
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediyeye giren saldırgan güvenlik güçlerinin iknası sonucu teslim oldu. Alınan bilgiye göre, belediyede geçici işçi olan ve 29 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından işine son verildiği iddia edilen İ.Ş, güvenlik güçlerinin iknası sonucu etkisiz hale getirildi. Belediye binasından çıkarılan zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

1 KİŞİ ÖLDÜ 3 KİŞİ YARALANDI

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediyeye giren bir kişinin düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, belediyede geçici işçi olan ve 29 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından işine son verildiği iddia edilen 40 yaşlarındaki İ.Ş'nin düzenlediği saldırı sırasında binanın içerisinde bulunan ve adı henüz öğrenilemeyen bir kişi öldü. Vahit İtekleşen, Mehmet Ali İncedağ ve Ali Kankaya adlı işçilerin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar, arkadaşları tarafından dışarıya çıkarıldıktan sonra ambulansla Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BELEDİYE BAŞKANI PENCEREDEN KAÇTI

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, uzun namlulu silahla belediye binasına giren kişinin makam odasına kadar çıktığını belirterek, ''Saldırgan makam odama kadar girdi, bana ateş etmeye çalıştı, yanımdaki bir kişi yaralandı'' dedi.

Pınarbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun namlulu silahla belediye binasına giren bir kişi rastgele ateş açtığını belirtti.

Belediyenin güvenlik ve koruma olmadığı için saldırganın rahatlıkla belediye binasına girebildiğini belirten Pınarbaşı, saldırganın, belediyede çalışan ve görev değişikliği yapılan bir işçi olduğunu bildirdi.

Pınarbaşı, makam odasının belediye binasının ikinci katında olduğunu ifade ederek, ''Belediye binasına giren saldırgan rastgele ateş açtıktan sonra, benim makam odama kadar girdi. Ben makam odasındaydım, saldırgan bana da silahını yöneltti ve ateş etti. O sırada yanımda bulunan kişi olaya müdahale edince, makam odasındaki kişi yaralandı'' dedi.

TESLİM OLAN SALDIRGANA LİNÇ GİRİŞİMİ

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediye binasına girerek etrafa kurşun yağdıran saldırganın isminin İsmail Şener olduğu belirlendi. Saldırıda ölen kişinin ise adının Ahmet Açıkbaş olduğu belirtildi. Polise teslim olan saldırgana vatandaşlar linç girişiminde bulundu.

Saldırının işten çıkartılma sebebiyle yapıldığı öne sürülüyor. Ancak 29 Mart seçimi ile göreve gelen yeni belediye başkanı Faruk Pınarbaşı, bu iddianın doğru olmadığını, şahsın sadece çalıştığı birimin değiştirildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın da bina içinde bulunduğu esnada gerçekleşen saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan birinin daha hayati tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor.

Olay yerine polis panzerlerinin yanı sıra askeri birlikler de sevk edildi. Güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu teslim olan zanlının, polis panzerine bindirilmesi esnasında çevredeki halk linç girişiminde bulundu. Polis, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş etmek zorunda kaldı.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizaltıda patlama: 1i yüzbaşı 2 yaralıÖnceki Haber

Denizaltıda patlama: 1i yüzbaşı 2 yaralı

Dikkat İstanbulda sağanak yağış bekleniyorSonraki Haber

Dikkat İstanbulda sağanak yağış bekleniy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar