Bilge köyünde 15 eksikle buruk ders başı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilge köyünde 15 eksikle buruk ders başı
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünün çocukları bir hafta aradan sonra okullarına döndü.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünün çocukları bir hafta aradan sonra okullarına döndü. Geçen hafta 6'sı çocuk 44 kişinin öldüğü kanlı saldırının ardından eğitime ara verilen Bilge Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenciler derslere buruk başladı. Yapılan törene katliamda hayatını kaybeden 2. sınıf öğrencisi Ayşe Çelebi ile olayın failleri oldukları gerekçesiyle aileleri köyden göç etmek zorunda kalan 14 öğrenci katılamadı. Öğrenciler, öğretmen Sadık Bulut nezaretinde İstiklal Marşı okuduktan sonra dersliğe alındı. Daha önce 40 çocuğun eğitim gördüğü okulda 25 öğrenci dersbaşı yaptı. Afet Koordinasyonu Okul Sorumlusu ve Psikoloji Danışmanı Osman Çakır, okulun eğitime açılması için 3 gündür yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi. Okul eğitime başlamadan önce boyanırken, bir dersliği ana sınıfına dönüştürüldü. Okul öncesi 15 çocuk psikologlar eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı.

Köy ilköğretim okulu, eğitime başlamadan önce boyandı. Okula 4 adet bilgisayar alındı. Ayrıca yeni eğitim ekipmanları sınıflara yerleştirildi. İlkokul 3., 4. ve 5. sınıftaki 25 öğrenciye yeni masa ve kırtasiye yardımı ile giysi yardımı yapıldı. Afet Koordinasyonu Okul Sorumlusu ve Psikoloji Danışmanı Osman Çakır, okulun eğitime açılması için 3 gündür yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi. Çakır, şunları dile getirdi: "İlk etapta acil müdahale eyleminin artık kurumsal anlama geçmesi için çalışmalarımızı anaokul oluşturarak sürdürmek istedik. Köydeki vatandaşlarımız çadırdan ziyade hijyenik açıdan okul ortamında bulunmasını istediler. Mardin Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi olarak özverili çalışma gerçekleştiriliyor. Buradaki eğitim verdiğimiz çadırımız da duracak. Çocuklar okuldan sonra çadırda etüt yapacak."

Bilge köyündeki öğrencilere komşu Sultan köyü öğrencilerinden destek geldi. Köye 8 kilometre uzaklıktaki Sultan Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile dün sabah köye gelerek, okulun temizliğine yardım ettiler. Sultan Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uygundağ, Bilge köyündeki 18 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında kendi okullarında öğrenim gördüğünü belirterek, "Çocuklarımızla buradaki öğrencilere moral ve destek vermek için geldik. Okulun temizliğine çocuklarımız katkıda bulundu." ifadelerini kullandı.

MÜFTÜDEN, İMAMIN AİLESİNE ZİYARET

Mardin'in Mazıdağı Müftüsü Selahattin Yılmaz, saldırıda hayatını kaybeden imam Hacı Kazım Ozan'ın ailesine taziye ziyareti için Ankara'nın Beypazarı ilçesine gitti. Yılmaz, beraberinde Ozan'a ait bazı özel eşyaları da götürdü.

Anasınıfı oluşturuldu

Bilge Köyü İlköğretim Okulu'nun bir dersliği anasınıfına dönüştürüldü. Okulöncesi 15 çocuk, psikologlar ve ana sınıfı öğretmenleri eşliğinde okulda çeşitli oyunlar oynadı. Anasınıfında, yetim kalan çocukların yaptığı resimler ve boyama figürleri okulun duvarına asıldı.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tapulu dairelere Deli Dumrul vergisiÖnceki Haber

Tapulu dairelere Deli Dumrul vergisi

Hakkaride mayın patladı: 1 şehit 2 yaralıSonraki Haber

Hakkaride mayın patladı: 1 şehit 2 yaral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar