Beşiktaş, Holosko ve Tello ile ses verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş, Holosko ve Tello ile ses verdi
Siyah-Beyazlı futbolcular ancak 4.

Siyah-Beyazlı futbolcular ancak 4. haftada (Gaziantepspor'la) İnönü'de taraftarının gücünü arkasında hissedebilecek. Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray'la oynadığı maçta Fenerbahçe'ye karşı taraftarının yaptığı çirkin tezahürat nedeniyle federasyondan bir maç ceza almıştı.

Bu tür seyircisiz oynama cezalarında amaç, evsahibi takıma ceza vermek mi, yoksa futbolu baltalamak mı? O zaman rakip takımın suçu nedir, diye sorgulamak gerekiyor. Şayet statlarda çirkin tezahürat varsa bunu önlemenin yolu kulüplere can acıtıcı cezalar kesmekten geçiyor. İşte o zaman her kulüp yönetimi, taraftarına sahip çıkmak zorunda kalacaktır. Aksi takdirde iş "seyircisiz maç para cezasından daha evladır"a dönecektir. Futbolun ana merkezinde oyuncular varsa onu ayakta tutan da taraftarlardır. 90 dakika sonunda iki takıma da birer puan verilse "seyircisiz maçın ürünü" şeklinde yorum yapıp üstünü kapatacağız. Beşiktaş-Antalyaspor maçının ilk 45 dakikası işte böyleydi.

Tam bir beraberlik mücadelesi vardı sahada. Siyah-Beyazlı takımın artısı olarak gözüken Nihat Kahveci de Antalyaspor defansı arasında sıkışıp kaldı. İki takım adına yazabileceğimiz iki organize ataktan başka bir şey yoktu. Konuk takım 25'te Fatih-Balili-Veysel üçlüsüyle yaptığı paslaşmada golün ışığını yaktı ama devamı gelmedi. Beşiktaş'ın buna karşılığı 33'te oldu. Erhan-Bobo-Nobre işbirliğinde kaleci Ömer şanslıydı. Nobre'nin kafa vuruşu tecrübeli kalecinin yüzünden dönünce skor değişmedi. Futbol adına maçın 2. bölümünde de değişen fazla bir şey yoktu. 68'de Tello'nun orta sahadan getirdiği top direğin dibinden auta çıkarken Siyah-Beyazlı takımın da baskısı arttı. 73'te Uğur'un ortaladığı, Nihat'ın ceza sahasına indirdiği topta oyuna sonradan giren Filip Holosko tabelayı değiştirdi: 1-0. 78'de Beşiktaş'ın en iyi ismi Tello serbest vuruştan skoru 2-0 yaptı. Kartal, seyircisiz maçı 2. yarı zor da olsa aldı.

Denizli: Bobo, burada olmaktan mutlu

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle seyircisinden yoksun çıktığı maçta Antalyaspor'u 2-0 devirmesi yüzleri güldürdü. Ligde ilk galibiyetini alan Siyah-Beyazlı takımda Teknik Direktör Mustafa Denizli, şampiyon takımın ilk maçında tribünlerde seyircisinin olmamasını dramatik olarak ifade etti. Tecrübeli teknik adam, "Sıkıntıyı her türlü yaşadık. İlk maçımızı da seyircili oynadık diyemeyiz. Bu şartlar altında 3 puan çok önemli ve net bir galibiyet aldık." dedi. Denizli, Bobo'nun önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Bobo'nun kafası rahat. Yönetim de Bobo'yu bırakmak istemedi. Bobo da bizimle olmaktan dolayı mutlu." diye konuştu. Kartal'ın Ankaraspor'dan transfer ettiği Erhan Güven de, Beşiktaş'ın şampiyon olacağını söyledi.

Beşiktaş, Kızılay'ı sırtında taşıdı!

Beşiktaş, bu sezon aldığı bir kararla Türk Kızılayı'nın reklamını ücretsiz olarak formasında taşımak istemiş, Futbol Federasyonu'na bu doğrultuda izin talebinde bulunmuştu. Dün yapılan görüşmelerin ardından gerekli izinler alındı ve Siyah-Beyazlı takım, 17 Ağustos depreminin yıldönümüne denk gelen anlamlı bir günde Türk Kızılayı'nın reklamının bulunduğu formalarla Antalyaspor karşısında mücadele etti. Kızılay'ın reklamı formaların sırt kısmında yer aldı. Karışlaşma öncesi her iki takım futbolcuları orta yuvarlakta toplanarak 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına saygı duruşunda bulundu.

İbrahim Üzülmez, resmen kaptan oldu

Geçen sezon başı Avusturya kampında İbrahim Toraman ile kavga ettikten sonra pazubendi alınan İbrahim Üzülmez, bir yıl aradan sonra takımın başında yeniden sahaya kaptan olarak çıktı. Geçen sezonun son maçında Mustafa Denizli'nin isteğiyle bandı takan Üzülmez, resmen kaptanlık görevine yeniden getirildi. Ayrıca Nihat Kahveci 8 yıl aradan sonra Beşiktaş formasıyla yeniden İnönü Stadı'na çıktı. Öte yandan takımlarının ceza almasına sebep olan Siyah-Beyazlı taraftarlar, stada giremeyince yıllardır 'Beleştepe' diye tabir edilen ve sahanın bir bölümünün göründüğü mevkiden takımlarının karşılaşmasını izledi ve buradan tezahüratlarda bulundu.

MAÇIN ANALİZİ

Kırılma noktası

Denizli'nin yanlış hamlesi galibiyeti getirdi! Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin 66. dakikada yaptığı iki değişiklik, oyunun gidişatını da değiştirdi. Sahada dökülen Bobo yerine takımın hücum yükünü çeken Nobre'yi dışarı alan Denizli, Holosko ve Uğur'u oyuna sokarak doğruyu buldu.

Maçın adamı

Hem takımı yönetti hem golü attı Matias Delgado'nun yokluğunda orta sahanın yükünü çeken Rodrigo Tello, üzerine düşeni eksiksiz yaptı. Hem takımını iyi yönetti hem de golünü attı. Beşiktaş'ın oyunu koparmasında attığı frikik golü etkili oldu. Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin güvenini boşa çıkarmadı.

Hakemin notu

Meral, 90 dakika

boyunca tedirgindi Maçın hakemi İlker Meral'in seyircisiz oynanan bir karşılaşmada daha rahat olması beklenirdi. Ancak avantaj konusunda iki takıma da yardımcı olmadı. Baskının olmadığı bir maçta kendisini göstermesi beklenirdi ancak 'hata yaparım' endişesi ağır bastı.

Hayal kırıklığı

Bobo, maça çok Fransız kaldı! Hafta boyunca Fransa'nın Saint Etienne takımına gidip gitmeyeceği tartışıldı. Brezilyalı golcü Bobo, bu transfer dedikodularından oldukça etkilenmiş görünüyordu. Mustafa Denizli, 90 dakika oyunda tutmasına rağmen ne pozisyona girebildi ne de arkadaşlarına gol için yardımcı oldu.

Maçın notu

6

Kartal, ikinci yarıda maçı kazandı Seyircisiz karşılaşmanın ilk yarısı oldukça vasattı. İki takım da neredeyse pozisyon bile üretemedi. Maçın ikinci yarısında galibiyet için yüklenen Beşiktaş, bulduğu iki golle maçın şeklini de değiştirdi. İnönü'deki sessiz gecede Kartal gülmesini bildi.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rizede Fener bayramıÖnceki Haber

Rizede Fener bayramı

Talinne sürpriz yokSonraki Haber

Talinne sürpriz yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar