BDPnin hedefinde artık camiler var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BDPnin hedefinde artık camiler var
BDP'lilerin seçim kampanyası olarak yürürlüğe soktuğu "sivil itaatsizlik" eylemleri çerçevesinde, eylemlerin yapıldığı mekanlarda megafonlarla Cuma namazı kılmasına tepkiler sürerken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tüm Diyanet camiasını töhmet altında bırakan çirkin bir açıklama yaptı.
BDP'lilerin seçim kampanyası olarak yürürlüğe soktuğu "sivil itaatsizlik" eylemleri çerçevesinde, eylemlerin yapıldığı mekanlarda megafonlarla Cuma namazı kılmasına tepkiler sürerken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tüm Diyanet camiasını töhmet altında bırakan çirkin bir açıklama yaptı.

Demirtaş, kadrolu imamları JİTEM'cilere benzeterek, halkı bu imamların arkasında saf tutmamaya çağırdı.

KİMSE SAF TUTMASIN
Demirtaş'ın açıklamaları şu şekilde: "Halk Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. Çünkü dinimizde bu kavramların hiçbiri yoktur. Bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. Din kisvesi altında halka Türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. 'Irkçı, devletçi, Fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın' diyoruz."

JİTEM'DEN FARKI YOK
"MGK'da bölgeye özel imamların gönderilmesi kararlaştırılmıştır ki bu durum bölgeye özel bir istihbaratçı göndermenin bir başka şekli. Dini terörle mücadelede araç olarak kullanmak utanç verici bir durumudur. Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar özel tim, korucu, kontra, JİTEM'den farklı bir amaç gütmüyor. Bunların 2011 versi-yonu."

'Sivil Cuma' eylemlerinin BDP ya da DTK tarafından değil halkın kendi inisiyatifi ile yapıldığını öne süren Demirtaş, Kürtçe hutbe okutulmamasına da tepki gösterdi.

 

Bu kadirbilmezliktir
Güneydoğu'da göre yapan imamlara yönelik tartışmalar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sert tepkisine neden oldu. Diyanet'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Vatandaşlarımız bu türden girişimleri şiddetle reddettikleri gibi yüce dinimizin insanlara huzur, barış ve refah taşıyan mesaj ve esaslarını siyasi rekabetin, ayrımcı politikaların bir enstrümanı olarak kullanmaya yeltenenlere de asla itibar etmeyecektir. Din ve dince mukaddes bilinen hususların siyasi çıkarlara, gündelik politikalara alet edilmesi asla kabul edilemez. Din hizmeti veren güzide görevlilerin hak etmedikleri sıfat ve nitelemelerle dile getirilmesi de en hafif deyimiyle kadirbilmezliktir. Halkımız, Müslümanları Allah'ın dini ile aldatmaya cüret edenlerin cehalet ve çaresizlikleri karşısında, dini sadece ve sadece Allah'a hasretmenin değer ve faziletini yüzyılları aşan bir tecrübe, birikim ve engin sağduyusuyla geleceğe taşıyacaktır. Bu vesileyle küresel ölçekte yüce dinimiz ile ilgili olarak gündeme taşınan olumsuz imgeler ve mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan fütursuz saldırılarla birlikte ülkemizde, halkımızın dini hassasiyetini politik hasılata tahvil etmek isteyen girişimler karşısında İslam aleminin ve yüce milletimizin sükunet ve itidalini yitirmeyeceğine olan inancımız tamdır."

 

BOYKOTA TEPKİ

BDP'nin yaptığı aymazlıktır
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül: "Bu aymazlıktır. Halkımız kendi inançlarına göre, tercihlerine göre kendi düşünceleri doğrultusunda hareket edecektir. Kimsenin kimseye imam tavsiye etme yetkisi yok. Kimsenin de onlardan akıl sormaya ihtiyaç yok."

 

Dine karşıyız diyemiyorlar
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür: Diyanet'in tayin ettiğine şucu bucu demek bölücülüğün daniskası. Kimsenin din görevlilerine laf söylemesi kabul edilemez. Açıkça 'Biz dine karşıyız' diyemiyorlar. Vatandaşlar camiye gitmesin diyemedikleri için imamlara kulp takıyorlar. Daha önce de bir camii imamını kurşunlamışlardı.

 

Bunların İslam'a bakışı böyle
AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz: "Leyla Zana bir konuşmasında kendilerinin önce Zerdüşt olduğunu sonradan İslam'ı seçtiklerini söylüyor. İslam'ı seçtikleri için Kürtlerin kaybettiğini ifade ediyor. Bunların İslam'a bakışları bu." Son zamanlarda camii ve cemaatle ilgili böyle açıklamalar yapıyorlar. Yanlarına çekmeye çalışıyorlar."

 

Din siyasete alet edilmesin
Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay: "Tüm halkların kendi anadilinde ibadet isteme hakları vardır. Bunu talep etmelerinde hiçbir sakınca yoktur biz de bunu destekliyoruz zaten. Ancak böyle haklı talepleri diğer taleplerle karıştırmamak lazım. Dini konuların siyasete alet edilmemesi gerekir."

 

Ayrım yapmak doğru değil
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu: "İmamlar arasında tefrik yapmak doğru değil. BDP artık Türkiye partisi olmasını öğrenmesi lazım."  yenişafak

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şifre yok, işgüzarlık varÖnceki Haber

Şifre yok, işgüzarlık var

12 Eylül darbe soruşturmasında ilk operasyonSonraki Haber

12 Eylül darbe soruşturmasında ilk opera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar