Başıma gelen en acayip olay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başıma gelen en acayip olay
ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır el-Zeydi'nin durumuna dair belirsizlik sürerken Bush'tan beklenen açıklama geldi.

ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır el-Zeydi'nin durumuna dair belirsizlik sürerken Bush'tan beklenen açıklama geldi. ABD Başkanı gazeteciye sert davranılmamasını isteyerek 'bu hayatımda başıma gelen en ilginç olaylardan biriydi' dedi. Ameri...

 

 

 ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır el-Zeydi'nin durumuna dair belirsizlik sürerken Bush'tan beklenen açıklama geldi. ABD Başkanı gazeteciye sert davranılmamasını isteyerek 'bu hayatımda başıma gelen en ilginç olaylardan biriydi' dedi. Amerikan kanalı CNN'e önceki gece demeç veren Bush, “Iraklı yetkililerin ne yapacaklarını bilmem, ama aşırıya kaçmamalılar...” diyerek saldırı anında hissettiklerini şöyle anlattı: “O an düşünmeye fırsat olmadı, çünkü üstüme gelen ayakkabılardan kurtulmaya çalışıyordum. Bu, hayatımda karşılaştığım en acayip olaylardan biriydi.' Bush, “Demokratik bir Irak'ta, hür basının sorularını cevaplandırmaya hazırdım. Ama o delikanlı kalkıp ayakkabılarını bana fırlattı. Bu, kendini ifade etmenin ilginç bir yoluydu” ifadesini kullandı.

 İDAM CEZASI ALABİLİR

 El Bağdadiye Televizyonu Haber Müdürü Cevdet El Asafi ise Irak'ta dün hakim karşısına çıkarılması beklenen el- Zeydi'nin, sözlü savunma yapmadığını ve kendisini savunacak avukatlar için vekalet verdiğini söyledi. El-Asafi, “Kendisine destek için gelen 100 avukata teşekkür etti. Ancak savunması için televizyonumuzun belirlediği, Irak Avukatlar Birliği Başkanı Diya el-Sadi ve ekibine vekalet verdi. Bize muhabirimizin hangi maddeden yargılanacağını söylediler. El Zeydi, ilgili yasanın 223. maddesi, 3. bölümüne göre, 'yabancı başkana saygısızlık ve hakaret'ten 5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası alabilir, hatta idam cezası alabilir” dedi. El-Zeydi ile henüz kimsenin görüşmediğini aktaran el-Asafi, “Bugün vekalet verdiği avukatlarla görüşecek. Yargılanmasını canlı yayınlamak istiyoruz ancak hükümetin kabul edip etmeyeceğini bilmiyoruz” diye konuştu.

 İLK İSTİFA GELDİ

 Irak Parlamentosu Başkanı Mahmud el Meşadani dün, milletvekillerinin ayakkabı konusunu tartışmasının ardından, istifa edeceğini açıkladı. Irak Parlamentosu'nda, milletvekilleri gazetecinin serbest bırakılıp bırakılmamasını tartışırken parlamentoda kaos yaşandı. Bir yetkili, Meşadani'nin ciddi olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bunu parlamento başkanının üzgün olmasına bağladı.

 İşkence gördü mahkemeye çıkamaz

 Iraklı bir yargıcın, Bush'a ayakkabılarını fırlatan Muntazır el-Zeydi'yi ziyaret ettiği bildirildi. Gazetecinin kardeşi Durgam El Zeydi, bir yargıcın, kendisine, başka bir yargıcın kardeşini cezaevinde ziyaret ettiğini söylediğini belirtti. El Zeydi'nin dün mahkemeye çıkması bekleniyordu.

 Ancak Durgam El Zeydi, yargıcın kardeşini ziyaret etmesinin Muntazır'ın dayak yediğini ve “mahkemeye çıkmasının öfkeye yol açabileceğinden korktuklarını” akla getirdiğini kaydetti. Iraklı gazetecinin ağabeyi kardeşinin kolunun ve bazı kaburga kemiklerinin kırıldığını da söylemişti.

18 Aralık 2008 Perşembe : 07:52

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUNÖnceki Haber

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yine yeniden TLSonraki Haber

Yine yeniden TL

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar