Bahçeli kan kaybetti muhalefet güçlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli kan kaybetti muhalefet güçlendi
MHP’nin 10.

MHP’nin 10. Olağan Genel Kurulu’nda Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi. Kullanılan bin 220 oyun 725’ini alan Bahçeli, 6. kez partisinin genel başkanlığına seçilmiş oldu. Bahçeli’nin en ciddi rakibi Koray Aydın ise 441 oy aldı. Aydın’ın ‘beklenenden daha fazla oy aldığı’ değerlendirmeleri yapılırken, MHP’nin üçüncü genel başkan adayı Müsavat Dervişoğlu ise 48 oyda kaldı. Koray Aydın yine Bahçeli’ye rakip olarak çıktığı 2003 yılındaki kongrede 137 oy alabilmişti. Devlet Bahçeli, 2009 yılındaki kongreye rakipsiz olarak girmiş ve bin 171 oy almıştı. Sandıktan çıkan sonuç her iki tarafı da mutlu etmedi. Kongre salonunda sonucun ‘olağanüstü genel kurula kapı aralayacağı’ dillendirildi. Bahçeli’ye yakın kurmaylar ise özellikle MHP başkanlık divanında önemli değişikliğe gidileceğini öne sürerken, divanın yarısına yakının değişeceğini savundu.

Bahçeli, kongrede yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak terör ve bölücük üzerinde duran Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını savundu. Oslo süreci ve PKK ile yapılan müzakereye atıfta bulunan Bahçeli, “Böyle giderse İmralı canisinin önce ev hapsine alınması, ardından serbest kalması gündeme gelecektir. Türkiye yakın vadede Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı yoluyla federasyon patikasına sokulacaktır. Anayasa değişikliği yoluyla Türklük tasfiye edilecek, Türk vatandaşlığı tanımı hücuma uğrayacak, ortaklık devleti tesis edilecektir. “ diye konuştu.

Bahçeli, CHP’nin ‘hükümetin arkasına takıldığı’ yönündeki eleştirilerine sert çıkarken “Kim ki, partimize baston, stepne, kuyruk, vagon diyorsa küstahlığın, ahlaksızlığın dibine batmıştır.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri, seçimler öncesinde partisini hedef alan ve 10 parti yöneticisinin istifasına yol açan kaset olayına değinmeyi unutmadı. Bahçeli, ahlaksız ve çirkin yöntemlerle partimizi baraj altına çekmeye çalışan aşağılık komploları, bunun vicdanı çukurlaşmış faillerini, azmettiricilerini ve ortaklarını unutmuş değiliz.” görüşünü dile getirdi.

MHP lideri konuşmasında “Ülkücü cumhurbaşkanı, Ülkücü başbakan ve Ülkücü Meclis başkanının aynı anda ve eşgüdüm halinde bulunması ve çalışması hayal değildir.” diyerek 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “ben de varım” mesajı verdi.

Aydın, oyunu 3 kat artırdı

Başkan adaylarından MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Bahçeli’yi devirmeyi başaramadı ama 2003’te aldığı oyu neredeyse üçe katladı. 9 yıl önceki kongrede 137 oy alan Aydın’ı, dünkü yarışta 441 delege destekledi. Aydın, kongre konuşmasında ise partililere iktidar vaat etti. Partide üyelik sistemini bir kampanyaya dönüştüreceğini ve 2015 seçimlerine kadar 3 milyon üyeye ulaşacaklarını belirten Aydın, “Partimizin 3 milyon üyeli bir geniş aileye dönüşmesi için seferberlik yapacağız. Hakim nezaretinde bir önseçimi de sizlere vaat ediyorum. Bu, tabana güvenmek demektir. MHP her yerde olacak. Sahada olacak, miting meydanlarında olacak, sivil toplumun olduğu her yerde olacak, siyasi aktivitenin olduğu her yerde olacak. Konuşan MHP’ye ihtiyaç var.” diye konuştu. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulunÖnceki Haber

Zehirlendiği kesin kimin yaptığını bulun

Mavi Marmara davası başlıyorSonraki Haber

Mavi Marmara davası başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar