Aslan, Kadıköye 1-1 ilerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aslan, Kadıköye 1-1 ilerliyor
Kadıköy'de final oynamayı hedefleyen Galatasaray, 4.

Kadıköy'de final oynamayı hedefleyen Galatasaray, 4. tur ilk maçında Hamburg'la 1-1 berabere kaldı. Ayhan'la öne geçen Sarı-Kırmızılılar, Jansen'in golüne engel olmadı. 53. dakikada Emre Aşık'ın kırmızı kart görmesiyle Cim-Bom, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Avantajlı bir sonuçla İstanbul'a dönen G.Saray, bir hafta sonra Ali Sami Yen'de rakibini elemesi halinde adını çeyrek finale yazdıracak.

Galatasaray, 4. tur ilk maçında Hamburg karşısına oldukça sıkıntılı çıkmıştı. Savunmada oynayan Servet ve Emre Güngör'ün sakatlığında Meira'nın da son anda Zenit'e satılması savunmanın dengesini bozmuştu. Bülent Korkmaz, savunmanın göbeğini Emre Aşık ve Hakan Balta'dan oluştururken sol kanada Volkan Yaman'ı monte etti. Forvette cezalı olan Baros'un yerine ise Nonda ilk 11'de başladı.

Hamburg karşısında oyuna iyi başlayan Galatasaray, orta sahada Ayhan ve Barış'ın çalışkanlığıyla rakibinin oyun kurmasını engellerken Arda, Kewell ve Lincoln'le de hücumlarına yön verdi. Ligde son iki maçta 7 gol yiyen Hamburg, Sarı-Kırmızılı takımın hücumları karşısında özellikle ilk yarıda zor anlar yaşadı. Orta sahada topa hakim olan G.Saray, kanatları da etkili kullanınca daha maçın başında önemli gol pozisyonları üretti. 8. dakikada Kewell ve 10 dakikada Nonda'nın müsait pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara göndermesi işten bile değildi. Galatasaray iyi oyununun meyvesini 32. dakikada Ayhan'la aldı. Hızlı gelişen atakta Lincoln'ün pasında topla buluşan Ayhan, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-0. Hamburg'un savunma güvenliğinden uzaklaştığı anlarda Sarı-Kırmızılılar, son vuruşları iyi yapamayınca gol sayısını artıramadı. İkinci yarı Galatasaray için oldukça kötü başladı. Henüz 49. dakikada savunmanın bir anlık hatasında yararlanan Jensen, oyuna denge getirdi:1-1.

Bu golden bir dakika sonra Lincoln'ün pasında Nonda, müsait durumda meşin yuvarlağı kale yerine auta gönderdi. 53. dakikada rakibin hızlı atağında Emre, Petriç'i elle durdurunca kırmızı kartla oyun dışı kalınca takımını 10 kişi bıraktı. Bülent Korkmaz, radikal bir kararla Kewell'i savunmanın göbeğine çekti. 67. dakikada Boateng'in yakın mesafeden vuruşu Mehmet Güven ve direkten geri döndü. Son dakikalarda iki takımın da atakları gol getirmeyince Galatasaray, sahadan avantajlı bir sonuçla ayrılmayı başardı.

Ayhan, Türk futbol tarihine geçti

Galatasaray'ın tek golünü atan Ayhan Akman tarihe geçti. G.Saray camiası için anlamlı bu gol, Türk takımlarının Avrupa kupalarında attıkları 1000. goldü. G.Saray kaptanı, böylece adını Türk futbol tarihine yazdırmayı başardı. Bu alanda ilk golü ise G.Saray'ın efsane isimlerinden Metin Oktay kaydetmişti. Attığı golü yorumlayan tecrübeli futbolcu, "Attığım gol böyle önemli olduğu için çok sevindim. Gurur duyuyorum. Finale dek uzanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Korkmaz, Sami Yen'e güveniyor

G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 10 kişi kalan takımının bunu yaşayabileceğini planladığını ve Kewell'ın kendilerini utandırmadığını ifade etti. Korkmaz, "1-1'lik skoru almak avantaj. Ama en büyük avantaj Ali Sami Yen Stadı olacak." dedi. Lincoln'ün tepkisini de yorumlayan genç teknik adam, "Oyuncular oyundan çıkarken üzülebilir, ben bu hareketi üzüntüsüne veriyorum. Gereken konuşmayı yapacağız tabii ki." diye konuştu.

HAMBURG: Rost 6, Boateng 6, Silva 5 (Dk. 85 Pitroipa ?), Mathijsen 5, Jansen 6, Guerrero 4, Jarolim 6, Trochowski 5, Benjamin 6, Aogo 5 (Dk. 71 Olic 3), Petric 6

GALATASARAY: De Sanctis 8, Sabri 7, Emre Aşık 7, Hakan Balta 7, Volkan 6, Kewell 8, Barış 7, Ayhan 8, Lincoln 7 (Dk. 59 Mehmet Güven 5), Arda 7 (Dk. 83 Hasan Şaş ?), Nonda 3 (Dk. 74 Ümit Karan 3)

GOLLER: Dk. 49 Jansen / Dk. 32 Ayhan

SARI KARTLAR: Guerrero, Aogo, Jarolim, Boateng / Barış, Volkan, Arda

KIRMIZI KART: Dk. 53 Emre Aşık (G.Saray)

HAKEMLER: Viktor Kassai 4, Gabor Eros 4, Tibor Vamos 4 (Macaristan)

STAT: HSV Nordbank Arena

 

[MAÇTAN NOTLAR]

Lincoln'den hocasına sert tepki

Maçın 59. dakikasında yerini Mehmet Güven'e bırakan Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln oyundan çıkarıldığı için Bülent Korkmaz'a tepki gösterdi. Lincoln, yavaş hareketlerle saha kenarına geldi. Teknik Direktör Bülent Korkmaz, oyuncusuyla konuşmak isterken, Lincoln, el hareketiyle hocasını adeta tersleyerek, soyunma odasına gitti. Bülent Korkmaz'ın bu hareket nedeniyle moralinin bozulması dikkat çekti.

Jol, rövanştan pek umutlu değil

Hamburg Teknik Direktörü Martin Jol, iyi bir sonuç alamadıklarını belirterek, rövanşta işlerinin zor olduğunu vurguladı. Yedikleri gole kadar 7 korner kullandıklarını belirten Jol, "Bizim attığımız kornerden sonra Galatasaray, hiç yoktan gol buldu. Pozisyonlara girdik gol atamadık. Rövanşta işimiz çok zor." dedi. Türk taraftarlarını tanıdığını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "İkinci yarı onlar da bağıramadılar, titrediler. Suskun kaldılar." diyerek sözlerini tamamladı.

UEFA: Dizginler G.Saray'ın elinde

Futbolun Avrupa'daki patronu UEFA; resmî internet sitesi aracılığıyla 1-1'lik Hamburg-Galatasaray maçının detaylarını kullanıcılarına aktardı. Galatasaray'ın bu skorla eşleşmede dizginleri eline aldığını belirten UEFA, temsilcimizin 10 kişi kalmış olmasına rağmen rakibine ikinci gol şansını vermediğinin de altını çizdi. Hamburg'un Ayhan'ın golüyle şoke olduğuna değinen UEFA, Alman ekibinin bir fırsatı teptiğini ifade etti.

HAYAL KIRIKLIĞI - Nonda'nın forması hiç kirlenmedi

Görevi kendisine gelen topları olumlu kullanarak rakip filelere yollamak olan G.Saray'ın golcüsü Shabani Nonda, dün gece vasatın da altında bir performans sergiledi. Gol atmak için hiçbir çaba sarf etmeyen Nonda, kendisine gelen topları da olumlu kullanamadı. Siyahî futbolcu, formasını kirletmeden yerini Ümit'e bıraktı.

MAÇIN ADAMI - Harry Kewell arı gibi çalıştı

Karşılaşmanın başından sonuna kadar Galatasaray'ın ataklarının hemen hemen hepsinde yer alan Kewell, elde edilen bir puanda büyük pay sahibi oldu. Verdiği paslarda arkadaşlarını pozisyona sokan Kewell, Emre'nin atılmasından sonra stoper olarak görev yaptı.

KIRILMA NOKTASI - Emre'nin atılması planları altüst etti

Karşılaşmanın 50. dakikasına kadar mükemmel oynayan Cim Bom, bu dönemde Nonda'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderemeyerek bir golden oldu. Üç dakika sonra ise iyi bir performans sergileyen Emre'nin Petric'i düşürüp kırmızı kartla oyun dışında kalması G.Saray'ın gücünü zayıflattı.

HAKEMİN NOTU - Kassai, Almanlara cesaret verdi

Macaristanlı hakem Viktor Kassai, dün gece bütün takdir haklarını ev sahibi Hamburg'dan yana kullandı. G.Saraylı futbolculara yapılan faulleri görmezden gelen Kassai, özellikle Lincoln'ün ceza sahası içinde düşürülmesini es geçti. Macar hakemin kartlarına başvurmaması da Hamburglu futbolcuları cesaretlendirdi.

MAÇIN NOTU - 7

Cim Bom, Almanya'da önce hücum etti sonra iyi bir direniş örneği sergiledi. Stadı dolduran G.Saraylı taraftarların desteğini de arkasına alan Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, 1-1'lik skorla İstanbul'a avantajlı döndü. İki takımın sergilediği futbol tribünlere 10 üzerinden 7 puanlık bir seyir zevki sundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UEFA Kupası motivasyonuÖnceki Haber

UEFA Kupası motivasyonu

Aslan, Ardanın sakatlığıyla sarsıldı sambacı Lincoln yeniden kıymete bindiSonraki Haber

Aslan, Ardanın sakatlığıyla sarsıldı sam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar