Asgari ücrete ne zaman zam gelecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asgari ücrete ne zaman zam gelecek?
Asgari ücrete Temmuz zammı var mı? Gözler Kabine sonrası Erdoğan'da!

Son zamanlarda en çok tartışılan konuların başında "Asgari ücrete zam gelecek mi, ne zaman gelecek?" soruları geliyor. Uzun süredir konuşulan asgari ücrete zam tartışmaları yapılan açıklamaların ardından dikkat çekerken enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra memur ve emekli maaşları netliğe kavuşurken asgari ücrete zam yapılması da yeniden beklentiye neden oldu. Erdoğan’ın 'Ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler hazırlıyoruz' açıklamaları beklentiyi yükseltirken gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi.

Asgari ücrete zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken üst üste gelen açıklamalar beklentinin artmasına neden oldu. Mayıs ayının enflasyon rakamının 73,5 olarak açıklanmasıyla memur ve emekli maaşları netliğe kavuştu. Erdoğan’ın enflasyon sonrasında 'Ücretliler dahil tüm vatandaşları kapsayacak şekilde gelirleri artırmayı planlıyoruz' açıklamalarıyla bir kez daha asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi, ne zaman gelecek? Asgari ücrete Temmuz zammı var mı? Temmuz'da asgari ücrete ek zam gelecek mi? İşte asgari ücret zammında yaşanan son gelişmeler…

 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM BEKLENTİSİNE NEDEN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yaptığı açıklamasında, "Ücretliler başta olmak üzere, her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile asgari ücretli çalışanlar bir kez daha gözünü memur ve emekli için enflasyon farkı zammı alacağı Temmuz ayına çevirdi.

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bir çok kalemde maaşlarda yaşanacak artış merak ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan karar sonrasında gözler asgari ücret için konuşulan zamma çevrildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harekat bölgelerinde 16 terörist öldürüldüÖnceki Haber

Harekat bölgelerinde 16 terörist öldürül...

Terör destekçisi milletvekilinden İsveç hükümetine şantajSonraki Haber

Terör destekçisi milletvekilinden İsveç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar