Almıyorsanız açıkça söyleyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almıyorsanız açıkça söyleyin
Başbakan Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı s Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'nin AB'ye üyeliğiyle ilgili tutumunu değerlendirirken, “Eğer Türkiye'yi istemiyorsanız söyleyin.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı s Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'nin AB'ye üyeliğiyle ilgili tutumunu değerlendirirken, “Eğer Türkiye'yi istemiyorsanız söyleyin. Nüfusumuzun 71 buçuk milyon olmasından mı rahatsız oluyorsunuz? Bunu söyleyin. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu Müslüman olduğu için mi bizi almıyorsunuz? Bunu söyleyin” dedi. Erdoğan Polonya'nın Gdansk Üniversitesinde konferans verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AB ile ilişkilere değinen Başbakan Erdoğan, bazı ülkelerin zaman zaman Türkiye için ancak “imtiyazlı ortaklık” olabileceğini dile getirdiklerini hatırlattı.

DÜRÜST DEĞİLLER

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakıyorsunuz bir başka kanattan bir başka ses çıkıyor. Türkiye'nin girmesi kolay değil. Bunlar çirkin yaklaşımlar. Dürüst yaklaşımlar değil. AB'nin müktesebatı belli. Maç başlamış, tam maçı oynarken, hakem maçı durduruyor, diyor ki 'Penaltının kuralları değişmiştir'. Böyle saçmalık olur mu? Bunun adı dürüstlük değil. Biz, dürüst siyaset istiyoruz.”

AB HIRİSTİYAN KULÜBÜ OLUR

Eski Almanya Başbakanı Schröder'in, Türkiye'nin AB'ye girmesinin samimi bir savunucusu olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Yeni iktidar, maalesef bu noktada önümüze farklı farklı engeller çıkarıyor. Sayın Sarkozy ile bir araya geldiğimiz zaman farklı konuşuyor, ayrıldığımız zaman farklı konuşuyor. Doğrusu neyse, onu söyle. Veya AB şunu da diyebilir; 27 ülke, derler ki 'Biz Türkiye'yi almıyoruz'. Ne güzel, biter. Mecbur da değiller. Açıklayın, eğer Türkiye'yi istemiyorsanız söyleyin. Nüfusumuzun 71 buçuk milyon olmasından mı rahatsız oluyorsunuz? Bunu söyleyin. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu Müslüman olduğu için mi bizi almıyorsunuz? Bunu söyleyin. Eğer Türkiye'nin olmadığı bir AB gerçekleşecek olursa, AB Hristiyan kulübü olmaktan başka bir işe yaramaz.”

 

TSK görev alanı içinde

Bir öğrencinin “TSK'nın hükümete olan etkisinin AB'ye girme noktasında azalması gerekir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:”TSK, şu anda Anayasa'da kendisiyle ilgili tanımlanan görevi zaten yapmaktadır. Oradaki görev alanı neyse o görev alanı içerisinde kalmaktadır. Türkiye'nin böyle bir sorunu yoktur.”

 

Davos teşekkürü

Erdoğan, Polonya ziyaretinin ikinci gününde cuma namazını Gdansk Oliva Camii'nde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, camiye gelişinde, imam Hani Hraish tarafından kırmızı gülle karşılandı. Bu sırada, elinde İngilizce "Filistin'den geldim, teşekkürler Erdoğan" yazılı döviz bulunan bir kişi Erdoğan'ı alnından öptü ve teşekkür etti.

 

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiyedeki ilk domuz giribi vakası tespit edildiÖnceki Haber

Türkiyedeki ilk domuz giribi vakası tesp...

Fenerbahçede fırtına öncesi ses yokSonraki Haber

Fenerbahçede fırtına öncesi ses yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar