Alex attı, Volkan tuttu Saracoğlu bayram etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alex attı, Volkan tuttu Saracoğlu bayram etti
Kaybedenin zirve yarışında havlu atacağı, beraberliğin lider Bursaspor'un işini kolaylaştıracağı bu dev randevu adeta nefesleri kesti.

Kaybedenin zirve yarışında havlu atacağı, beraberliğin lider Bursaspor'un işini kolaylaştıracağı bu dev randevu adeta nefesleri kesti.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda atmosferin müthiş olduğu maçın 2. dakikasında Alex, Selçuk'un pasında topla buluştu. Brezilyalı yıldız, harika vuruşla ağları havalandırdı ve F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Tabii bu durum hesapları bozdu. Rakip kale önünde çoğalmaya çalışan Beşiktaş, ligin en az gol yiyen takımı olmasına rağmen aynı başarıyı pozisyon üretmede gösteremiyordu. Üstelik Siyah-Beyazlılar ilk yarıda Volkan Demirel'in koruduğu kaleye şu dahi çekemedi. Buna karşılık ev sahibi ekip daha derli toplu görüntü sergiliyordu. Fakat 13'te İspanyol forvet Güiza tıpkı eski günlerindeki gibi akıl almaz bir pozisyondan yararlanamadı. 40'ta da ofsayttan kurtulan Alex penaltıdan daha müsait fırsatı harcadı.

İtiş kakış şeklinde geçen ve vasatı aşamayan ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarıda takımlardan derbinin adına yakışır bir futbol bekleniyordu. Çünkü Beşiktaş'a gol lazımdı. Fenerbahçe ise sahasında mutlaka kazanmak istiyordu. Siyah-Beyazlılar, 66'da beraberliğe çok yaklaştı. Ceza alanında Bilica'nın Uğur'a müdahalesinde hakem penaltıyı işaret etti. Bobo'nun vuruşunda Volkan gole izin vermedi. Kalan bölümde Beşiktaş baskı kurmayı denedi, ama Fenerbahçe'nin savunma hattında görev yapan Bilica ile Lugano yine günündeydi. Karşılaşma, Sarı-Lacivertlilerin 1-0'lık galibiyetiyle sona ererken F.Bahçe, şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinden biri olan Beşiktaş'ı saf dışı bıraktı.

Denizli'ye göre hakemlerde yürek yok

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe derbisi sonrası şampiyonluktan söz etmenin akıllı olmayacağını söylerken, hakemlere yüklendi. "Hakemlik yürek işi." diyen tecrübeli hoca, "Yüreği olmayanlar hakemlik yapmamalı, yaptırmamalılar. Hakemler 90 dakikayı birlikte izlesinler, bir takımın kaderini nasıl etkilemişler görsünler. En azından vicdanları rahat olsun." şeklinde konuştu.

Bilica, penaltı noktasını eşeledi

Maçın 66. dakikası ilginç olaylara sahne oldu. Bilica'nın, Uğur İnceman'a ceza alanında yaptığı müdahaleyi hakem penaltı olarak nitelendirdi. Bilica, bu pozisyondan sonra penaltı noktasına doğru giderek atışın kullanacağı yeri ayağıyla eşeledi. Hakemler Bilica'nın bu hareketini görmezken, penaltıyı kullanan Bobo çimlerin kazılı olması sebebiyle topu beyaz noktaya koymaka zorlandı. Bobo'nun vuruşunu ise Volkan kurtardı.

Daum'dan '4' teşekkür geldi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, derbide kazanmayı hak ettiklerini söylerken, 24 saat sevinip Kasımpaşa maçını düşüneceklerini dile getirdi. 4 kişiye teşekkür eden Alman hoca, "Başta taraftarımıza; inanılmaz bir atmosfer oluşturdular. İkinci olarak takımımıza; inanılmaz çaba gösterdiler. 3. olarak Alex'in golü mükemmeldi. Son olarak kalecimiz Volkan'a; kazanmamızı sağladı." dedi.

Volkan: Lugano'nun hareketi penaltıydı

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Bilica'nın Uğur'a yaptığı hareketin değil, Lugano'nun eline çarpan topun penaltı olduğunu söyledi. Hakemin, Lugano'nun pozisyonunun etkisi altında kalarak Bilica'nın kontrolsüz girişine penaltı kararı verdiğini savunan Volkan, "Kurtarışımdan sonra gidip bunu söyledim. 'Etkisi altında kaldın' dedim. 'Gördün mü?' dedim. Ardından da sarı kart gördüm." diye konuştu.

Yanardağ, Demirören'in gelişini durdurdu

Transfer çalışmaları için İtalya'da bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İzlanda'da patlayan yanardağın meydana getirdiği olumsuz hava şartları yüzünden derbiyi izleyemedi. 15 gün hak mahrumiyeti cezası olmasına rağmen Kadıköy'e gideceğini açıklayan Başkan Demirören ve beraberindeki bazı yöneticilerin İtalya'da mahsur kaldıkları öğrenildi. Bu arada Beşiktaşlı taraftarların stada gelişinde zaman zaman gerginlikler yaşanırken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da olayların arasında kaldı.

zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cimbomun stadı açılmadan rekor kırdıÖnceki Haber

Cimbomun stadı açılmadan rekor kırdı

Neredesin KarizmaSonraki Haber

Neredesin Karizma

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar