Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre Fuarı İstanbul Kongre Merkezinde Gerçeleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre Fuarı İstanbul Kongre Merkezinde Gerçeleşti
İstanbul Akıllı Şebekeler Ve Şehirler Kongre Fuarı 25- 26 Nisan Tarihleri Arasında Düzenlendi.

İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre Fuarı, 25 – 26 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Makel, Sayaç ve Ölçüm Cihazları ile Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri (Makel Smarthome) ürünlerinin yer aldığı stand çalışması ile fuarda yerini aldı.


Enerji verimliliğini vurgulayan, binalardaki enerji verimliliğinin arttırılması, enerjinin ölçümlendirilmesi ve kullanılan enerji ile dağıtım şirketlerinin üreteceği enerji arasındaki dengenin sağlanmasını amaçlayan informatik anlatım dikkat çekti.


Enerji Verimliliği, endüstriyel işletmelerde üretim kalitesini ve miktarının düşüşüne yol açmadan, üretim miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasını sağlıyor. Binalardaki enerji verimliliğinin arttırılmasını amaçlayan Gresbas Projesi, Nisan 2016 yılında başlatılan proje ile ana konu olan “Enerji Verimliliği” kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Portekiz InesTec Enstitüsü ile ortaklaşa oluşturuldu. Gresbas projesi,  tüketicileri enerjiyi kullanırken sanal platformda interaktif olmaya ve daha etkili sonuçlara dayalı yaratıcı kullanımları yapmaya zorluyor. “Gamified” olarak da tanımlanan bu süreçte tüketici alışkanlıkları izliyor ve elde edilen verilerle raporlama yapıyor. 


Proje hakkında standa gelen misafirlere detaylı olarak hazırlanan şema üzerinden anlatımlar yapıldı. Enerji verimliliğinin vurgulandığı, akıllı araçların sergilendiği fuar’da Makel’i Sanayi Bakanı Müsteşarı Veysel YAYAN ziyaret etti. Ürünler ve Gresbas Projesi hakkında detaylı bilgi alan Sanayi Bakanı Müsteşarı Veysel YAYAN yapılan çalışmalardan memnun kaldığını dile getirdi. Elektrik dağıtım şirket temsilcileri de standımızı ziyaret ederken, Makel Ar-ge Direktörü Ünal Küçük, Sayaç Teknik Destek ve Satış Müdür’ü Abdülmecid Öğdül gelen misafirlere bilgilendirmelerde bulundular.


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Reklam Filmi Tematik Kanallarda YayındaÖnceki Haber

Reklam Filmi Tematik Kanallarda Yayında

Sakarya Bayileri, Multitek Fabrikasını Ziyaret EttiSonraki Haber

Sakarya Bayileri, Multitek Fabrikasını Z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar