Ahmedinejad Obamaya sert çıktı: İç işlerimize karışma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmedinejad Obamaya sert çıktı: İç işlerimize karışma
Obama'nın, İran'ın iç işlerine karışmamasını isteyen Ahmedinejad, Obama'nın selefi George Bush'u çağrıştırdığını kaydetti.

Obama'nın, İran'ın iç işlerine karışmamasını isteyen Ahmedinejad, Obama'nın selefi George Bush'u çağrıştırdığını kaydetti. İran lideri, Obama'nın İran'la ilgili açıklamaları konusunda, "Bay Obama, bunları söyleyerek yanlış yaptı. Bizim merak ettiğimiz, neden böyle bir tuzağa düştüğü ve Bush'un daha önce söylediği şeyleri söylemesi." dedi. Başkan Obama, İranlı yetkililerin protesto gösterilerini haksızca bastırdığını söyleyerek Tahran yönetimini kınamış, ABD'nin eylemleri kışkırttığı iddialarının da "yalan ve saçma olduğunu" ifade etmişti.

Dün bir açılışta yaptığı konuşmada bu eleştirilere cevap veren Ahmedinejad, Obama'nın, ABD'nin 30 yıldır diplomatik ilişkisi bulunmayan İran'la diyalog politikasına atıfla, "İran'la bu tonda mı konuşmak istiyorsun? Eğer duruşunuz buysa konuşacak ne kaldı?" diye sordu. Bu türden bir tonun, ikili görüşmelerin başlatılmasına yardımcı olmayacağını söyledi ve Obama'nın, İran halkından özür dilemesini istedi. ABD ise 4 Temmuz bağımsızlık günü kutlamaları için İranlı diplomatlara gönderilen davetiyeleri iptal ettiğini duyurdu. Davetiyeler, otuz yıllık bir aradan sonra, İran'la diplomatik yakınlaşma çabalarının bir parçası olarak gönderilmişti.

İran'da cumhurbaşkanı seçiminin adaylarından Mir Hüseyin Musavi, dinî lider Ayetullah Hamaney'in seçimlerin iptal edilmeyeceği restine rağmen itirazlarını sürdürüyor.

MUSAVİ: İTİRAZIMI ÇEKMEM İÇİN BASKI YAPILDI

Musavi dün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, seçim sonuçlarına yönelik protestoların halkın anayasal hakkı olduğunu belirtti. Halka ulaşmasının "tamamen sınırlandırıldığını" kaydeden Musavi, "kendisine yönelik son baskıların da sonuçlara itirazını geri çekmesi doğrultusunda olduğunu" ifade etti. Yöneticisi olduğu "Kelimeyi Sebz" gazetesinin bu hafta kapatılmasını ve gazete çalışanlarının tutuklanmasını "şiddetle eleştirdiğini" belirten Musavi, "Medya ile yasadışı biçimde karşı karşıya gelmek dış müdahalenin yolunu açar." dedi.

Güvenlik güçlerinin Tahran sokaklarında kontrolü ele aldığı İran'da muhaliflere yönelik gözaltıların da sürdüğü iddia edildi. Musavi'nin internet sitesine göre 70 üniversite profesörü gözaltına alındı. Profesörlerin, Musavi ile dün geç saatlerde görüşmesinin ardından tutuklandığı ileri sürüldü; ancak devlete bağlı Fars Haber Ajansı bu iddiayı yalanladı.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asgari ücrete zam yoldaÖnceki Haber

Asgari ücrete zam yolda

Abdullah Gül Türkiyenin CEOsu olduSonraki Haber

Abdullah Gül Türkiyenin CEOsu oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar